Hue Jackson’ın facia Cleveland Browns macerası, takımın Pittsburgh Steelers’a 33-18 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından son buldu. Browns yönetimi hem head koç Hue Jackson’ın hem de hücum koçu Todd Haley’nin görevine son verdiğini açıkladı.

Takımın tecrübeli defans koçu Gregg Williams’ın geçici olarak head koçluk görevine getirildiği duyurulurken, running back koçu Freddie Kitchens’ın Haley’den boşalan hücum koçluğu görevini üstleneceği açıklandı.

Browns’ın sahipleri Dee ve Jimmy Haslam, yaptıkları açıklamada, “Hue’ya son iki buçuk yıldır Cleveland Browns’a bağlılığı için gerçekten minnettarız. Bireysel ve toplu olarak bu dönemin takımımızın gelişimi için çok kritik olduğunu anlıyoruz ve sezonunun geri kalanı için imkanlarımız maksimuma çıkarmak adına bunun doğru karar olduğuna inanıyoruz” dedi.

2016 sezonunda sadece bir maç kazanabilen, 2017 sezonunu ise galibiyetsiz tamamlayan ve bu sezon yedi maçta iki galibiyet alan Hue Jackson böylece NFL tarihinin en kötü koçluk rekorlarından birine imza atarak Browns macerasını noktaladı. Geçtiğimiz yılın 0-16’sı dahil olmak üzere Jackson’ın Browns’taki koçluk rekoru üç galibiyet, 36 mağlubiyet ve bir beraberlik ile noktalandı. Tecrübe koçun galibiyet yüzdesi ise .088’de kaldı.

İki buçuk sezon boyunca özellikle oyun kurucu pozisyonunda verdiği tartışmalı kararlarla çokça eleştirilen Hue Jackson için bardağı taşıran son damla ise bu sezon hücum koçu Todd Haley ile yaşadığı anlaşmazsızlıklar olmuştu. Browns yönetimi ise bu krizi yönetmek yerine iki ismi birlikte kovmayı tercih etti.

2-5-1 durumundaki Cleveland Browns kadrosu geçtiğimiz yılların biraz daha üstünde görünse de takım halen NFL’in en zayıf ekipleri arasında yer alıyor. Her şeye rağmen 2018 NFL Draftı ilk sıra seçimi Baker Mayfield ve savunmadaki Myles Garrett, Denzel Ward ikilisi Browns taraftarlarına gelecek için biraz da olsun umut veriyor.

Browns’ın ilerleyen dönemde head koçluk için takımın başına kimi geçireceği ise şu an için bir muamma. Mayfield’a Oklahoma’da koçluk yapan Lincoln Riley’nin adaylar arasında geçse de ilerleyen maçlarda başarılı sonuçlar alınması durumda Gregg Williams’ın kalıcı olarak head koçluk unvanını alması da söz konusu.

Geçtiğimiz sezondan beri Cleveland Browns’ta savunma koçluğu yapan Gregg Williams, kariyerinde 2001-2003 sezonlarında Buffalo Bills’i head koç olarak çalıştırmıştı. 60 yaşındaki tecrübeli isim daha önce Washington Redskins, Jacksonville Jaguars, New Orleans Saints ve St. Louis/Los Angeles Rams’te savunma koçluğu görevlerin üstlenmişti. Williams, 2012 yılında oyuncularına rakipleri sakatladıklarında primler verdiği gerekçesiyle NFL tarafından bir yıl men cezası almıştı.