Oakland Raiders’ın 100 milyon dolarlık head koçu Jon Gruden, takımın yıldız oyuncularını draft hakları karşılığında göndermeye devam ediyor. Sezon başında Raiders savunmasının en önemli ismi ve NFL’in en iyi defans oyuncularından biri olarak gösterilen Khalil Mack’i Chicago Bears’a gönderdikten sonra ilk altı maçta sadece bir galibiyet alabilen Raiders, şimdi de Amari Cooper’ı Dallas Cowboys’a gönderdi.

Bu hamle Gruden, genel menajer Reggie McKenzie’nın takıma kazandırdığı genç yıldızlardan kurtulup yeniden yapılanmaya gitmesindeki önemli bir kilometre taşı olarak yorumlanırken, takımın, Amari Cooper karşılığında Cowboys’ta 2019 NFL Draftı birinci tur seçim hakkını aldığı açıklandı.

Takımın başına geçtiğinden beri yaptığı tartışmalı hamlelerle eleştiri oklarının hedefi olan Jon Gruden, yaptığı açıklamada, “İyi oyuncuların gitmesini görmekten nefret ediyorum. Reggie -McKenzie- bana gelip Cowboys’un bu hamleyi birinci tur draft hakkı karşılığı yapabileceğini söylediğinde idmandaydım ve haydi yapalım dedim. Önümüzdeki iki yılda ilk turdan beş seçim hakkımız olacak bu yüzden çok heyecanlıyım.” diye konuştu.

2015 NFL Draftı’nın dördüncü sırasından seçilen Amari Cooper, özellikle ilk iki sezonunda Derek Carr ile yakaladığı uyum ile dikkat çekmiş ve iki yılda sırasıyla 1,070 yard, altı touchdown ve 1,1153 yard ve beş touchdown ile oynayarak iki defa Pro Bowl’a gitmişti. Ancak 24 yaşındaki oyuncunun performansı son bir buçuk sezonda düşmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz yıl düşürdüğü toplarla oldukça eleştirilen oyuncu bu sezon da eski formunu yakalayamamıştı. Cooper, son 20 maçında 70 pas yakalama, 960 yard ve sekiz touchdown ile oynuyordu. Birçok takım böyle bir performanstan memnun olacak olsa da Raiders eski ilk tur seçiminden daha fazla şeyler bekliyordu.

Takasın diğer tarafındaki takım olan Dallas Cowboys ise geçtiğimiz sezonun sonundan beri Dez Bryant’ın ayrılışıyla bir lider receiver sıkıntısından müzdaripti. Hatta Cowboys’un Raiders’a gönderdiği draft hakkıyla önümüzdeki yıl bir wide receiver seçmesi bekleniyordu. Amari Cooper ise şu ana kadar gösterdiği potansiyeline tekrar ulaşabilirse, Cowboys’un tam aradığı isim olabilir.

Sezonun geri kalanında Cooper’ın Allen Hurns, Cole Beasley ve Michael Gallup’tan oluşan receiver ekibinin bir numarası olması bekleniyor. Oakland cephesinde ise taraftarlar bir genç ismi daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, bundan sonra takımda quarterback Derek Carr dışındaki her ismin takas edilebileceği konuşuluyor…