Off-season’da yaptığı transferle adından çok söze ettiren Cleveland Browns’ın genel menajeri John Dorsey, 30 Ekim’deki takas deadline’ı öncesi bir büyük hamlede daha bulundu. Browns, as running back’i Carlos Hyde’ı, 2019 NFL Draftı beşinci tur draft hakkı karşılığında Jacksonville Jaguars’a gönderdi.

Draft öncesi dört sezon geçirdiği San Francisco 49ers’tan ayrılıp Cleveland Browns ile üç yıllığını 15 milyon dolara anlaşan Hyde, bu sezon beş maçta 382 yard ve beş touchdown ile başarılı bir performans sergiliyordu.

Jacksonville Jaguars ise dördüncü haftadan beri yıldızı Leonard Fournette’ten yoksun oynarken, koşu hücumunda yardıma ihtiyaç duyuyordu. Fournette’in halen kaç maç daha kaçıracağı net değilken, genç oyuncunun sakatlık geçmişi Jaguars taraftarlarını endişelendiriyordu.

Şimdi Hyde’ın Jacksonville’de T.J. Yeldon, David Williams ve Jamaal Charles’tan oluşan koşu hücumunda önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor. Bu transfer aynı zamanda geçtiğimiz hafta takıma katılan eski yıldız Jamaal Charles’ın Jaguars’taki geleceğini belirsizleştiriyor.

Öte yandan iki sezonda sadece bir maç kazandıktan sonra şu anda 2-3-1 durumda olan Browns’ta Hyde’ın ayrılışı sonrası koşu hücumu yükünü, ikinci tur seçimi çaylak Nick Chubb ve Duke Johnson çekecek. Özellikle kısıtlı oynama süresinde yaptığı 16 taşıma, 173 yard ve iki touchdown ile dikkat çeken Chubb’ın önünü açması yönünden bu hamle Browns adına geleceğe yönelik bir yatırım olarak yorumlanıyor…