Sezona Carson Wentz, Alshon Jeffery gibi yıldızlarının sakatlığıyla başlayan Philadelphia Eagles tam yıldızları sahaya dönmeye başlamışken bu sefer de Jay Ajayi’nin sakatlığı ile sarsıldı. Takımın Minnesota Vikings’e 23-21 yenildiği maçta sakatlanan Ajayi’nin dizinde çaprazlar bağların yırtıldığı açıklandı.

25 yaşındaki oyuncunun sezonu kapattığı duyurulurken, Ajayi’nin maç esnasında hangi pozisyonda sakatlandığı ise henüz bilinmiyor. Vikings maçını 29 yard koşu, beş yard pas yakalama ve bir fumble ile tamamlayan Ajayi, maç sonrasında yaptığı açıklamada Eagles’ın daha fazla koşması gerektiğini dile getirmişti. Ancak görünen o ki o açıklama esnasında ne Eagles ne de Ajayi bu sakatlığın farkında değildi…

Geçtiğimiz sezonun ortasında Miami Dolphins’ten Eagles’a dördüncü tur draft hakkı karşılığında transfer olan oyuncu, Eagles’ın Super Bowl şampiyonluğuna yürüdüğü sezonda önemli bir rol oynamıştı. Çaylak kontratının son yılında olan Ajayi’nin sezon sonunda performansına göre büyük bir kontrat imzalaması bekleniyordu.

2015 yılında Dolphins tarafından beşinci turdan seçilen Ajayi, ikinci yılında 1,000 yardlık performansıyla takımını playoff’a taşımayı başarmıştı. Geçtiğimiz yıl yarım sezonda Eagles’ta 408 yard, bir TD koşusu ve bir receiving TD ile oynayan Ajayi, bu sezon oynadığı dört maçta 184 yard ve üç TD ile oynuyordu.

Sezona 2-3 ile hayal kırıklığıyla başlayan Eagles’ta ise şimdi Ajayi’nin yokluğunda koşu hücumu Corey Clement, Darren Sproles ve Wendell Smallwood’a emanet olacak. Clement ve Sproles’un bu sezon sakatlıklar sebebiyle birden fazla maç kaçırması ise takımı transfer arayışına itmesi ihtimal dahilinde gözüküyor.

Philadelphia Eagles’ın gündemindeki running back’ler olarak Pittsburgh Steelers’tan ayrılması beklenen Le’Veon Bell ve Buffalo Bills’in tecrübeli ismi LeSean McCoy olarak gösteriliyor. McCoy’un bu sezon Bills’te az kullanılması ve daha önceden altı sezon Philadelphia Eagles forması giymesi bu transferi şu an için daha olası kılıyor…