NFL’de bulunan 32 takımın 31’ini yenmiş bir oyuncudan bahsedilince, büyük ihtimalle hepimiz sadece kendi oynadığı takıma karşı galibiyeti bulunmadığını düşünürüz. Drew Brees’in listesinde ise eksik kalan tek takım Saints değildi… 7 Kasım 2004’te San Diego Chargers formasıyla New Orleans Saints’i 43-17 yenmeyi başaran Drew Brees’in yenemediği tek takım Baltimore Ravens idi. Brees, ligin en iyi savunma takımlarından biri olan Ravens’a karşı zorlansa da son çeyrekte bulduğu sayılarla bu sezon son çeyreklerde en çok sayı bulan takım olduklarını kanıtlar şekilde bir son çeyrek oynadı ve maçı kazandırmayı başardı. Maçın sonu ise çok büyük bir sürprize sahne oldu. Maçın bitimine 24 saniye kala yedi sayıda geride olan Ravens’ın bulduğu touchdown sonrası hepimiz maçın uzatmaya gitmesini beklerken, en son lisedeyken bir ekstra sayıdan yararlanamayan Justin Tucker’ın kolej ve NFL kariyeri o ana dek mükemmeldi. NFL kariyerinde ekstra sayılarda isabeti 222’de 222 olan Tucker, TD sonrası ekstra sayıdan yararlanamayınca Drew Brees; Peyton Manning ve Brett Favre’a katılarak NFL’de bulunan her takıma karşı galibiyet alan üçüncü oyuncu olmayı başardı. Bu maçta yalnızca bunla kalmayıp kariyerinin 500. TD pasına da imza atan Drew Brees, 500 touchdown pasına ulaşan NFL tarihindeki dördüncü oyuncu oldu. Bu sene maçın oynandığı tarihte bir numaralı savunma takımı olan takımlara karşı oynadığı iki maçı da kazanan Drew Brees, bu maçlarda toplam beş TD ve 67 sayı bulmayı başardı ve bu sezon oynadığı maçların hiçbirinde interception atmadı.

Haftanın diğer gelişmelerine ve istatistiklerine bakacak olursak…

– Amari Cooper transferiyle birlikte kadrosunu güçlendiren Dallas Cowboys’un bu ekleme sonrasında playoff yapma şansı yüzdesinde artış yaşanmadı. Cooper’a karşılık bir ilk tur seçimi alan Raiders’ın ise 2004’ten bu yana yaptığı 13 ilk tur seçiminin sadece ikisi Pro Bowl olmayı başardı. Bu iki oyuncu da Amari Cooper ve Khalil Mack.

– Bu hafta da 100+ yard pas yakalayan Adam Thielen, serisini yedi maça çıkararak bu alanda sekizmaçlık seriyle NFL rekorunu elinde bulunduran Calvin Johnson’a çok yaklaştı.

– Andrew Luck’ın, Buffalo Bills’e karşı yaptığı dört touchdown’a karşılık Buffalo Bills’in tüm sezon boyunca sadece üç TD pası bulunuyor.

– Toplam koşu denemesi sıralamasında 30. olan Kerryon Johnson, koşu yardlarında sekiz, koşu başına kazanılan yardlarda da ikinci sırada bulunuyor.

– Şimdiye dek 49 kez hedeflenen Michael Thomas, bu pasların 46’sını yakalamayı başardı.

– Matt Schaub’un 154.9’luk pas reytingini geride bırakan Deshaun Watson, geçtiğimiz hafta yaptığı 156 reytingle Houston Texans tarihinde, bir maçta ulaşılan en yüksek pas reytingine ulaştı.

– Matthew Stafford, ilk hafta New York Jets karşısında attığı dört interception sonrasında oynadığı maçlarda 1316 yard, 11 TD, bir Interception ve 115 pas reytingi yapmayı başardı.

– Kansas City Chiefs oynadığı yedi maçta da para atışını kazandı.

– İlk yedi haftanın her birinde en az bir maç uzatmaya gitti ve bu süreçte Cleveland Browns tam dört uzatmaya giden maç oynadı. Şimdiye kadar bir sezonda en çok sayıda uzatma oynayan takım ise beş uzatmayla 1983 Packers.

– Kaburga ve akciğer sakatlığı olan Deshaun Watson, hava basıncının sakatlıkları üzerinde yaratabileceği olumsuzluklardan kaçınmak için Jacksonville’e 12 saatlik otobüs yolculuğuyla gitti.

– Kansas City Chiefs head koçu Andy Reid kariyerindeki 200. galibiyetini aldı.

– Patrick Mahomes, altı maç üst üste 300 yardı geçen en genç QB oldu.

– Bu sezon herkesi şaşırtan Adrian Peterson bu hızda devam ederse sezonu, 1,168 yard ile tamamlayacak.

– Sezona 0-3 giren Texans, yedinci hafta sonu itibariyle 4-3 derecesiyle AFC Güney’in lideri konumunda.

– Bu hafta Packers ile karşılaşacak olan Rams, bahis oranlarına göre 8.5 sayı avantajlı durumda. Bu sayı farkı şimdiye kadar Aaron Rodgers’ın aleyhinde belirlenmiş en yüksek fark.

– Eli Manning, sack’lenerek kaybettiği 181 yard ile bu alanda NFL’in zirvesinde bulunuyor.

– 2011 yılında John Elway’in göreve gelmesinin ardından beş QB draft eden Denver Broncos’un bu dönemde seçtiği hiçbir QB şu anda kadroda bulunmuyor.

– Minnesota Vikings, tarihinde ilk kez Jets deplasmanından galibiyetle ayrıldı.

– Aaron Rodgers önümüzdeki dört sezon boyunca maç başı dört INT ortalamasıyla oynasa bile Brett Favre’ın INT sayısına ulaşamıyor. Rogders aynı zamanda şu an yakaladığı %1.5 INT oranı ile tüm zamanların en iyi kariyer yüzdesine sahip durumda.

– Todd Gurley, ilk yedi maç sonunda Buffalo Bills takımından daha fazla sayı üretti.

– Washington Redskins’in D-Line’ının yaş ortalaması 22.67 olmasına rağmen Redskins koşu savunmasına ligde üçüncü sırada. D-Line’ın maaş ortalaması ise yaklaşık olarak yedi milyon dolar ve bu miktar ligin en çok kazanan 48. defansif line oyuncusunun kazandığı miktar ile aynı.

– Baltimore Ravens’ın çaylak oyun kurucusu Lamar Jackson kariyerinin touchdown’ını yapmayı başardı.

– Kirk Cousins bu yıl derin paslarda yakaladığı 140.9 pas reytingi ile ligin tepesinde yer alıyor. Derin paslarda bulduğu sekiz TD ise Patrick Mahomes’la birlikte ligin en yüksek sayısı.

– New York Giants, kulüp tarihinde ilk kez üst üste iki sezona da 1-6 başladı.

Haftanın “Fun Fact”i:

Jacksonville Jaguars oynadığı son 18 normal sezon maçında, rakibinden önce skor bulduğu maçlarda 10-0, rakibinden sonra skor bulduğu maçlarda da 0-8 durumda.

Önümüzdeki görüşmek dileğiyle, herkese iyi haftalar…