Indianapolis Colts’un tecrübeli kicker’ı Adam Vinatieri, takımının Oakland Raiders’ı 42-28 yendiği deplasman maçında kariyerindeki 2,550. sayıya ulaşarak, NFL tarihinin en çok sayı üreten oyuncusu oldu. Vinatieri, böylece Hall of Fame üyesi bir başka efsane kicker Morten Andersen’i geride bırakmış oldu.

Colts’un maçta bulduğu 42 sayının 10’u Vinatieri’nin ayağından gelirken, yıldız oyuncunun maç forması ve rekoru kırdığı top, sergilenmek üzere Canton, Ohio’daki Şöhretler Müzesi’ne kaldırıldı.

23 yıllık NFL kariyerinde sayısız büyük an yaşayan Vinatieri, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Hiç bu kadar uzun süre oynayıp bu konu hakkında sizlerle konuşacağıız düşünmemiştim. Ancak biliyorsunuz takım arkadaşlarımı seviyorum, hepsini, 23 yıldır özverili bir şekilde işimi yapmama ve yol boyunca muhteşem anılar elde etmemi sağladılar.” diyerek takım arkadaşlarına teşekkür etti.

NFL kariyeri boyunca sadece New England Patriots ve Indianapolis Colts formaları giyen Adam Vinatieri, bu iki takımda efsane quarterback’ler Tom Brady ve Peyton Manning ile oynayarak, sayısız unutulmaz zafere imza atmıştı. Beş defa Super Bowl oynayan yıldız oyuncu, üç defa Patriots ile bir defa da Colts ile Lombardi Kupası’nı kazanarak, NFL tarihinde en çok şampiyonluk kazanan kicker olmuştu.

1996 NFL Draftı’nda hiçbir takım tarafından seçilmeyen Vinatieri, kariyerine NFL Europe takımı Amsterdam Admirals’ta başladıktan sonra aynı yıl Patriots’ın yolunu tutmuş ve iki Super Bowl’u son saniye alan golüyle takımına kazandırmıştı.

45 yaşındaki oyuncu 2006 yılında üç Super Bowl kazandığı Patriots’tan ayrıldıktan sonra, Brady’nin ezeli rakibi Peyton Manning’in takımı Colts’a gitmiş ve bir Super Bowl şampiyonluğu daha yaşamıştı.

Vinatieri’nin NFL tarihi sayı rekorunun yanında, bir sezonda en çok sayı, playoff’larda en çok sayı, uzatmalarda en fazla alan golü, Super Bowl’larda en fazla alan golü, NFL tarihinde arka arkaya en fazla alan golü isabeti gibi rekorları da bulunuyor.