Sam Bradford’ın hayal kırıklıklarıyla dolu Arizona Cardinals macerası sadece yarım sezon sürdü. Cardinals, veteran quarterback’i sezonun sekizinci haftası sonrası takımdan kestiğini açıkladı.

Cardinals, geçtiğimiz sezonun sonunda Carson Palmer’ın emekli olması sonrasında Sam Bradford’ı 15 milyon doları garanti olmak olmak üzere, iki yıllığına 20 milyon dolara kadrosuna katmıştı. Takımın Bradford’dan beklentisi bu sezon ilk 11’de oynaması ve genç QB Josh Rosen’a mentorluk yapmasıydı.

Arizona’da beklenen olmadı ve tecrübeli oyuncu sezonun ilk üç maçında oynadıktan sonra Josh Rosen için yedeğe çekildi. Bradford’ın üçüncü hafta oynanan Chicago Bears maçında skor halen yakınken bitime beş dakika kala oyundan çıkarılması oldukça eleştirilmişti. Oyuna giren Josh Rosen, takımına maçı kazandıramasa da Cardinals teknik ekibi yola Rosen ile devam etme kararı almıştı.

Chicago Bears maçının ardından Bradford bir daha aktif kadroya alınmazken Cardinals şu ana kadar Rosen önderliğinde sadece iki galibiyet alabilmiş durumda. Ancak Rosen, bu sezon göz alıcı istatistikler elde etmese de potansiyeliyle Cardinals taraftarlarına umut vermiş ve takımın bir daha Bradford’a dönmeyeceği de son haftalarda iyice netleşmişti.

St. Louis Rams tarafından 2010 NFL Draftı’nın ilk sırasından seçilen ve kariyeri boyunca sakatlıklarla boğuşan Bradford’ın Cardinals kariyeri bu hamle ile kesin olarak sonuçlanırken, 31 yaşındaki oyuncunun yolunun hangi takımdan geçeceği merakla bekleniyor.

Bu sezon denediği 80 pasın 50’sinde isabet bulup, 400 yard iki touchdown pası ve dört interception ile Bradford daha önce sırasıyla Rams, Philadelphia Eagles ve Minnesota Vikings formaları giymişti.

Üç maç oynadığı Arizona Cardinals’tan 15 milyon dolar alan oyuncunun NFL takımlarından toplam aldığı para ise 130 milyon doları geçmiş durumda.