NFL’de 10. hafta geride kalırken Miami Dolphins adına bir etkileyici mağlubiyet daha geldi ve ardı sıra kesilmeyen kötü dış saha performansları (bu maçla beraber 1-4 oldu) Dolphins için playoff ihtimallerini yavaş yavaş eritmeye devam etti. Geçen haftaki yazımda çaylak Sam Darnold’a karşı etkili olan ve dört interception yaptıran Dolphins savunması için Aaron Rodgers’a karşı aynısını yapamayacaklarını yazmıştım. Ne yazık ki haklı çıktım.

Son iki hafta aldığı mağlubiyetlerle playoff işini zora sokan ve bu maçtan önce sadece üç galibiyeti olan Packers’ta, Patriots maçı sonrası koç Mike McCarthy’nin geleceği büyük bir soru işaretiydi ve Aaron Rodgers’ın en iyi yıllarını heba ettiği gelen eleştiriler arasındaydı. Ayrıca olası bir Dolphins mağlubiyeti sonrası koç değişikliği dedikoduları da yayılmaya başlamıştı. Fakat Dolphins buna izin vermedi. Sezon başından beri eleştiri oklarının hedefi olan Dolphins savunması bu maçla beraber yerini Dolphins hücumuna ve Brock Osweiler’a bıraktı diyebiliriz.

Toplamda 131 koşu yardı ve 23 pas yakalamada kalan ve hiç TD yapamayan Dolphins hücumu adına en etkili isimler ise 90 koşu yardı ile oynayan Frank Gore, yedi pas yakalama ve 72 yard ile Danny Amendola oldu. DeVante Parker ise sakatlandığı dördüncü çeyreğin ortasına kadar beş pas yakalama ve 43 yard ile oynadı. Brock Osweiler ise kötü performanslarına bir yenisini daha ekledi. 23-37 pas tamamlama ile oynayan ve hiç TD pası atamayan ve altı kez sack olan (bu sezonun en yüksek sayısı) Osweiler maç sonundaki açıklamaları ise “Daha iyi olmam gerekiyor. Bu organizasyon daha iyisini hak ediyor” gibi saçma bir içeriğe sahipti. Bu maçtaki performansından ve maç sonrası açıklamalarından sonra Osweiler’ın Dolphins geleceğini de pek parlak görmediğimi söylemesem olmaz. Yedek QB olarak başladığı sezonda 3-2 iken devraldığı takımda eline geçen bu fırsatı çok iyi kullandığını söyleyemem. Houston, çok kısa Cleveland ve ikinci Denver maceralarından sonra bu fırsatı kendi kariyeri açısından pozitife çevirebilecek iken büyük eleştiri toplaması Osweiler için büyük bir kayıp.

Bu haftaya kadar çok fazla eleştirilen Dolphins savunması ise Green Bay’ı 195 koşu yardı ile son beş maçtaki en fazla koşu yardı istatistiği yakalamasına yardım etti diyebiliriz. İki sack ile oynayan Dolphins savunması adına etkili isimler Cameron Wake (DE) ve Robert Quinn (DE) idi. Packers adına bu maçta en etkili isim ise 2017 NFL Draftı’nın beşinci tur 182. sıra draftı olan running back Aaron Jones’tu. Aaron Jones 145 koşu yardı ve iki TD ile kariyer gecesini yaşadı. Fakat Packers ile ilgili maçta dikkatimi çeken en önemli şey Aaron Rodgers’ın maç içindeki yüz ifadeleri oldu. Biraz sinirli gözüken Rodgers, birkaç tamamlanmayan pastan sonra takım arkadaşlarına attığı bakış, bu maçında onun için ne kadar sıkıntılı geçtiğini gösterir gibiydi.

Fakat Dolphins için sorunlu Packers karşısında etkisiz bir hücum performansı olması bir yana daha kötüsü ise maç öncesinde zaten hücum hattında üç eksikle saha çıkan takımda maç içinde DeVante Parker ve Jakeem Grant’ın sakatlıkları oldu. Fakat Jakeem Grant’ın sakatlığının ciddi olabileceği ve durumunun hafta içi açıklanacağı belirtildi. Eğer olası bir IR’a gönderilmesi durumunda zaten yetersiz hücum performansı daha da diplere gidebilir. Parker’ın durumu ise çok fazla ciddi gözükmedi ve sadece birkaç hafta kaçırabileceği belirtildi. Ayrıca Dolphins savunması adına ise bu maçta Bobby McCain’de (CB) sakatlanarak oyuna devam edemedi. Onun durumu ise beyin sarsıntısı olarak açıklandı. Fakat ne kadar süre ile kontrol altında tutulacağı henüz belirtilmedi. Green Bay’de ise Kentrell Brice (S) sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Maçı 31-12 kaybeden Dolphins’te başka bir olay ise geçen hafta Jets maçında birinci çeyrekten sonra yedeğe çekilen ve hafta içi bir takım sorunlar yaşan Reshad Jones, koç Adam Gase ile özel olarak görüştüğü ve sorunların en azından şimdilik çözüldüğü ve Packers maçında sahada olacağı söylenmişti. Fakat koç Adam Gase’in kararı ile birinci çeyrekte oynatılmadı. Açıkçası bir oyuncuya oynatılmayarak ceza verilmesi hangi spor olursa olsun pek mantıklı gelmiyor. Eğer bir sporcu o takımda olmak istemiyorsa zaten oynatılmamalı fakat bu şekilde maç içinde ve maç sonrasında olan olaylardan sonra oyuncuyla görüşüp sorunların çözüldüğünü söyleyip ardından Jones’u sadece birinci çeyrek oynatmayarak koç Gase’in kime ne ceza verdiğini anlamış değilim. Bu şekildeki davranışlar takımlarda oyuncuya dayalı düzeni ortaya çıkardığını söylemek gerek. Eğer koç Adam Gase, Jones ile olan sorunu gerçekten çözdüyse Jones’un tüm maç boyunca sahada olması gerekirdi.

11. haftayı maç oynamadan geçirecek Dolphins’te koç Adam Gase oyunculara birkaç gün izin verdiği belirtildi. Fakat en güzel haber ise bu maç oynamadan geçecek haftadan sonra 12. haftada oynanacak Indianapolis Colts maçında Ryan Tannehill’in sahada olacağının açıklanması oldu. Bu haber taraftarların yüreğine su serpti. Hafta içi top ile antrenmanlara başlayan Tannehill olumlu rapor alması bir anda işleri değiştirdi. Şu an 5-5 ile kendi grubunda ikinci sırada yer alan takımda çok kritik altı maç daha var ve sakatlıklar can sıkmaya devam ediyor. Bu, maç oynanmadan geçecek hafta takım için çok iyi geleceğine inanıyorum. Sakatların iyileşmesi ve Tannehill’in oyuna dönmesi playoff umutlarının taze tutmaya yeter fakat bu sezon playoff isteyen takım hırsına henüz ulaşamamış olması en büyük sorun. Burada koç ekibine büyük iş düşüyor. Saha dışını iyi bir şekilde yönetebilirler ise kalan maçlarda daha iyi bir Dolphins göreceğimize inanıyorum…