NFC Doğu grubunda liderliği en büyük adaylarından olan Washington Redskins’in quarterback’i Alex Smith’in ayağı kırıldı. Redskins’in Houston Texans’a 23-21 yenildiği maçın üçüncü çeyreğinde Texans savunma oyuncuları Kareem Jackson ve J.J. Watt’ın darbesiyle yerde kalan oyuncunun sezonu kapattığı ve ameliyat olacağı açıklandı.

Redskins’te bu pozisyon sonrası oyuna giren Colt McCoy ise bir touchdown pası atıp takımına bir touchdown koşu touchdown’ı imkanı verirken, Dustin Hopkins’in son saniyedeki 63 yardlık alan golü isabetli olmayınca takımını mağlubiyetten kurtaramadı.

Alex Smith’in iç burkan sakatlığı NFL’de Pazar gününün konusu olurken, Redskins head koçu Jay Gruden, “Bunun Smith için oldukça acı verici ve birçok insan için yürek burkan bir durum olduğunu biliyorum. O çok çalışan çok iyi bir insan ve bu takımın en önemli liderlerinden biri. Maalesef profesyonel Amerikan futbolunda böyle şeyler oluyor. Bunun Alex gibi birine olduğunu görmekten nefret ediyorsunuz” derken, Alex Smith’in bu sakatlığı atlatabileceğinden emin olduğunu söyledi.

Off-season’da Kansas City Chiefs’ten takas ile alınan ve Redskins’in uğruna Kirk Cousins’ten vazgeçtiği Alex Smith bu yıl takımına oynadığı dokuz maçın altısını kazandırıp, iyi bir performans sergiliyordu. Tecrübeli oyuncu şu ana kadar dokuz maçta 2,180 yard, 10 touchdown ve beş interception ile oynamıştı.

Sezonun geri kalanında playoff mücadelesine devam edecek başkent ekibinde ise bundan böyle ilk 11’de sahaya çıkacak isim Colt McCoy olacak. Kolej yıllarında Texas Longhorns formasıyla NCAA’in en önemli oyuncularından biri olan McCoy, 2010 NFL Draftı’nda geleceğin quarterback’i olması için Cleveland Browns tarafından üçüncü turda seçilmiş, üç sezon Browns ve bir sezon 49ers formaları giydikten sonra 2014 sezonunda Washington Redskins’in yolunu tutmuştu.

2014 yılında Robert Grifffin III ve Kirk Cousins’in arkasında dört maça ilk 11’de çıkan McCoy bu maçlarda gösterdiği performanslar ile taraftarlardan beğeni toplasa da kariyerine Cousins’in yedek oyun kurucu olarak devam etmişti. Pazar günü, 2015 yılından beri ilk pasını atan 32 yaşındaki oyuncu karşılaşmayı 12’de altı isabet, 54 yard pas, 35 yard koşu ve bir touchdown pası ile tamamladı.

Jay Gruden maç sonrası Colt McCoy’a güvendiğini ve ona inandığını söylerken, Redskins sezonun geri kalanında McCoy’un yedeği olması için NFL’in bir diğer tartışmalı ismi Mark Sanchez’i kadrosuna kattı.