Her sezon kolej futbolunun en iyisine verilen Heisman Kupası’nın bu yılki sahibi Oklahoma Sooners quarterback’i Kyler Murray oldu. Murray, 517 birinci sıra oyu ve toplamda 2167 puan ile Alabama quarterback’i Tua Tagovailoa ve Ohio State quarterback’i Dwayne Haskins’i geride bırakarak bu prestijli ödülü kazandı.

Sezon boyunca Heisman’ın favorisi olarak gösterilen Tua Tagovailoa, 299 birinci sıra oyu alarak toplamda 1871 puan ile ikinci oluruken, tüm Heisman oylamalarında en fazla puanı alan ikinci olarak tarihe geçti. Üçüncü finalist Haskins ise 46 birincilik oyu ile 783 puanda kaldı.

“Bu delice. Bu hiçbir zaman unutmayacağım bir onur, hayatım boyunca minnet duyacağım bir şey” açıklamasını yapan Murray, sezonu 13 maçta 4053 yard pas, 40 touchdown pası, yedi interception, 892 yard koşu ve 11 touchdown koşusu ile tamamlamıştı.

NCAA kariyerine Texas A&M’de Johnny Manziel’in veliahttı olması umuduyla başlayan Murray, bu takımda as oyun kurucu olmayınca Oklahoma’ya trasnfer olmuştu. Oklahoma’da, geçtiğimiz yıl Heisman’ı kazanan ve 2018 NFL Draftı’nda Cleveland Browns tarafından birinci sırada seçilen Baker Mayfield’ın arkasında kalan Murray, bahar dönemlerini baseball oynayarak geçirmiş ve 2018 MLB Draftı’nda Oakland Athletics tarafından ilk tur dokuzuncu sıradan seçilmişti.

Oakland Athletics ile 4,6 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan Murray, imza parasını alsa da MLB ekibiyle, bir yıl daha Oklahoma’da kalmak konusunda anlaşmıştı. Mayfield’ın NFL’e gidişi sonrası ilk 11’e yerleşen oyuncu, atletikliği, hızı ve güçlü koluyla Sooners’ı 12-1 derecesine taşıyarak herkesi kendisine hayran bırakmıştı.

Geleceğini Oakland Athletics’e adadığını ve baseball oynamak istediğini söyleyen Kyler Murray’nin NFL Draftı’na girmesi durumunda ilk iki turdan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. NCAA playoff’larında 30 Aralık’ta Alabama Crimson Tide ile karşılaşacak Oklahoma Sooners, eğer maçı kaybederse bu Kyler Murray’i Amerikan futbolu sahalarındaki son görüşümüz olabilir…