Playoff umutları her geçen hafta biraz daha azalan Cincinnati Bengals, geçtiğimiz hafta as oyun kurucusu Andy Dalton’ın sezonu kapatmasının ardından bu hafta da yıldız wide receiver’ı A.J. Green’in sezonu kapattığını açıkladı. Denver Broncos maçında ayağından sakatlanan Green, sakat oyuncular listesine eklenirken, başarılı oyuncunun ameliyat olacağı belirtildi.

Büyük ihtimalle dört aylık bir rehabilitasyon sürecine girecek olan Green için en iyi ihtimalin önümüzdeki sezonun hazırlık kampına sağlıklı olarak dönmek olduğu konuşuluyor. Kasım ayında ayak parmağındaki sakatlık sebebiyle üç maç kaçıran Green, Bengals’ın bu üç maçı da kaybetmesi sonrasında bu hafta Denver maçıyla sahalara geri dönmüştü.

Yıldız oyuncu sakatlanıp bu maçı da tamamlayamazken, sakatlıklarla boğuştuğu 2018 sezonunu 46 pas yakalama, 694 yard ve altı touchdown ile tamamlamış oldu. Bu rakamlar tecrübeli oyuncunun kariyerinin en kötü sezonu olarak istatistikler arasında yerini aldı.

Bengals’taki sekiz sezonunun altısında 1,000 yardı geçen A.J. Green, sadece sakatlıkların etkisinde kaldığı 2016 ve 2018 sezonlarında bu istatistiğin altında kalmış durumda. Şu ana kadar her yıl Pro Bowl olan oyuncu önümüzdeki yıl 2015 yılında imzaladığı kontratın son senesine giriyor ve takımdan 15 milyon dolar alacağı bulunuyor. Bengals’ın bu sakatlık sonrası 30 yaşındaki oyuncusuyla yollarını ayırıp, salary cap’inde 12 milyon dolarlık yer açmasının ihtimaller dahilinde olduğu konuşuluyor.

Son yedi maçından altısını kaybeden Bengals’ta şimdi Green’in yokluğunda diğer wide receiver’lar Tyler Boyd, John Ross, Cody Core ve Alex Erickson’ın öne çıkması bekleniyor. Ancak Andy Dalton ve A.J. Green olmadan fikstüründe halen Los Angeles Chargers ve Pittsburgh Steelers maçları bulunan Bengals’ın playoff yapması için adeta bir mucize gerekiyor…