Kansas City Chiefs, otel koridorunda bir kadına şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkması üzerine running back’i Kareem Hunt’ın kontratını feshettiğini açıkladı. Şubat ayında gerçekleşen olayın güvenlik kamerası kayıtlarının TMZ tarafından ortaya çıkarılmasından sonra Chiefs, zaman kaybetmeden genç yıldızını serbest bıraktı.

Chiefs yayınladığı açıklamada, “Bu yılın başlarında running back Kareem Hunt’ın dahil olduğu olaydan haberdar olmuştuk. O dönemde NFL ve emniyet yetkilileri gerekli soruşturmaları yapıyorlardı. Kareem ile yaptığımız iç görüşmeler dahilinde yönetimimiz kişiler doğrudan onunla konuştular. Bu konuşmalarda Kareem Hunt dürüst değildi. Bugün yayınlanan video bunu kanıtladı. Derhal Kareem’i serbest bırakıyor.” dedi.

Şubat ayında Cleveland bir otelde yaşının 19 olduğu belirtilen bir kadın ile girdiği tartışmanın videosu ortaya çıktıktan sonra, NFL, Kareem Hunt’ı muaf oyuncular listesine dahil etmişti. Hunt, Chiefs tarafından serbest bırakılmasa dahi bu listeden çıkana kadar oynayamayacaktı.

NFL Network’ten Ian Rapoport’un açıklamalarına göre, Hunt takımdan kesildikten sonra, “Hareketlerimden ötürü özür dilemek istiyorum. Yaptığım şeyden derin pişmanlık duyuyorum. Bunu geride bırakmayı umuyorum.” diye konuştu. NFL ve Chiefs ise videoyu TMZ’nin yayınlanmasından sonra yeni gördüklerini belirttiler.

Güvenlik kameraları kayıtlarına bakıldığında Hunt’ın etrafındaki arkadaşları tarafından tutulmasına rağmen bir kadın ile itiştiği gözüküyor. 23 yaşındaki oyuncu bir ağız dalaşı sonrası üzerine gelen kadını önce itiyor ardından bir adamı kadının üstüne doğru iterek, ikisinin beraber yerde kalmasına neden oluyor. Bir anlığına olay yerini terk eden Hunt, daha sonra geri dönüp yerde yatan kadının bacağına tekme atıyor…

Olay sonrası Cleveland polisi tarafından ifadesi alınan ancak tutuklanmayan ve hakkında soruşturma başlatılmayan Hunt, NFL.com’un yayınladığı polis raporuna göre, 10 Şubat gecesi The Metropolitan adlı otelde odasına döndüğünde, odasında tanıdığı bir adam ile iki kadın bulduğunu dile getirmiş durumda. Hunt, ifadesine göre kadınların 19 yaşında olduğunu öğrendikten sonra odalarından çıkmalarını istemiş ve olaylar gelişmiş. Hunt’ın arkadaşı olan görgü tanıklarına göre kadınlar Hunt’a ırkçı söylemlerde bulunmuş…

Bu sezon çıktığı 11 maçta 824 yard koşu, 378 yard pas yakalama, yedi touchdown koşusu ile oynayıp yedi de TD pası yakalayan Hunt’ın ne zaman sahalara döneceği bilinmiyor. Dört yıl önce benzer bir olay yaşayan Baltimore Ravens’ın eski yıldızı Ray Rice, takımdan kesildikten sonra bir daha NFL’de hiçbir takımda şans bulamadığı göz önünde bulundurulunca, Hunt’ı bu sezon hiçbir takımın alması beklenmiyor.