Haftanın en etkileyici performanslarından birine imza atan Philip Rivers, Arizona Cardinals maçını 28/29 pas isabetiyle tamamlamayı başardı. Bu paslarıyla 259 yard kazanıp üç de TD pası atan Rivers’ın elde ettiği 96.6% pas isabet yüzdesi NFL tarihinde elde edilen en iyi yüzde oldu (En az 10 pas denemesi). Rivers aynı zamanda 86,000’de bir (1) ihtimali gerçekleştirerek üst üste attığı 25 pasta da isabet bulmayı başardı. Bir insana yıldırım düşme ihtimali ise 15,000’de bir (1)… Tüm bu performansa rağmen Philip Rivers’ın “Haftanın Oyuncusu” adayları arasında ilk üçe girememesi de aslında Chargers’ın sezon özeti niteliğindeydi. 8-3 durumda olmasına rağmen neredeyse hiç konuşulmayan ve Chiefs, Rams, Saints gibi takımların gerisinde kalan Chargers, bu sezon köpek maskelerini takacak takım olabilir. Philip Rivers’ın en iyi sezonlarından birini geçirdiği bu sezonda Chargers sessiz sedasız ilerlese de şampiyonluk yolunda çok önemli bir aday oldukları yadsınamaz bir gerçek.

Her geçen hafta daha da iyi duruma gelen Cleveland Browns bu sezonla birlikte; 19 maçlık kazanamama, 33 maçlık Pazar günleri kazanamama, 25 maçlık deplasmanda kazanamama, 18 maçlık AFC Kuzey takımlarına karşı kazanamama ve 64 maçlık üst üste maç kazanamama serilerine son vermeyi başardı. Takımın başarısı hakkında konuşan Mayfield, “Artık inandığımız ve güvendiğimiz kişiler bizlere oynayacağımız oyunları söylüyor.” açıklamasını yaptı. Hue Jackson’ın bulunduğu bölgede interception yapan Damarious Randall’ın, kaptığı topu; “Al bu topu ne yaparsan yap” dercesine Jackson’a vermesi ve maç sonunda Baker’ın kendisine sarılmak isteyen Jackson’ı el sıkışarak geçiştirmesi takımın Hue Jackson’a karşı duruşunu açıkça belli etti. 2007 Derek Anderson sonrasında bir sezonda 15+ TD pası atan ilk Browns oyuncusu olan Baker Mayfield, Hue Jackson sonrası dönemde ise Drew Brees’in ardından pas reytingi konusunda NFL’in ikinci sırasında bulunuyor. Geçtiğimiz ayın çaylağı da seçilen Baker Mayfield, Cleveland üzerindeki kötü imajı şimdiden azaltmaya başladı bile.

Haftalardır sahada en çok kalan koşucular listesinde bir numarada olan Christian McCaffrey, bu hafta da tüm snap’lerde sahadaki yerini aldı. Bu maçta hem pas tutma hem de koşu alanında 100 yardı geçen ve fantasy sahiplerine sık rastlanmayacak bir puan getiren McCaffrey, Panthers tarihinde bu iki alanda da 100 yardı geçen ilk oyuncu oldu.

Alabama mezunu olan ve şu anda Cleveland’ın hücum koordinatörü olan Freddie Kitchens ve Georgia mezunu Browns koşucusu Nick Chubb, bu hafta oynanacak olan Alabama-Georgia SEC Konferans’ı şampiyonluk maçı için iddiaya girdi. Georgia’nın kazanması halinde Nick Chubb’ın Pazar günkü maçta oyunları söylemesine izin vereceğini söyleyen Kitchens’ın Chubb’la girdiği iddianın sonucunda ne olacağını hep beraber göreceğiz.

Haftanın diğer olaylarına ve istatistiklerine bakacak olursak…

– Kariyerinde toplam 1000 yard koşuya ulaşmaya çok yakın olan Tom Brady, bu hafta çöktüğü diz nedeniyle bir yard daha kaybetti ve 995 yarda geriledi.

– 2017 NFL Draftı’nda Chicago Bears tarafından seçilen Eddie Jackson, 2015 yılından sonra, beş TD ile en çok defansif TD yapan oyuncu oldu.

– 1967 yılından beri ligde olan New Orleans Saints’in şu andaki quarterback’i Drew Brees, 12 TD daha atması halinde Saints tarihindeki TD paslarının yüzde 40’ına imza atmış olacak.

– 2014 NFL Draftı’nın üçüncü sıra seçimi olan Blake Bortles’ın lige girdiği günden itibaren; atılan interception, toplam top kaybı ve atılan pick six konularında zirvede bulunan isim: Blake Bortles.

– Matt Ryan’ın bu sezonki pas reytingi olan 110.6 aynı zamanda NFL tarihinin bir sezonda elde edilen en iyi 16. reytingi olarak göze çarpsa da Atlanta Falcons bu sezon 4-7 durumda. Tarihte 102 reytingi olan hiçbir QB sezonu .500 galibiyet oranı altında tamamlamadı. Bu sezon Aaron Rodgers da 102.2 reytinge sahip ve Packers’ın durumu 4-5-1.

– Houston Texans, NFL tarihinde sezona 0-3 başladıktan sonraki sekiz maçını da kazanan ilk takım oldu.

– Drew Brees eğer bu hızda devam ederse, bir sezonda elde edilen en büyük pas isabeti oranı ve en yüksek pas reytinginin sahibi olacak.

– Chicago Bears 2012 yılından sonra ilk kez Detroit’te kazanmayı başardı.

– Lamar Miller’ın 97 yardlık koşu Touchdown’ı, 2014 Lamar Miller sonrası en uzun koşu Touchdown’ı oldu.

– Sezona 1-5 başlayan Colts, üst üste beş maç kazanarak 6-5 duruma geldi ve playoff yarışında ciddi bir aday olduğunu gösterdi. Colts aynı zamanda Kasım 2015 sonrasında ilk kez .500 galibiyet yüzdesinin üzerine çıkmayı başardı.

– Baker Mayfield’ın attığı dört TD pası, Cleveland Browns tarihindeki çaylak rekoru oldu.

– Amari Cooper’ın pas tutarak kazandığı 180 yard, 2012 sonrasında bir Dallas oyuncusunun ulaştığı en yüksek yard oldu.

– Tampa Bay Buccaneers’ın başarılı reciever’ı Mike Evans, Randy Moss ve AJ Green’e katılarak ilk beş sezonunda da 1000+ yardlık pas yakalamayı başaran oyuncular arasında yerini aldı.

– Baltimore Ravens’ın koşucusu Gus Edwards, üst üste ikinci maçında da 100 koşu yardını geçmeyi başardı.

– Secondary sakatlıklarından dolayı eli kolu bağlanan Eagles, wide receiver Braxton Miller’ı antrenmanda cornerback olarak kullanmak zorunda kaldı.

– Saquon Barkley, yaptığı 12. TD ile kulüp tarihindeki çaylak TD rekorunu egale etti.

– Jacksonville Jaguars’ın Buffalo Bills karşısında aldığı mağlubiyet, bu sezon aldıkları üst üste yedinci mağlubiyet oldu.

– Denver Broncos’a karşı beklenmedik bir yenilgi alan Steelers, Denver deplasmanında en son 2009 yılında galip gelebilmişti.

– Oynadığı dört prime time maçında Deshaun Watson’ın performansı: 1018 yard, 14 TD, sıfır top kaybı, 120.4 pas reytingi ve koşu başına 11.65 yard.

– Cleveland Browns’un Bengals maçında yakaladığı 21 sayılık fark, 2015 yılı sonrası yakaladıkları en büyük fark oldu.

– Aaron Rodgers, oynadığı son sekiz deplasman maçından da yenilgiyle ayrıldı. 1978-1981 arasında üst üste dokuz maç kaybeden David Whitehurst sonrasında bir Green Bay quarterback’inin yakaladığı en uzun seri de bu oldu.

– Bu sezonki dokuzuncu 100+ yardlık maçını oynayan Adam Thielen bu alanda kulüp rekorunu eline geçirdi.

– Chicago Bears’ın kalan maçlarını kazanması durumda, 2018 Bears’ın kaybettiği takımlar ile Super Bowl oynamış 2006 Bears’ın kaybettiği takımlar aynı olacak.

– Bu hafta 22 yaşına girecek JuJu Smith-Schuster, 28 yard kazanması durumunda 2000 yard pas tutan en genç oyuncu olacak. 22 yaşından önce en çok yard kazanan oyuncular listesi ise şöyle; ikinci Randy Moss (1313 yard), üçüncü Amari Cooper (1070), dördüncü Mike Evans ( 1051), beşinci Keenan Allen (1046)…

Haftanın “Fun Fact”i:

Josh Lambo kicker olmadan önce MLS’te kalecilik yapıyordu…

Haftaya görüşmek üzere herkese iyi haftalar…