Nick Foles, Super Bowl LII’de New England Patriots karşısında 373 yard ve üç touchdown pasıyla oynayıp takımına Lombardi Kupası’nı kazandırdığında NFL’in en meşhur yedek oyun kurucusu olmuştu. Philadelphia Eagles koçları ve yöneticileri o maçın hemen ardından Super Bowl MVP’si Nick Foles’a teşekkür ederken sıklıkla bu takımın geleceğinin Carson Wentz olduğunu dile getiriyorlardı. Haklıydılar da. Super Bowl’un ardından Carson Wentz’in çapraz bağlarındaki sakatlık sonrası iyileşme dönemi uzamıştı ancak Nick Foles takımda tutulmuştu ve Eagles, 2018 sezonu için umutluydu. Beklenen Wentz’in dönüşüne kadar Foles’un takımı idare etmesi ve takıma birkaç galibiyet aldırmasıydı. Ancak Foles, sezonun ilk iki haftasında vasat performanslar ortaya koyunca, Eagles o maçlardan birini kazansa da üçüncü hafta itibariyle 29 yaşındaki oyuncunun pabucu dama atıldı.

Indianapolis Colts maçıyla birlikte geri dönen Carson Wentz, bir önceki yıl ortaya MVP performansından uzak olsa da sezon genelinde Eagles’ı ucundan da olsa playoff yarışında tutmayı başardı. Eagles’ın sezonun boyunca istikrarlı bir performansın ortaya koyamamasında, Wentz’in sihirbaz edasıyla oynadığı 2017 yılındaki formuna ulaşamamasıyla birlikte, sakatlıkların takımı derinden vurması da önemli bir etkendi. Öyle ki bir yıl önce sezonun ortasında takıma katılan ve Super Bowl yolculuğunda önemli rol oynayan Jay Ajayi, henüz ikinci haftadan sezonu kapatınca, son şampiyon koşu hücumundan eski kadar destek alamadı. Üstüne savunmadaki sakatlıklar da eklenince, Eagles adeta başka bir takıma dönüştü. Philadelphia ekibi dört hafta önce New Orleans Saints’e 48-7 yenilirken Super Bowl’da sahada olan defanstan sadece altı oyuncu ilk 11’de yer alıyordu. Doug Pederson’ın öğrencileri o maçtan sonra sırasıyla NFC Doğu’daki rakipleri Giants ve Redskins’i yenip Cowboys’a yenildiler. Cowboys karşısında gelen yenilgi, NFC Doğu şampiyonluk ümitlerini neredeyse bitirirken wild card bileti ihtimalini de büyük ölçüde zora sokmuştu. Üstüne bir de Carson Wentz’in sırt sakatlığından dolayı 15. haftadaki Los Angeles Rams maçını kaçıracağının açıklanması her şeyin üstüne tuz biber ekti. Eagles, Rams deplasmanına çıkarken 13.5 sayı fark ile underdog idi…

Philadelphia,  ligin en iyi takımlarından biri olan Los Angeles Rams’i deplasmanda 30-23 yendi ve aynı hafta Dallas Cowboys’un Indianapolis Colts’a sıfıra karşı yenilmesiyle hesaplar değişti.

Çok değil, bir sene önce Carson Wentz, aynı sahada bir Los Angeles Rams maçında sakatlanmış ve sonradan oyuna giren Nick Foles, Eagles’a galibiyeti getirmişti. Foles’un as quarterback’lik yaptığı Eagles son üç maçının ikisini de kazanarak playoff’a ilk sıradan girmişti. O dönemde hatırlayacağınız üzere daha önce görmediğimiz bir duruma tanıklık etmiştik. İlk sıradan playoff yapan bir takım ilk defa her maça underdog olarak çıkmıştı. Eagles’ın Super Bowl’da Tom Brady’nin Patriots’ını dize getirmesi son yılların en büyük sürpriziydi. Aynı Eagles’ın Pazar gecesi Los Angeles Rams’i yenmesi de Vegas oranlarına göre bu sezonun en büyük ikinci sürprizi oldu.

Foles maçı 31’de 24 isabet, sıfır touchdown pası ve sıfır interception ile tamamladı. Eagles belki maçı onun sayesinde kazanmadı ama Foles tekrardan kritik anlarda bu takımı idare edebileceğini herkese gösterdi. Sezon genelinde ligin altını üstüne getiren ancak Chicago Bears yenilgisi sonrası Philadelphia Eagles’a da boyun eğen Rams belki son anlarda süreyi daha iyi kullanabilse maçı kazanıp Eagles’ı playoff dışına itecekti ancak Foles’un takımını üç scoring drive’a götürmesi ve savunma ümitleri canlı tutmaya yetti.

Playoff resmine baktığımızda 7-7’lik Philadelphia Eagles, altıncı sıradaki 6-7-1 durumdaki Minnesota Vikings’in yarım galibiyet gerisinde bulunuyor. Sezon bitimine iki maç kala Eagles’ın NFC Doğu lideri olarak playoff yapması da iki wild card biletinden birini alması da playoff dışı kalması da hala ihtimaller dahilinde. Fikstürde ise AFC’nin göz ardı edilen ancak sezonun en formda takımlarından olan Houston Texans ve kağıt üzerinde playoff ihtimalleri devam eden Washington Redskins maçları var. Redskins’i bir kenara koyuyorum. Malum önce Alex Smith’in sonra Colt McCoy’un sakatlığı sonrası Mark Sanchez’in de kötü performansı sonrası takım Josh Johnson ile yoluna devam ediyor. Birkaç hafta önce, yeni kurulan Alliance of American Football ligi takımlarından San Diego Fleet ile idmanlara çıkan ve Redskins’teki takım arkadaşlarının isimlerini öğrenmek için hafta boyunca Madden oynayan bir quarterback’in önderliğindeki takımı zaten Eagles’ın yenmesi gerekiyor. Ondan önceki Texans maçı ise zor bir maç…

Texans’ın Eagles karşısındaki en büyük kozu ise Nick Foles. Eagles’a tarihindeki ilk Super Bowl’u kazandıran ve Rocky filmlerini aratmayan bir underdog hikayesine sahip olan Foles, tekrar bir playoff yarışında taraftarlarıyla buluşuyor. Playoff’lar gitti denirken takımına tekrar ümit veren quarterback, kendi evinde Houston Texans maçından galibiyet ile ayrılırsa muhteşem hikayesine yeni bir bölüm eklemiş olacak. Bir sakatlık sonrası, 17 Aralık 2017 günü ilk 11’e yerleşip ardından Super Bowl’u kazanan Foles, 17 Aralık 2018 tarihinde tekrar bir sakatlık sonrası ilk 11’e yerleştikten sonra başladığı hikayeyi benzer bir şekilde bitirirse muhteşem bir devam filmi izlemiş olmaz mıyız?