Bu sene çeşitli nedenlerle tarih olarak oldukça geç başlayacak Üniversiteler Ligi’nde ilk karşılaşmalar 2-3 Şubat tarihlerinde 1. Lig karşılaşmalarıyla başlayacak. Süper Lig’in başlangıcı ise 9-10 Şubat tarihlerinde. Birer hafta sırayla oynanacak liglerde çeyrek final karşılaşmaları için planlanan tarih ise 30-31 Mart ve 6-7 Nisan olarak görünüyor. 13-14 Nisan’da yarı finaller oynandıktan sonra final karşılaşmaları için planlanan tarih ise 27-28 Nisan.

1. Lig’de ise maddi olumsuzluklar ve hava koşulları göz önüne alınarak bu sene coğrafi yani bölgesel gruplar oluşturulmasına karar verildi. Ankara ekiplerinin fazlalığı nedeniyle F grubuna Başkent Üniversitesi gönüllü olarak geçerken, Kıbrıs ekibi Doğu Akdeniz Üniversite’sinin ise ulaşım olarak en kolay görülen Marmara grubuna verilmesine karar verildi. A ve B grubu beş takımdan oluşurken diğer gruplar ise dört takımdan oluşacak. Beş takım olan A ve B grubundan ikişer takım çeyrek final oynayacak.

Geçen sezon finalde Süper Lig’in yeni takımı Dokuz Eylül Üniversitesi, Avni Kalkavan Stadı’nda oynanan karşılaşmada Yıldız Teknik Üniversitesi karşısında galip gelerek şampiyon olmuştu.

Üçüncülük karşılaşmasında ise ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi karşısında yakın geçen karşılaşmayı kazanarak kürsüdeki yerini almıştı. Bu dört takım seribaşı olarak sırayla gruplara dağıtılırken ligin yeni takımları ise geçen sene 1. Ligde playoff oynama başarısı gösteren başarı sıralamasına göre İstanbul Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi oldu.

Süper Lig’de playout karşılaşmalarını kaybederek 1. Lige düşen takımlar ise Hacettepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Afyon Üniversitesi olarak belirlenmişken Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin liglerden çekilme kararı alması sonrası playout karşılaşmasındaki rakibi Yeditepe Üniversitesi tekrardan Süper Lig’de oynama hakkı kazandı. Böylece Süper Ligden düşen dört takımdan üçü Ankara ekipleri oldu.

Süper Lig Grupları

A Grubu

1- Dokuz Eylül Üniversitesi

2- Anadolu Üniversitesi

3- Özyeğin Üniversitesi

4- Yaşar Üniversitesi

B Grubu

1- Yıldız Teknik Üniversitesi

2- Bilgi Üniversitesi

3- İTÜ

4- Gazi Üniversitesi

C Grubu

1- ODTÜ

2- Yeditepe Üniversitesi

3- İzmir Ekonomi Üniversitesi

4- İstanbul Üniversitesi

D Grubu

1- Boğaziçi Üniversitesi

2- Sakarya Üniversitesi

3- Süleyman Demirel Üniversitesi

4- Antalya Bilim Üniversitesi

Fikstür eşleşmeleri:

1. Hafta 09-10 Şubat 1-4 2-3

2. Hafta 23-24 Şubat 3-1 4-2

3. Hafta 09-10 Mart 1-2 3-4

Çeyrek final ve playout eşleşmeleri ise gruplar bazında A-D ve B-C olacak şekilde planlandı.

1. Lig Grupları

A Grubu

1- Atılım Üniversitesi

2- TOBB ETÜ

3- Ankara Üniversitesi

4- Bilkent Üniversitesi

5- Hacettepe Üniversitesi

B Grubu

1- BahçeşehirÜniversitesi

2- Kocaeli Üniversitesi

3- Koç Üniversitesi

4- Işık Üniversitesi

5- Doğu Akdeniz Üniversitesi

C Grubu

1- Dumlupınar Üniversitesi

2- Düzce Üniversitesi

3- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

4- Bolu AİBÜ

D Grubu

1- Ege Üniversitesi

2- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

3- Afyon Kocatepe Üniversitesi

4- Pamukkale Üniversitesi

E Grubu

1- Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

2- Namık Kemal Üniversitesi

3- Bandırma 17 Eylül Üniversitesi

4- Bursa Uludağ Üniversitesi

F Grubu

1- Akdeniz Üniversitesi

2- Başkent Üniversitesi

3- Çukurova Üniversitesi

4- Mersin Üniversitesi

Fikstür eşleşmeleri ise altı hafta ve karışık olarak planlanmış görünüyor. Çeyrek final eşleşmeleri A1-E1, B1-F1, C1-A2, D1-B2 olarak devam edecek.

Maçların yerleri ve tam tarihleri netleştiğinde gelişmeleri NFLTR’den duyurmaya devam edeceğiz. Tüm takımlara başarılar dileriz…