Sezona playoff umuduyla giren Miami Dolphins bu hedefine ulaşamamış ve kara pazartesi günü koç Adam Gase ile yollarını ayırmıştı. Fakat koç arayışı fazla uzun sürmeyen Dolphins, Super Bowl şampiyonu New England Patriots’un linebacker koçu Brain Flores ile anlaştı. 

Sezona sürpriz bir şekilde ilk üç maçtan da galibiyetle ayrılıp bu umutlarını gerçekleştirmeye yaklaşan Dolphins, bir anda gelen mağlubiyetler ve sakatlıklarla ligi 7-9 bitirerek bir sezon daha New England Patriots’u playoff’lara uğurlamıştı. Sezon biter bitmez ise Kara Pazartesi olarak adlandırılan gün koç Adam Gase ile yollar ayrılmıştı.

Yeni koç arayışlarına hemen başlayan Dolphins’in gözüne kestirdiği isimlerin çoğu takımların savunma veya mevkii koçlarıydı. Özellikle genç ve dinamik bir isimle çalışmak isteyen Dolphins yönetimi gelecek yılların kadrosunu kurarken genç oyuncularla iletişimi iyi birini takımın başına getirmek istiyordu. Bu süre zarfında Kansas City Chiefs’in hücum koordinatörü Eric Bienemy, Pittsburgh Steelers hücum koordinatörü Mike Munchak, Chicago Bears savunma koordinatörü Vic Fangio ile ilgilenen takımın genel menajeri Chris Grier, işi fazla uzatmadan Brain Flores ile anlaşmaya vardı. Fakat Patriots’un Super Bowl şampiyonluğuna kadar uzanan playoff macerası yüzünden imza işleri ertelenmek zorunda kaldı.

1981 yılında Brookylnn’de doğan Brain Flores, 1999-2003 yılları arasında Boston Koleji’inde linebacker olarak oynadı fakat sakatlığından dolayı oyunculuk kariyeri fazla uzun sürmedi. 2004 yılında scout asistanı olarak takıma katılan Flores 2008 yılında ise special team koordinatörlüğü asistanlığına getirildi. İki yıl bu görevde kaldıktan sonra hücum koordinatörü asistanlığına terfi etti fakat bu görevde fazla kalmadı ve 2011 yılında savunma asistanlığına geçti.

2012 yılından itibaren safety ve linebacker koçluğu görevini yürüten Flores, 2018 yılında Matt Patricia’nın gönderilmesinden sonra savunma koordinatörlüğü görevine getirilmemesine rağmen kenarda playcall’dan sorumlu oldu. 

37 yaşındaki çalıştırıcı özellikle bu sene savunmasıyla da öne çıkan Patriots’ta koç Bill Belichick’ten sonra en dikkat çeken isim olmayı başardı. Oyuncularla iletişimi oldukça iyi olan Flores’in aynı etkiyi Miami Dolphins’te yapıp yapamayacağını zaman gösterecek.

“Draft and Develop” sistemiyle yani draft’lardan oyuncu seçerek onların gelişimi üzerine yeniden bir takım kurmak isteyen Dolphins’in koç tercihi çok doğru gözüküyor fakat nam-ı değer “Coach Killer” Ryan Tannehill eğer takımda kalırsa Brain Flores’in işi baya zor…