Yaklaşık bir yıldır CFL’de oynayarak Amerikan futboluna geri dönen Johnny Manziel’in Kanada macerası ilginç bir şekilde sona erdi. NFL’e geri dönmek için önce şansını CFL’de deneyen Manziel, takımı Montreal Alouettes tarafından serbest bırakıldı.

Alouettes, yaptığı açıklamada, 26 yaşındaki quarterback’i Canadian Football League (CFL)’in direktifleri sebebiyle takımdan kestiğini açıkladı. Lig, Manziel’in kendisini CFL’de oynamaya elverişli hale getiren kontrat şartlarını ihlal ettiğini belirtti. Alouettes’in genel menajeri Kavis Reed ise yaptığı açıklamada Manziel’i suçlarken, uğradığı hayal kırıklığını dile getirdi.

“Yaşanan olaylardan ötürü hayal kırıklığına uğramış durumdayız. CFL ile birlikte Johnny’e organizasyonumuz tarafından büyük bir destek verildi ancak o kontratlarındaki hükümlere uymadı. Ligle birlikte çalıştık ve Johnny’e alternatifler sunduk ama o bunlara yanaşmadı.”

Manziel’in takımdan kesildikten sonra CFL tarafından men cezası da aldığı ve bir takımın kendisini kadrosuna katmasının lig tarafından veto edileceği belirtilirken, bu olaya tam olarak neyin sebebiyet verdiği açıklanmadı. CFL’in sitesinde ise Manziel’in CFL’deki anlaşmasının kişiye özel ve gizli olduğu yazıldı.

2016 yılında Cleveland Browns tarafından serbest bırakıldıktan sonra kendisine NFL’de bir takım bulamayan Manziel, 2018 yılında CFL takımı Hamilton Tiger-Cats ile anlaşmış ardından iki oyuncu ve iki ilk tur draft hakkı karşılığında Temmuz ayında Montreal Alouettes’e takas olmuştu. Texas A&M’in eski yıldızı Alouettes formasıyla sekiz maça çıkmış, 165 pas denemesinin 106’sında isabet bulup 1,290 yard, beş touchdown pası ve yedi interception ile oynamıştı.

Twitter’dan yaptığı açıklamada, herhangi bir yorumda bulunmaktan kaçınan Manziel ise, “Koç Sherman’a, takım arkadaşlarıma ve CFL taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum. Orada geçirdiğim zaman Amerikan futboluna ve tüm çalışmalara olan sevgimi tekrar ortaya çıkardı. Amerika’da yeni seçenekleri denemeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

2012 yılında Heisman Kupası’nı kazanan, NCAA tarihinin en dominant oyuncularından biri olan Manziel’in şimdi Alliance of American Football veya önümüzdeki yıl başlayacak olan XFL’de forma giymesi bekleniyor. NFL’de hep saha dışı sorunlarıyla gündeme gelen eski yıldızın lige dönme ihtimali ise oldukça azalmışa benziyor…