Cleveland Browns, off-season başlar başlamaz hiç vakit kaybetmeden transferlere başladı. Takım, geride bıraktığımız sezonun en çok tartışılan isimlerinden biri olan running back Kareem Hunt’ı kadrosuna kattı.

2017 sezonun en fazla yard koşan ismi olan Hunt, 2018 sezonunda otelde bir kadına saldırdığı görüntülerin ortaya çıkması üzerine NFL yönetimi tarafından ligden uzaklaştırılmış ardından  da Kansas City Chiefs tarafından takımdan kesilmişti.

Hunt, bu olay sonrası özür dilese de sezon boyunca kendine takım bulamamıştı ve şimdi minimum sekiz maç men cezası gündemde. Cezası bir takım ile anlaştıktan sonra başlayacak olan Hunt’ın Cleveland Browns formasını en erken dokuzuncu haftasında giymesi bekleniyor.

23 yaşındaki oyuncunun kontratının bir yıllık ve 1.1 milyon dolar değerinde olduğu açıklanırken, bu miktarın hiçbir kısmının garanti olmadığı belirtildi. Hunt’ın sezon başında takımda olması durumunda 645 bin dolar alacağı yazılırken, genç oyuncunun kalan miktarı çeşitli bonuslar olarak alması bekleniyor.

Kansas City Chiefs’in başındaki iken Hunt’ı üçüncü turdan draft eden John Dorsey’nin şu anda Cleveland Browns’ın genel menajeri olması bu transferde önemli rol oynarken, Hunt’ın takım içinde nasıl bir rol üstleneceği şu an için bilinmiyor.

Kadrosunda çaylak yılında herkesin beğenisini toplayan running back Nick Chubb’ı bulunduran Browns’ın sezon ilerledikçe Hunt’ı nasıl kullanacağını hep birlikte göreceğiz…