Super Bowl şampiyonu New England Patriots’ın sahibi Florida’da bir masaj salonunda fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle tutuklandı. Jupiter şehrinin yetkilerinin yaptığı açıklamaya göre, bir ay süren ve Çin’den Florida’ya uzanan bir fuhuş çetesinin takibe alındığı operasyon sonucunda Robert Kraft ile birlikte 25 kişi tutuklandı.

Seks için iki farklı kadına para vermek ile suçlanan Kraft’ın çeteyle başka bir bağlantısı olmadığı açıklanırken, olay Orchids of Asia Day Spa adlı bir masaj salonunda yaşandı.

Jupite polis şefi Daniel Kerr yaptığı açıklamada “Biz de herkes gibi şok olmuş durumdayız” derken, polis Kraft’ın masaj salonunda yaptığı harcama hakkında herhangi bilgi vermedi. Haberlere yansıyan rakamlara göre ilgili masaj salonunda yarım saatlik ücretin 59 dolar bir saatlik ücretin ise 79 dolar olduğu belirtildi. Salonun düzenli müşterilerinden biri olduğu belirtilen Kraft’ın altı milyar doların üzerinde bir serveti bulunuyor…

Olay sonrası açıklama yapan Kraft’ın avukatları, “Kategorik olarak Bay Kraft’ın herhangi bir illegal aktiviteye girdiğini reddediyoruz. Adli bir olay olduğu için daha fazla açıklama yapmayacağız” demekle yetindi. NFL ise yaptığı açıklamada, ligin gelişmelerden haberdar olduğunu ve olayı yakından takip ettiğini açıkladı.

The Kraft Group’un CEO’su olan 77 yaşındaki Robert Kraft, Forbes’un listesine göre 6.6 milyar dolarlık servetiyle Amerika’nın en zengin 79. kişisi konumunda.

NFL’in de en göz önünde bulunan takım sahiplerinden olan Kraft, aynı zamanda Patriots’ın maçlarını oynadığı Gillette Stadium’un ve MLS takımı New England Revolutions’ın da sahibi.