Bir New England Patriots şampiyonluğuyla daha tamamlanan NFL sezonunun daha sonuna geldik. Eğer benim gibi 10-15 yılda bir şans eseri başarılı olan bir takıma gönül verdiyseniz girmekte olduğumuz draft sezonu sizin de en sevdiğiniz dönemlerden birisidir. Sezon sona erdi, Senior Bowl oynandı ve Scouting Combine’a çok az bir süre kaldı. Yani bu mock draft zamanı demek. Bildiğiniz gibi mock draft’lar aslında pek bir anlam ifade etmeyen hele yılın bu vaktinde hiçbir anlam ifade etmeyen yazılardır. Peki neden yazıyorum? Çünkü zevkli. Diğer bir neden ise sizlere oyuncuları anlatmanın etkili bir yolunun bu olması. Bu mock draft’lar sağda solda gördüğünüz gibi birer cümlelik olmayacak. Dediğim gibi ana amaç bu oyuncuları izlediğim kadarıyla sizlere tanıtmak. Dolayısıyla bu ilk mock biraz uzun olacak. Klasik uyarımızı da yaptıktan sonra biraz elimizdeki draft sınıfının genel özelliklerine bakalım…

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki son yıllardaki en savunma ağırlıklı draft bu olabilir. Ancak tüm savunma pozisyonları aynı oranda kalite ve derinliğe sahip değil. Mesela defensive tackle sınıfı tarihin en iyisi olabilecek potansiyele sahipken safety sınıfı birkaç oyuncu dışında oldukça zayıf görünüyor. Defensive tackle yanında edge rusher arayanlar için de oldukça iyi bir sınıf. Hücum tarafında ise QB sınıfının zayıflığını şimdiye kadar duymuş olduğunuzu düşünüyorum ancak bu yine de ilk turdan birden fazla QB seçilmesine engel olacakmış gibi durmuyor. Son 18 draft’ın 17 tanesinde ilk beş sırada mutlaka bir QB seçilmiş. Bu da ilk beş sıraya bir takas ihtimalini de güçlendiriyor. Son zamanlarda running back’lerin yeniden piyasaya çıktığını ve üst sıralardan draft edilmeye başlandığına şahit olmuştuk. Ancak bu trend kısa bir ara verecekmiş gibi görünüyor. Derinlik olarak fena olmayan bir running back sınıfı olsa da kalite olarak son yılların bir hayli gerisinde. Peki hücumda hiç iyi bir pozisyon grubu yok mu? Var elbet. Tight end bu sınıfın hücum tarafında en çok öne çıkan pozisyonu. Nitelik ve nicelik olarak oldukça iyi görünüyorlar. Wide reciever sınıfı ise üst yetenek noktasında biraz zayıf kalsa da derinlik olarak tüm draft’ın en iyi sınıflarından birisi. Bir de offensive line grubunun bu draft’ın gizli iyilerinden olduğunu düşünüyorum. Potansiyel olarak kağıt üzerinde gayet iyiler. Yine çenem düştü, en iyisi başlayalım artık…

1- Arizona Cardinals – Nick Bosa, DE, Ohio State

Gerek Los Angeles Chargers forması giyen abisi Joey yüzünden gerekse de Ohio State formasıyla sahada yaptıklarından dolayı bu draft sınıfının en ünlü ismi Nick Bosa desek pek yanlış olmaz. Yapı olarak neredeyse abisinin kopyası olan Nick, oyun özellikleri bakımından da Joey Bosa’ya fazlasıyla benziyor. Tekniği ve pass rush hareketleri bir kolej oyuncusuna göre fazlasıyla gelişmiş durumda. Atletizmi ve özellikle ilk adımı, oyununun en önemli özelliklerinden. Tüm bunlara rağmen sürekli çalışan ve hiçbir oyunda pes etmeyen bir motora sahip olması onu en özel kılan yanı. Kolej istatistikleri abisi Joey’nin yanında biraz sönük kalsa da çoğu otoriteye göre Joey Bosa’dan daha bile iyi olabilir. Bu sezon henüz üçüncü haftadaki TCU karşılaşmasında yaşadığı sakatlık nedeniyle Nick için kısa sürdü ancak tüm sezonu kaçırmasına sebep olan bu sakatlık aslında o kadar ciddi değildi. Dolayısıyla sakatlık, Bosa’nın draft hissesinde bir faktör olmayacak. Kendisi zaten açık ara bu draft sınıfının pozisyon gözetmeksizin en değerli oyuncusu. Arizona Cardinals’ın belki en büyük ihtiyacı ikinci bir yıldız edge rusher olmayabilir ancak ilk sıradan seçim yapıyorsanız ihtiyaçtan ziyade yeteneğe yatırım yapmak her zaman daha akıllıca olanıdır. Üstelik kimse daha fazla edge rusher’a hayır demez.

2- San Francisco 49ers – Josh Allen, DE, Kentucky

Nick Bosa’ya en çok ihtiyacı olan takımlar bu sıradan itibaren başlıyor ancak ilk sıraya herhangi bir QB için bir takas olmazsa Bosa’nın ilk sıra dışına çıkma ihtimali benim bu 32 tahmini de doğru bilmemle eşdeğer. Dolayısıyla bu durumda 49ers’ın en iyi seçeneğinin sıradaki en iyi pass rusher ve sıradaki en iyi oyuncularından biri olan Josh Allen’a yönelmesini bekliyorum. Geçtiğimiz sezon ikinci tur potansiyeli olarak gösterilirken son anda draft’a girmekten vazgeçen Allen, her oyuncu için işlemese de bu kararın ne kadar doğru olduğunu gösterdi. O zamanlar pozisyonu için zayıf olan oyuncu vücuduna yeterli kas ve kilo kütlesini ekleyerek prototip bir defensive end’e dönüştü. Tüm bunları yaparken atletizminden ve patlayıcılığından hiçbir şey kaybetmemiş olması ona 21,5 yard kaybettiren tackle ve 17 sack’lik canavar bir sezon geçirmesine ve SEC yılın savunmacısı ödülünü kazanmasına neden oldu. Bakın SEC gibi kolej futbolunun pro futbola en yakın olan ve en zor konferansından bahsediyoruz. Allen, Bosa sonrası ilk beş sırada seçilmeye değecek tek pass rusher ve 49ers’ın bu fırsatı kaçıracağını düşünmüyorum.

3- New York Jets – Rashan Gary, DE, Michigan

 New York Jets’in aslında Rashan Gary’den daha net ve saf bir pass rusher’a ihtiyacı var ancak Bosa ve Allen’ın ardından sıradaki bu tanıma uyan pass rusher’ların oyunlarında ciddi eksiklikler var be bu da üçüncü sıra için yeterli değiller demek. Dolayısıyla Jets’in bu sıradan hem ihtiyaç hem de değer seçimi yapması gerekiyor. Gary, zamanının yüksek sıra recruit’lerinden olsa da Michigan’a gelirken sebep olduğu heyecanın tam olarak hakkını veremedi. Ancak kendisi NCAA’de bol bol gördüğümüz sahaya çıkmakta dahi zorlanacak kadar (Deshawn Hand ve Byron Cowart ilk aklıma gelenler) bust olan eski bir no.1 prospect olmadı. Gary’deki sorun Michigan’da oynadığı süre boyunca bir türlü potansiyeline ulaşamamış olması. Kariyeri boyunca sadece 10,5 sack sayısı bunu gösteriyor. Ancak Gary’nin, Michigan’ın 4-3 ön alnından ana pass rusher silahından ziyade kenarları kontrol eden komple bir oyuncu olarak kullanıldığını da belirtmek gerek. Baktığımız zaman boyutlarına göre oldukça iyi bir atlet ve koşuya karşı çok etkili bir kenar savunucusu. Ancak pass rush repertuarı ve tekniği bu alanda fazla kullanılmadığı için zayıf. Yine de muazzam bir potansiyele sahip ve sırf bu yüzden bile üst sıralardan seçilmesi çok muhtemel.

4- Oakland Raiders – Quinnen Williams, DT, Alabama

Geride kalan NCAA sezonunda Josh Allen dışında en büyük kazanan Quinnen Williams’tı desem yanılmış olmam. Bir sezon öncesine kadar sadece rotasyon oyuncusuyken DaRon Payne’in NFL’e yolcu edilmesinden sonra ilk defa geçtiğimiz sezon tam zamanlı starter oldu ve kimsenin ondan beklemediği muazzam bir performans ortaya koydu. Quinnen Williams, tüm sezon rakip hücumlar için yok edici güç olurken bunu tüm sezona yaymış olması onu asıl özel kılan etken. Alabama’yı oldukça yakından takip eden biri olarak bir tane kötü oynadığı ya da etkisiz kaldığı maç izlemedim bu sezon. Oyununa baktığımız zaman kalkışı ve çabukluğu ile gerçek bir 3-teknik defensive tackle. Cüssesine göre oldukça iyi hareket kabiliyetine ve vücut kontrolüne sahip. Tüm sezon ikili bloklara maruz kalan bir oyuncu olmasına rağmen tek başına 19,5 yard kaybettiren tackle’a imza atarak ne kadar güçlü olduğunu da gösterdi. Sadece bir yıllık starter tecrübesi dışında oyununda açık bulmak gerçekten zor. Rush yeteneğinin dışında oldukça iyi koşu durdurucusu, komple bir oyuna sahip. Bu sınıfta Bosa ayarındaki tek oyuncu ve ilk sıra için en büyük ikinci aday. Peki neden dördüncü sırada? Çünkü 49ers ve Jets son yıllarda bu pozisyon için yüksek seçim hakları kullandılar ve ilk tercihlerinin pass rusher olacağını düşünüyorum. Raiders’a gelince bu draft’ta üç adet ilk tur seçim hakkına sahipler ve daha ilk seçimden Williams gibi bir oyuncuyu kapmaları rüya senaryo olur. Kağıt üzerinde DT pozisyonu Raiders’ın savunmada en güçlü olduğu pozisyon grubu olsa da Q Williams, pas geçilemeyecek bir oyuncu.

5- Tampa Bay Buccaneers – Jonah Williams, OT, Alabama

Bruce Arians’ı emeklilikten döndürerek Jamies Winston’a son bir şans daha vermek istediklerini gösteren Tampa Bay’den bu draft’ta buna göre yol izlemelerini bekliyorum. Bir türlü bekleneni veremeyen left tackle Donovan Smith’in sözleşmesi bitiyor hem takımda kalsa bile en kötü ihtimalle bir right tackle’a daha ihtiyaçları var. Arians’ın dikey paslara dayalı hücum stilini uygulayabilmek için Winston’a maksimum korumayı sağlamaları lazım. Girişte de bahsettiğim gibi tackle pozisyonu, bu sınıfın gizli iyilerinden ve en öne çıkan isim Alabama’dan Jonah Williams. Üç senelik starter tecrübesi ve önce right tackle, Cam Robinson gittikten sonra da son iki sezondur left tackle tecrübesiyle en komple tackle potansiyeli olarak karşımıza çıkıyor. Genel olarak dengeli bir oyuncu ve tekniği üst seviyede. Tek sorun boy ve kol uzunluğu NFL’in bu pozisyonda tercih ettiği seviyede değil. Ancak bunun Williams için çok büyük handikap olacağını sanmıyorum.

6- New York Giants – Dwayne Haskins, QB, Ohio State

Hala içimden bir ses Giants’ın bu sene de en azından ilk turdan QB seçmeyerek herkesi ters köşeye yatıracağını söylese de mantıklı olan düşünce bu değil ve artık bu organizasyonun mantıklı hareket etmesi gerekiyor. Zayıf QB sınıfının en iyi oyuncusu olarak Dwayne Haskins’ten bahsedebiliriz. Şu an bulunduğu noktada kusursuz bir potansiyelden bahsetmemiz mümkün değil ancak birilerinin bu sıralarda QB seçmesi gerekiyor ve eğer bu takım sizseniz en iyi seçeneğiniz Haskins. Kendisini ilk defa geçen sezon T.J. Barrett’ın sakatlığı sonrasında oyuna girdiğinde izlemiştim. Siyahi bir QB olmasına rağmen mecbur kalmadıkça koşuyla uzaktan yakından alakası olmayan bir oyuncu. NFL’in sevdiği tarzda koşucudan ziyade atıcı olduğunu söyleyebilirim. Bu sezon yüzde yetmiş isabet oranıyla attığı 50 touchdown pası Big 10 standartlarında pek bir şey ifade etmese de oyuncunun tarzı hakkında ipucu veriyor. Fiziksel olarak lige hazır ancak her kolej QB’sinde olduğu gibi bazı mekanik sorunları var. Tüm bunların dışında sadece bir sezon starter olması da tecrübe konusunda soru işareti. 1973’ten bu yana ilk turda 100 tane QB seçilmiş bunlardan sadece üç tanesi (Mark Sanchez, Cam Newton ve Mitchell Trubisky) 15 maçtan az starter tecrübesi olan oyunculardı. Haskins bu sayıyı dörde çıkartacak ve ayrıca 24 yıldır ilk turdan seçilen QB çıkaramayan Big 10’in bu kötü talihini de bozacak. Evet, o kadar eminim.

7- Jacksonville Jaguars – Kyler Murray, QB, Oklahoma

Geldik en bu draft sezonunun en tartışmalı konusuna; Kyler Murray. Daha bir sene öncesine kadar kimsenin tanımadığı (koleji yakından takip etmiyorsanız) Murray, Heisman Kupası kazanarak sonlandırdığı bu sezonda herkesin aklını almayı başardı. Öyle ki önceleri yetersiz bir NFL potansiyeli olarak görülürken birden bire sırasıyla ilk tura devamında da ilk sıra tartışmalarına konu olmaya başladı. Hatta MLB Draftı’nın ilk tur dokuzuncu sırasından seçilmiş olmasına ve tüm sezon boyunca baseball’u ilk seçenek olarak tutmasına rağmen son anda kararını değiştirerek NFL’i seçtiğini ve draft’a katılacağını açıkladı. Şu aralar Murray konusundan her kafadan bir ses çıkmaya başladı ve hali hazırda en çok tartışılan oyuncu konumunda. İlk sıra muhabbeti ne olursa olsun bana deli saçması gelirken ilk turdan seçilmesi artık garanti sayılır. Benim şahsi fikrim ilk tur değerinde bir QB olmadığı. Bu sezon Oklahoma’da oynadığı oyuna ve takımı neredeyse tek başına playoff’a taşımasına saygı duyuyorum ancak NCAA ve NFL’in çok farklı iki lig olduğu çabuk unutulmuşa benziyor. Fena olmayan bir derin pas yeteneğine sahip olsa da oyunu tamamen koşu ve karambol üzerine kurulu bir QB’nin NFL’de başarılı olması çok zor. Kaldı ki çok kısa ve zayıf bir QB’den bahsediyoruz, iki katı dezavantaj. Ondan önce gelen Drew Brees, Russell Wilson ve Baker Mayfield gibi kısa QB’lerin NFL’de başarılı olması Murray’nin de benzer bir başarıyı yakalayacağını göstermiyor kaldı ki Murray bu üç oyuncudan da kısa ve bu üç oyuncu da pas yeteneği olarak lige girerken Murray’den çok daha ileri seviyedelerdi. Ancak dediğim gibi şuan oyuncu etrafında büyük bir heyecan oluşmuş durumda ve ilk 10 içerisinde QB ihtiyacı olan bir takımın tetiği çekmesini bekliyorum.

8- Detroit Lions – Clelin Ferrell, DE, Clemson

Geçtiğimiz sezonun en büyük hayal kırıklığı yaratan takımlarından olan Detroit Lions’ın bu seçim ile defansa yönelmesini bekliyorum. Cornerback ve edge rusher hedef pozisyonlar olacaktır. Benim tercihim Ezekiel Ansah’ın da serbest kalacak olmasıyla edge rusher. Üst seviye pass rusher’lar hızla tükenirken Clelin Ferrell bu noktada herhangi bir cornerback’ten daha fazla değerli bir seçim olacaktır. Clemson’da starter olarak forma giydiği son üç sezonda 27 sack sayısına ulaşarak okul tarihine geçen Ferrell, geçen yıl draft’a girmekten son anda vazgeçerek bir ulusal şampiyonluk daha kazandı ve hissesini bir miktar daha yükseltti. Clemson’ın 4-3 base sisteminde sağ end pozisyonunda görev alan oyuncu bu sınıftaki çoğu pass rusher kadar üstün bir atletizme sahip olmasa da bu pozisyonu ondan daha iyi bilen başka bir oyuncu da yok. İş el tekniğine ve pozisyon bilgisine geldiği zaman Ferrell, açık ara bu sınıfın en iyisi ve tam bir teknisyen. NFL için tam bir kenar oyuncusu prototipi fiziğe sahip. Koşuya karşı da oldukça iyi ve üstün bir iş ahlakıyla karaktere sahip.

9- Buffalo Bills – Ed Oliver, DT, Houston

Sezon başlarken birinci sıra için Bosa’nın en büyük rakibi olan Oliver, şu an bulunduğumuz noktada bir miktar hisse kaybına uğramış görünüyor. Sakatlığı nedeniyle bu sezon beş maç kaçırması ve takımın heah koçu ile sahada yaşamış olduğu tartışma değer kaybetmesinin ana nedenleri. Pozisyonunuz için gerekli size’a sahip değilseniz diğer tüm alanlarda çok dikkatli olmalısınız. Oliver, defensive tackle için hem boy hem de kol olarak kısa kalan bir oyuncu ayrıca alışılageldik DT kilosunda da değil. Ancak hızı ve atletizmi ile kolejde geçirdiği üç sezon boyunca ülkenin en dominant savunma oyuncularından birisi oldu. İnanılmaz hızlı bir ilk adıma ve vücut kontrolüne sahip. Bir defensive tackle’dan çok mobil bir linebacker gibi hareket ediyor. Hatta bazı takımların onu linebacker olarak düşündüğü dedikodusu bile var. Rakip quarterback’leri tarumar ederken herkes ona yeni Aaron Donald gözüyle bakmaya başlamıştı ancak bu heyecan biraz yatışmış görünüyor. Benim yorumum oyunu birçok açıdan Donald’a benziyor ancak Donald kadar kuvvetli bir oyuncu değil Oliver. Combine sonrası yeniden yükselişe geçmesi çok muhtemel, Houston kariyeri boyunca 54 yard kaybettiren tackle yapmış bir oyuncu. Bu draft’ın en yetenekli oyuncularından birisi.

10- Denver Broncos – Cody Ford, OL, Oklahoma

Broncos, sürpriz sayılabilecek bir hamle ile Baltimore Ravens’ın gözden düşen eski Super Bowl MVP quarterback’i Joe Flacco’yu takasla kadrosuna katarak ilk turdan QB seçmeyeceğini bir bakıma beyan etmiş oldu. Üst üste QB seçimlerinde çuvallayan Elway’in bu sefer de ne kadar doğru yaptığı tartışılır ancak bizim konumuz şuan o değil. Eğer Flacco, Broncos’ta esas adam olacaksa takımın ona olabildiğince maksimum koruma sağlaması gerekiyor. Flacco, ligin en düşük mobiliteye sahip QB’lerinin başında geliyor ve Broncos offensive line geçen sezon QB korumasında baya kötü bir iş çıkardı. Oklahoma’dan Cody Ford şuan çoğu gözlemci ve yöneticinin favorisi konumunda. İri cüssesine göre oldukça mobil ve kuvvetli bir oyuncu. Boyu tackle standartlarına göre kısa olsa da kol uzunluğu ile bu açığıkapatıyor. Üç yıllık starter tecrübesinin iki yılını guard son yılını right tackle oynayarak edindi. Bu açıdan çok yönlü bir oyuncu olduğundan bahsedebiliriz. NFL’de de bu iki pozisyondan herhangi birini oynayabilecek kapasitede biri. Sert bir oyun tarzı var ve lakabı “Boz Ayı”, gerisini siz düşünün artık.

11- Cincinnati Bengals – Devin White, LB, LSU

Offensive line Bengals’ın şuan en büyük ihtiyacı gibi gözükse de bu takımın en çok ihtiyaç duyduğu asıl şey savunmaya bol miktarda playmaker. Bengals için istediğinizi söyleyin ancak son yıllarda oldukça istikrarlı bir savunmaya sahip olan takım geçen sezon onu da kaybetti ve bunun en büyük nedeni ikinci alanda çok yavaş olmaları. Devin White, onlar için kusursuz bir eşleşme. Birkaç oyuncu dışında zayıf olan linebacker sınıfının en iyi oyuncusu olarak White öne çıkıyor. Son yıllarda bol bol gördüğümüz hız-cover hibrit linebacker’larından. Muazzam bir hıza ve yorulmak bilmeyen bir motora sahip. Bu yüzden menzili oldukça geniş ve sahayı enlemesini bir ucundan diğer ucuna kontrol etmekte zorlanmıyor. Ayrıca LSU’nun kaptanlarından birisi ve liderlik meziyetleri gelişmiş bir oyuncu. Tek sıkıntısı kendisini oyuna fazla kaptırması ve bazen düşünmeden hareket etmesi.

12- Green Bay Packers – Montez Sweat, DE, Mississippi State

Clay Matthews’un artık prime’ını geçmiş olması ve kontratının da sona eriyor olmasıyla birlikte Packers’ın artık bayrağı devralacak bir pass rusher’a ihtiyacı var. Bu sıraya geldiğimizde Burns ve Polite gibi daha çekici edge rusher’lar hala tahtada olsa da Sweat bana göre sıradaki en güvenilir edge rusher. Evet, belki diğerleri kadar uçan kaçan bir atletizme sahip olmasa da bu sınıfın en muazzam uzunluk ölçülerine sahip kenar oyuncusu. Boyu ve kol uzunluğu tam NFL’in aradığı standartlarda. Yabana atılmayacak bir atletizme sahip, gerekli olduğunda coverage’a düşürülebilir. Aynı zaman kenar kapatarak koşuya karşı da etkili bir oyuncu. Mississippi State forması giydiği iki sezonda da çift haneli sack sayılarına ulaştı. Orijinal olarak Michigan State recruit’i ve burada disiplin nedeniyle okuldan uzaklaştırılmış olması soru işareti. Ancak Mississippi State’e transfer olduktan sonra herhangi bir sorunla gündeme gelmişliği yok. Poizsyon için biraz zayıf olması da başka bir handikap. Ancak SEC gibi bir konferansta iki sezonda 22 sack yapan bir oyuncu olması öz geçmişi adına tek başına konuşuyor.

13- Miami Dolphins – Drew Lock, QB, Missouri

Ryan Tannehill hiçbir zaman çok kötü bir starter QB olmasa da Miami’nin ona verdiği bunca süre boyunca elle tutulur bir başarıya ulaşamamış olması artık ona ayrılan sürenin sonuna geldiğimizi işaret ediyor. Broncos’un Flacco’yu almış olması bu seçimde Dolphins’in işine gelmiş olabilir çünkü Broncos’un Drew Lock ile çok yakından ilgilendiği artık bir sır olmaktan çıkmıştı. Lock, tecrübe açısından bu sınıfın en iyi QB’lerinin başında geliyor. Missouri gibi sıradan bir okulda iki sezon önce 44 touchdown pası atmışlığı var. Bu sezonun ilk yarısını çok kötü oynamış olsa da ikinci yarıda işleri toparladı. Prospect olarak Derek Carr’ın Fresno State çıkışına oldukça benzeyen bir oyuncu. Çok iyi bir kol kuvvetine sahip ve topu sürekli derine zorlayan bir yapısı var. Gizli atlet QB’lerden, cep dışına fazla çıkan biri olmasa da gerekli olduğunda oyunu uzatabilecek mobilite ve atletizme sahip. Eksilerine gelecek olursak pas ve ayak mekaniği olarak koçluğa ihtiyacı olan bir oyuncu. Dar pencereleri bulabilecek kol gücüne sahip olsa da zaman zaman isabet sorunları yaşayan bir oyuncu. Bu sezon bir süre yüzde elli isabet yüzdesinin altına düşmüşlüğü var. Ancak tercih edilen size, kol kuvveti ve atletizmi sayesinde ilk turdan seçilmesine kesin gözle bakıyorum.

14- Atlanta Falcons – Christian Wilkins, DT, Clemson

Geride kalan sezon Atlanta Falcons için bir başka sakatlıklarla ve hayal kırıklıklarıyla dolu sezon oldu. Üstelik şimdi savunmalarındaki en iyi oyuncu Grady Jarrett’ı da biten kontratı nedeniyle kaybetme tehlikesi yaşıyorlar. Jarrett kalsa da gitse de her şekilde defensive line’a takviye güç lazım. Neyse ki girişte de bahsettiğim gibi muazzam bir defensive tackle sınıfına sahibiz bu sene. Christian Wilkins, 59 kez Clemson forması giyerek bu alanda okul rekoruna sahip bir oyuncu. Son iki şampiyonlukta yer alan oyuncu, Ferrell ile birlikte son bir şampiyonluk için geçen sezon takım dönen oyunculardan biriydi. Hem saha içinde hem de saha dışında oldun ve lider bir oyuncu olarak öne çıkıyor. 3-teknik bir defensive tackle ve tıpkı aynıokuldan çıkan Grady Jarrett gibi etkili pentre yeteneğine sahip. 140 kiloluk bir insana göre çok seri hareket edebiliyor ve hafif ayaklara sahip. Draft edileceği vakitte 24 yaşında olacak olması bir çaylak için yaşlıolarak kabul edilmesine neden olacak ki bu bir eksi. Aynı zamanda kolları istenen uzunluktan kısa, bu nedenle uzun kollu guard’lar tarafından kolaylıkla kilitlenebiliyor. Koşu savunması da istikrardan uzak ancak çabukluğu ve atletizmi sayesinde bu açıkların çoğunu kapatıyor. Son bir not olarak Clemson’dan sadece iki buçuk senede mezun mezun olduğunu ve bu sezon Akademik Heisman olarak da bilinen Williams V. Campbell kupasını aldığını belirteyim.

15- Washington Redskins – Daniel Jones, QB, Duke

Alex Smith’in sakatlığı nedeniyle önümüzdeki sezonu da kaçıracak olması kesinken Redskins’in en büyük ihtiyacı quarterback ve eğer bunu serbest oyuncu piyasasında gidermezlerse bu hakla kesin gidereceklerini düşünüyorum. Daniel Jones, bu draft’ta ilk turda seçmeye değecek son quarterback ve aslında benim bu sınıftaki favori quarterback’im. Öncelikle profesyonel futbola ve ilk günden maçlara başlamaya en hazır QB Daniel Jones. Sırf bu yüzden bile Redskins için çok mantıklı bir tercih olarak gözüküyor. Sınıfın diğer QB’lerinin çoğunda bulunmayan olgunluğa ve bir takım özelliklere sahip. Bunlar, snap öncesi savunmayı okuma, pas opsiyonlarını okuma ve touch pass kabiliyeti. Bunların hepsi NFL’de başarılı olabilmek için olmazsa olmaz özelliklerden bazıları ve Jones, çaylak bir QB’nin aksine bunları daha bu yaşta iyi seviyede yapabiliyor. Tabi ki bunda Peyton Manning ve Eli Manning’in kariyerlerinde çok önemli yere sahip olan David Cutcliffe ile çalışmış olmasının payı büyük. Cutcliffe, Peyton’ın Tennessee’deki QB koçu, Eli’ın ise Ole Miss’teki head koçuydu. Jones, bu bağlantılar sayesinde neredeyse Duke’teki her sezonuna Peyton ve Eli ile çalışma şansı bulmuş. Fizik olarak da tam bir quarterback olduğunu söyleyebilirim. Yukarıda saydığım özelliklerden de anlaşılacağı gibi kısa pasa dayalı sistemlerde çok faydalı olacak bir oyuncu. Daha üst sıralarda seçilmesinin önündeki tek engel ise kol kuvveti. Sıradan bir kol kuvvetine sahip olan Jones’un buna bağlı olarak derin paslarında da bir miktar sıkıntı var. Ancak pro futbola hazır oluşu, kısa ve orta mesafedeki yüzdeli oyunu ile ilk turda seçilmeyi hak eden bir oyuncu.

16- Carolina Panthers – Brian Burns, DE, Florida State

Carolina Panthers’ın geçen sezon düşüşe geçmesinin en büyük sebebi savunmanın Steelers maçıyla birlikte kontağı kapatmasıydı. Julius Peppers’ın da artık kramponları asmasıyla birlikte pass rusher, artık göz ardı edemeyecekleri bir ihtiyaç haline geldi. Brian Burns, NFL için kilo olarak zayıf olsa da elit bir atletizme ve belki de bu draft’ın en iyi kenar bükme (tackle’ın dışından dolaşma) yeteneğine sahip oyuncusu. Geride kalan sezonda büyük hayal kırıklığı yaratan ve 36 yıl aradan sonra ilk defa Bowl maçıoynayamayan Florida State’in tek parlak noktasıydı. Pozisyonu için oldukça iyi boy ve kol uzunluğuna sahip olsa da her zaman ilk seçenek olarak atletizmine güvenerek oynaması NFL seviyesinde daha atlet tackle’lar karşısında sorun yaşamasına neden olabilir. Bir üst seviyede hayatta kalabilmesi için kas ve kilo kütlesi eklemesi gerekse de çok iyi bir temele sahip ve gelişime oldukça açık bir oyuncu.

17- Cleveland Browns – Greedy Williams, CB, LSU

İlk cornerback için 17. sıraya kadar beklememiz gerekti ama gerçek drat’ta takımlaırın bu kadar sabırlıolması konusunda endişelerim var. Ancak defensive line olarak çok sağlam bir draft olacağı için ilk cornerback ilk on beş sıra dışına çıkarsa bu çok garip olmaz. Cleveland Browns’ın yıllar sonra ilk defa çok az sayıda ihtiyacı var ve cornerback bunlardan birisi. Greedy Williams bana göre bu sınıfın açık ara en iyi cornerback’i. Uzun boyuna rağmen 4.4 hızında bir cornerback ve bu sayede derin rotalarda mağlup edilmesi zor. Boyuna paralel olarak kollarının da uzunluğunu ortadaki pasları çelmekte veya çalmakta efektif olarak kullanıyor. Starter olarak oynadığı iki sezonda toplam sekiz interception’a imza atmış bir oyuncu, top yetenekleri de oldukça iyi. Reciever’ına yapışan tarzda bir oyuncu, gerçek bir lockdown corner olma potansiyeli taşıyor. Ancak fiziğiyle doğru orantıda bir güce sahip değil. Press pozisyonlarında fiziksel oynamaktan çekinmese de kendinden güçlü reciever’lara karşı press coverage uygulamakta zorlanabilir. Bir de koşu savunmasında çok istekli değil ve genelde bloklara takılıyor. Yine de Denzel Ward ile oluşturacakları ikili kağıt üzerinde muazzam.

18- Minnesota Vikings – Jawaan Taylor, OT, Florida

Tamam, Kirk Cousins beklentilerin uzağında kaldı ancak Vikings de Super Bowl’a sadece bir QB uzakta olduğunu sanarak büyük bir yanılgıya düştü. Bu takım uzun süredir kötü bir offensive line ile oynuyor ve geri kalan ünitelerin iyi olması yıllardır bu eksiği maskeliyor. Elindeki takımın başarı penceresi kapanmadan önce Rick Spielman’ın bu sorunu çözmesi gerekiyor. Şanslarına Jonah Williams ve Cody Ford’dan sonra hala işlerine yarayabilecek bazı tackle potansiyelleri var, Jawaan Taylor da bunlardan birisi. Fiziği istenilen boyutlarda ve 150 kiloda olmasına rağmen bunu fazla göstermiyor ki bu iyi bir şey. Freshman yılından beri Florida’ın right tackle pozisyonunu kapatmış olması istikrar ve pozisyon tecrübesi olarak öne çıkmasını sağlıyor. Şu noktada el tekniği zayıf ve elleri yavaş. Tackle için bunlar problem olsa da gücü ve geniş cüssesiyle bu açığı kapatıyor.

19- Tennessee Titans – Marquise Brown, WR, Oklahoma

Titans’ın bir yıl arayla tekrar ilk turdan wide receiver seçebileceğine inanıyorum, evet. Ayrıca bu Corey Davis seçimiyle ıskaladıklarını göstermiyor, bu takımın hücumda ve özellikle receiver grubunda ciddi bir yetenek takviyesine ihtiyacı var. Tampa Bay gibi onlar da Mariota ile son kez şanslarını deneyecekler, dolayısıyla Mariota’ya olabildiğince yardımcı olmaya çalışacaklar. Marquise “Hollywood” Brown, şu sıralar takas isteğiyle manşetleri süsleyen Antonio Brown’ın kuzeni. Yetenek olarak kuzeninden birşeyler kaptığını belirtmek gerek. Zayıf ve küçük yapısına rağmen elit seviyede hareket kabiliyetine sahip olması onu özel bir oyuncu yapıyor. Genelde slotta dizilse de sahanın farklı alanlarında etkili olabilen bir playmaker ve büyük oyun tehdidi. Onu en tehlikeli kılan özelliği ise şu sıralar NFL’de oldukça para eden üst seviye dur-kalk yeteneği. Zayıf fiziği ve kısa boyu nedeniyle bazı pozisyonlar zorlanacak olsa bile üst düzey atletik yetenekleri ve derin top takibiyle yaratıcı hücum koordinatörleri topu bir şekilde Brown’ın eline ulaştırmayı başaracaktır.

20- Pittsburgh Steelers – DeAndre Baker, CB, Georgia

Eski birinci tur seçimi Artie Burns’un bir türlü istenen seviyeye gelememesi ve Steelers defansı için büyük bir zaafa dönüşmesi sezon ortasında bench’e çekilmesine neden olmuştu. Yerine oynayan Sensabough’un da pek bir fark oluşturduğu söylenemez. Bulundukları sıra fark yaratacak bir cornerback seçmek için oldukça müsait ve DeAndre Baker o isim. Kolejin en iyi cornerback’ine verilen Jim Thorpe ödülünü kazanan Baker aynı zamanda Champ Bailey’den sonra ilk turda seçilen ilk Georgia cornerback’i olma yolunda. Pozisyon için arzu edilen atletizm ve hıza sahip olmasa da ortalamanın çok üzerinde sezgi ve rakip hücumu okuma yeteneğine sahip olması bu açıkları kapatmasına neden oluyor. Georgia kariyeri boyunca sadece kenar cornerback olarak oynamış olması ve sadece sağ kenarda oynaması çok yönlülük açısından sorun teşkil edebilse de üstün sezgileri sayesinde hem alan hem de adam savunmalarında etkili oynayabiliyor. Onun için en güzel tanımlama safety sezgilerine sahip cornerback olur. Aynı zamanda koşuyu savunmada istekli ve oldukça iyi tackle yapan bir oyuncu.

21- Seattle Seahawks – Jachai Polite, DE, Florida

Polite’tan daha çok Seahawks oyuncusu diye bağıran başka bir oyuncu göremiyorum ilk turda ve eminim onlar da draft günü bu senaryonun gerçekleşmesi için dua ediyor olacaklar. Çünkü Polite’ın daha yukarılardan seçilmesi çok büyük ihtimal ancak ben burada NFL’in basmakalıp tutuculuğuna güveniyorum. Polite bir pass rusher’dan isteyeceğiniz herşeyi size verebilecek bir oyuncu olsa da kenar savunmacısı için hem boyunun kısa olması hem de zayıf olması NFL seviyesinde kağıt üzerinde büyük handikap. Üstelik koşuya karşı gerçek bir zaaf olması sadece pas oyunlarında kullanılan yarı zamanlı bir oyuncuya dönüşmesine de neden olabilir. Fakat tüm bu olumsuzlukların yanında elit bir ilk adıma sahip, kalça esnekliği ve atletizmi ile gerçek bir kenar bükücü savunmacıdan bahsediyoruz. Herşeyi yapamıyorsan bile en azından birşeyi en iyi yap sözünün vücut bulmuş hali. Geçtiğimiz sezon Power-5 okulları arasında Josh Allen ile birlikte en az 10 tackle yapıp 5 fumble’a zorlayan sadece iki savunma oyuncusundan birisi.

22- Baltimore Ravens – A.J. Brown, WR, Ole Miss

Yoluna artık Lamar Jackson ile devam edecek olan Baltimore Ravens’ın ligin en kötü pas ataklarından birisi olan hücumlarını toparlaması gerekiyor. Lamar Jackson’ın pasör olarak daha çok ham olmasını da göz önüne aldığımız zaman seçilecek receiver’ın onun oyun tarzına yatkın olması gerekiyor. Geçtiğimiz sezon Jackson’ın en çok underneath rotalar pas atarken rahat olduğunu gördük ve bu kısımda Willie Snead’i çok kullandı. Bu draft’ta tam bu amaca göre bir wide receiver var, A.J. Brown. Ole Miss’te geride kalan sezonun en iyi WR gruplarından birini oluşturan Brown, draft zamanı yaklaştıkça bir miktar Metcalf’in gölgesinde kalmış olsa da bu sınıftaki en güvenilir WR seçimlerinden birisi. Genellikle slot receiver pozisyonunda oynadığı Ole Miss’te okulun neredeyse tüm receiving rekorlarını elinde bulunduruyor. Kısa ve orta rotalarda draft’ın en iyi rota koşan oyuncularından birisi ve sahanın ortasında oynayabilmek için gereken sertliğe, cesarete ve atletizme sahip. Tek sıkıntı kariyerinin neredeyse tamamını slotta geçirmiş olması. Haliyle diğer WR pozisyonlarında ne yapacağı muamma ancak Ravens’ın sistemine en çok uyacak isim olduğu bir gerçek.

23- Houston Texans – Greg Little, OT, Ole Miss

Houston Texans ne olursa olsun bu draft’ta offensive tackle seçmeli, nokta. Yıllar sonra Deshaun Watson gibi bir franchise QB bulmuşken adama daha fazla David Carr muamelesi yapmanın bir anlamı yok. Geçtiğimiz sezon da ligin en kötü offensive line’ına sahip takım onlardı. Artık playoff takımlarına geldiğimizde bu sıralarda net bir tackle potansiyeli bulmak zor ancak Greg Little, risk almaya değecek bir isim. Dışardan bakıldığı zaman resmen NFL’de left tackle oynamak için doğmuş bir oyuncu izlenimi veriyor. Uzun, geniş, ayakları çabuk ve atletik. Hatta sırf bu yüzden eski bir no1 recruit. Freshman sezonunun yarısından beri Ole Miss hücumunun kör noktasında maç kaçırmadan oynuyor, dayanıklılık da oyununun önemli bir parçası. Ancak Little hakkında çok umutlu olanlar kadar çok karamsar olanlar da var. Neredeyse 3 sezondur SEC gibi bir konferansta left tackle oynamasına rağmen el ve ayak teknikleri hala çok zayıf. Fakat temel olarak işlenmeyi bekleyen bir hamur gibi görüyorum ben ve iyi bir offensive line koçunun ellerinde Pro Bowl bir left tackle olma potansiyeli var.

 24- Oakland Raiders – D.K. Metcalf, WR, Ole Miss

Oakland Raiders’ta geçtiğimiz sezon Derek Carr, görünenin aksine oldukça iyi bir sezon geçirdi. Çaylak tackle’lar sürekli değişen guard’lar ve Jordy Nelson-Seth Roberts-Marcell Ateman gibi bir receiver grubuyla bu performansı kabul edilebiliri en azından. Gruden’ın eğer Carr’ı göndermek gibi bir planı yoksa ve Las Vegas’a taşınmadan önce nasıl bir quarterback’e sahip olduğunu görmek istiyorsa ona artık NFL seviyesinde receiverlar vermesi lazım. D.K. Metcalf tam olarak böyle bir oyuncu. Bana kalırsa tüm draft’ın en iyi ve potansiyelli receiver’ı ve eğer boyun sakatlığı sebebiyle birkaç maç hariç tüm sezonu kaçırmamışolsa çok daha üst sıralardan seçilecek bir isim. Kendisinin son zamanlarda sosyal medyada dolaşan üstsüz fotoğrafını görmüşsünüzdür, evet, o vücuda sahip birinin olması gerektiği kadar über atlet bir oyuncu. Ole Miss kariyeri boyunca X receiver olarak dizilen Matcalf, gerçek bir no1 WR olmak için tüm özelliklere sahip. Uzun boyu ve uzun kollarını savunmacısını box out etmekte efektif biçimde kullababiliyor. Ole Miss’te koştuğu sınırlı rota ağacı yüzünden tüm rotalara hakim olmasa da derin rotalara oldukça hakim ve sahip olduğu size’a kıyasla çok iyi bir hıza ve patlayıcılığa sahip olması onu sahanın bu kısmında ölümcül kılıyor. Tüm saf yeteneklerine rağmen hala fiziğini nasıl daha iyi kullanması gerektiği gibi öğrenmesi gereken bir çok şey var. Ancak sağlık raporları temiz gelirse ve combine’da sahneleyeceği muhtemel şov ile birden ilk 15 sıra içerisine yükselebilir.

25- Philadelphia Eagles – Byron Murphy, CB, Washington

Cornerback pozisyonu Eagles’ın ihtiyaç listesinde sadece bir madde fakat en önemli madde. Geride kalan sezonda bu takımı geriye çeken en büyük etken kötü secondary performansı ve burada yaşanan sakatlıklardı. Buna bir çare bulunması gerekiyor. Byron Murphy, bu sınıfta ilgi çekici cornerback potansiyellerinden birisi. Son yıllarda lige birçok secondary oyuncusu gönderen Washington’ın son ürünlerinden. Oyun tarzı olarak aslında DeAndre Baker’a oldukça benziyor. Sezgilerine ve rakip receiver’ın rotasını okumaya dayalı bir oyunu var. Baker’a göre daha atletik ve kısa alandaki yön değişimlerinde odağını kaybetmemesini sağlayan bir esnekliğe sahip. Washington forması giydiği 20 maçta 27 pas savunması ve yedi interception sayıları top yeteneklerinin ne kadar gelişmiş olduğunu hatta kolej seviyesinde elit kalitede olduğunu gösteriyor. Kısa boyu ve zayıf fiziğine rağmen koşu savunmasında da etkili bir oyuncu ancak yine aynı nedenlerden dolayı press cover’da daha güçlü receiver’lar tarafından sindirilebilir. Kollarının kısa olması da başka bir negatif özelliği.

26- Indianapolis Colts – Kelvin Harmon, WR, North Carolina State

Indianapolis Colts, Andrew Luck’ın tam sağlığına dönüşüyle beraber yetenek pozisyonlarında kısıtlı olmasına rağmen geçtiğimiz sezon playoff yaparak büyük bir başarı sağlamıştı. Güçlü bir offensive line ve ligin en iyi quarterback’lerinden birine sahipken şimdi ona daha fazla silah verme zamanı. T.Y. Hilton’dan başka wide receiver pozisyonunda gerçekçi bir tehdidi bulunmayan Colts, geçen sezon bu yüzden bolca tight end’lerini kullanmıştı. Frank Reich rakip alanda cüsseli hedefleri kullanmayı seviyor ve bu draft’ta tam ona göre birisi var. Kelvin Harmon, bu sınıfta oyun tarzını açık ara en çok beğendiğim receiver çünkü onu izlerken oyununda Mike Thomas’ı görmek mümkün. Bakın Mike Thomas olacak demiyorum, tarzları benziyor sadece. Her şeyden önce temastan kaçmayan ve teması kovalayan çok kuvvetli bir oyuncu. Bu açıdan güçlü fiziksel yapısını kullanmayı iyi biliyor. Aynı zamanda çok güçlü ellere sahip, elli-elli toplarda avantaj sağlıyor bu. Topu yakalama yarı çapı oldukça geniş ve herkesten yukarıda topu yakalayabiliyor. Çok hızlı bir oyuncu olmamasına rağmen gücünden dolayı pası tuttuktan sonra yard alabiliyor ve tackle yapılması zor bir oyuncu. Hız, patlayıcılık ve çabukluk gibi atletik özellikleri sınırlı olsa da gücü sayesinde can simidi olacak tarzda bir oyuncu.

27- Oakland Raiders – Devin Bush, LB, Michigan

Linebacker, Reggie McKenzie döneminde sürekli göz ardı edilen ve değer verilmeyen bir pozisyondu Raiders için ve bunun sonucu olarak savunmanın ortasında yıllardır bir istikrar sağlanabilmiş değil. McKenzie artık olmadığına göre bu durum bu draft’ta değişebilir ve bu ismin Devin Bush olması beni iki katı katı mutlu eder. Bush, benim favorim kolej oyuncularımın başında geliyor ve tam olarak Raiders’ın ihtiyaç duyduğu bir adam. Bir off-ball linebacker’da aradığınız özelliklerin çoğuna sahip. Hız ve yatay çabukluk olarak üst düzey, ayrıca sezgileri ve hücumu okuma yeteneği de oyununun güçlü yanları. Bu sınıfın hem kendi pozisyonunda hem de genelde en iyi oyuncularından biri olmasını engelleyen tek şey kısa boyu ve buna bağlı olarak undersized olması. Kendinden büyük oyuncuların bloklarını aşmakta zorlanıyor ve bu da onu bir kere kontrol altına alındı mı kolay bloke edilebilen bir oyuncu yapıyor. Ancak küçük yapısına rağmen sert oynamayı seven ve bundan zevk alan yapısı var. Sahada hareket eden her şeye gözü kapalı vurabilecek birisi. Michigan’ın 4-3 sisteminde tüm linebacker pozisyonlarında oynadı ancak yetersiz fiziki yapısı NFL’de iç linebacker olarak oynamasına müsaade etmeyebilir. Yine elit seviyedeki hızı, çabukluğu, sezgileri ve reaksiyon yetenekleriyle safety/linebacker hibriti olarak bir üst seviyede çok iyi bir oyuncuya dönüşebilir.

28- Los Angeles Chargers – Dexter Lawrence, DT, Clemson

Los Angeles Chargers kağıt üzerinde iyi bir savunma takımı gibi gözükse de koşu savunmasında yaşadıkları sıkıntılar devam ediyor ve konferans yarı finalinde Patriots karşısında bu defoları daha net ortaya çıktı. Bu draft’ta buna yönelik bir hamle yapmalarını bekliyorum. Clemson’dan Dexter Lawrence geçtiğimiz sezonun en çok tartışılan kolej oyuncularının başında geliyor. Performans arttırıcı madde kullandığı için playoff’larda ceza alarak takımını yalnız bırakmıştı ve bunun NFL tarafından nasıl karşılanacağı henüz bilinmiyor. Potansiyel olarak baktığımızda çok daha yukarılarda olması gereken bir oyuncu. Nose tackle fiziğine sahip olup da linebacker gibi hareket edebilen oyuncular her sene gelmiyor lige. Rakip atakların merkezinde hareket ettirilemez bir kaya gibi ve inanılmaz kuvvetli. Yer aldığı takımın koşu savunmasına direkt olarak etki edebilecek bir isim. Yalnız muhteşem freshman sezonundan sonra beklenen aşamayı bir türlü kaydedemedi, belki de yıldızlarla dolu Clemson defensive line’ının ışıltısı içinde kayboldu. Ne olursa olsun büyük bir potansiyele sahip ve bu sırada bu kumarı oynamaya değer.

29- Kansas City Chiefs – Trayvon Mullen, CB, Clemson

Bir Clemson yıldızından diğer Clemson yıldızına geçiyoruz. Ulusal şampiyonluk maçına damga vuran isimlerden biri olan Trayvon Mullen’ın ucundan da olsa ilk turda kendisine yer bulmasını bekliyorum. Kansas City Chiefs, onu hedeflemesi muhtemel takımlardan birisi. Sezon sona erdiği gibi savunma koordinatörü değişikliğine giden Chiefs’in savunmaya takviye de yapması gerekiyor çünkü bu takım ne kadar iyi hücum ediyorsa o kadar kötü savunma yapıyor, özellikle de konu pas olunca. Mullen, fiziksel yetenekler anlamında sınıfın en etkileyici cornerback’i olabilir. Boy ve kol uzunluğu istenen düzeyde ve etkileyici bir saf atletizme sahip. Fizik avantajını kullanmasını iyi biliyor ve Brett Venables’ın  sisteminde genelde scrimmage çizgisinde rakibiyle kafa kafaya oynadı ve press özellikleri oldukça iyi. Ancak işin teknik kısmında fazlasıyla eksiği mevcut ve daha üst sıralarda yer almamasının nedeni de bu.

30- Green Bay Packers – T.J. Hockenson, TE, Iowa

Jimmy Graham’in de beklenen katkıyı verememesinin ardından artık Packers’ta tight end laneti olduğunu düşünmeye başladım. Jermichael Finley’den bu yana ciddi bir tight end tehditleri olmadı. Draft’ın savunma ağırlıklı olmasından dolayı iyi tight end’lerin ilk turun sonuna düştüğü bir senaryo görebiliriz ki bu Packers’ın işine gelir. T.J. Hockenson, kolej kariyeri boyunca manşetleri süsleyen bir oyuncu olmasa da artık eşine pek rastlanmayan çok yönlü tight end familyasından geliyor. Takım arkadaşı Noah Fant kadar olmasa da ortala üzeri bir atletizme sahip ve muazzam bir blokçu. Pas yakaladıktan sonra yard alma yeteneği ile günümüz tight end modasına da uyum sağlıyor. Size olarak klasik tight end kalıbının biraz dışında kalsa da son yıllarda gördüğüm en komple yetenek setine sahip tight end’lerden birisi. Oyunu bana ondan önceki Iowa TE’si George Kittle’ı anımsatıyor.

31- Los Angeles Rams – Nasir Adderley, S, Delaware

Onları yarı yolda bırakan hücumları olsa da Super Bowl’un kaybedeni Los Angeles Rams’in işlerin sadece hücum ile yürümediğini anladığını umuyorum. Kadrosunda halihazırda fazla sayıda yüksek ücretli oyuncu bulunduran takım savunmadaki bazı kilit oyuncuları kadrosunda tutmakta zorlanabilir. En iyi ihtimalle gerçek bir free safety’ye zaten ihtiyaçları var. Son dönemde hissesi uçuşa geçen Nasir Adderley, Senior Bowl performansının da etkisiyle şuanda en iyi safety prospect’i olarak öne çıkıyor. 4 yıllık Delaware kariyerinin ilk iki yılında cornerback olarak oynayan Adderley’nin oyununda bunu fark etmek mümkün. Bir safety’den ziyade cornerback gibi hareket ediyor ve cornerback fiziğine sahip. Thumper olarak tabir edilen teması seven ve koşu durdurma odaklı bir safety değil. Okuldaki son iki senesinde safety’ye alındıktan sonra genel olarak single high safety olarak oynadı. Cover yeteneği ve hızı ile NFL’de de tahmini en iyi pozisyonu bu olacaktır.

32- New England Patriots – Noah Fant, TE, Iowa

Rob Gronkowski’nin bitmek bilmez sakatlıkları ve her sezon başında emekli olma muhabbetleri günün birinde gerçek olacak. O gerçeğe de şuan hiç olmadığımız kadar yakınız. Patriots’ın Gronk sonrası hayatı planlaması gerekiyor ve bunun için bu draft’tan daha iyisini bulamazlar. T.J. Hockenson ile kolejin en iyi tight end ikilisini oluşturan Noah Fant, tight end bedenine sıkışmış bir reciever gibi. Güçten ziyade hıza dayalı bir oyunu var ve bir tight end için gerçekten hızlı. En iyi ihtimalle ortalama bir blok yeteneğine sahip ancak onu blokçu olarak kullanmak yeteneğine ihanet etmek olur zaten. Bir tight end’e göre rota koşma yeteneği oldukça gelişkin ve rota ağacı bir hayli geniş. Bunu sahanın ortasındaki safety ve linebacker’lar için öldürücü hızıyla birleştirince tehlikeli bir silaha dönüşüyor. Ayrıca son iki sezonda Iowa’nın en çok pas touchdown’ı yakalayan oyuncusuydu…