Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece NFL’de sezonun en iyilerinin onurlandırıldığı NFL Honors etkinliğine beklendiği üzere Kansas City Chiefs’in genç yıldızı Patrick Mahomes damgasını vurdu!

Gecede 2018 Sezonu’nun En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülüne layık görülen Mahomes, bir de Sezonun En iyi Hücum Oyuncusu seçildi. NFL’de henüz ikinci sezonunu oynayan Mahomes, Miami Dolphins’in Hall of Famer quarterback’i Dan Marino’nun rekorunu kırarak NFL’in en genç MVP’si oldu.

Lige 1983 sezonunda adım atan 15 Eylül 1961 doğumlu Marino, takip eden senede MVP seçilerek henüz 23 yaşında bu ödüle layık görülmüştü. 17 Eylül 1995 doğumlu Mahomes ise tıpkı Marino gibi ikinci sezonunda ligi domine ederek MVP olmasına rağmen yalnızca iki günlük doğum günü farkından ötürü NFL’in en genç MVP’si unvanını aldı.

Çaylak olarak geçirdiği 2017 sezonunda Alex Smith’in arkasında normal sezonun son maçında forma şansı bulabilen ve Smith’in geçtiğimiz yıl takımdan ayrılması sonrası dümeni devralarak 2018 sezonunu 5097 pas yardı ve 50 touchdown pasıyla noktalayan genç Mahomes, MVP oylamasında toplam 50 oyun 41’ini almayı başarırken rakibi Drew Brees ise dokuz oyda kaldı.

Mahomes, Sezonun En İyi Hücum Oyuncusu oylamasında da yine Brees’i, bu sefer 16’ya karşı 30 oyla geride bırakarak geceyi duble ile tamamlamayı başardı.

NFL Honors’ın bir diğer önemli ödülü olan Sezonun En İyi Savunma Oyuncusu ise, geçen yıl da bu ödüle layık görülen Los Angeles Rams defansif tackle’ı Aaron Donald’a gitti. 2017’de Jacksonville Jaguars defansif end’i Calais Campbell ile girdiği kıyasıya yarıştan galip çıkan ancak bu sezon elde ettiği 20.5 sack ile en büyük favori olarak ödülü müzesine götüren Donald, üst üste ikinci ödülünü kazanarak NFL tarihinde Lawrence Taylor ve J.J. Watt’ın ardından bunu başaran üçüncü isim oldu.

Ayrıca Donald, bu yıl tüm oy verenlerin ortak kararı ile All – Pro Birinci Takımı’na seçilen tek oyuncu olmuştu.

Sezonun en iyi hücum ve savunma oyuncularına verilen bu ödülleri takiben gözler saha kenarındaki yarışa çevrildi ve Chicago Bears ile ilk sezonunu geçiren ve takımı sekiz sezon sonra playoff’a taşıyan Matt Nagy, Sezonun En İyi Koçu ödülünün sahibi oldu.

Nagy böylece, aynı zamanda takımın kurucusu Gorge Halas, takıma ilk ve tek Super Bowl zaferini yaşatan Mike Ditka, Dick Jauron ve Lovie Smith’in ardından tarihte bunu başaran beşinci Bears head koçu olmayı başardı. Nagy’nin savunma koordinatörü Vic Fangio da Sezonun En İyi Asistan Koçu Ödülü’ne layık görüldü.

Omuz sakatlığı sebebiyle 2017 sezonunda forma giyemeyen ancak bu sezon öncesi, ligin dibinde yer alan takımı devralıp Divisional Round’a kadar yükseltmeyi başaran Indianapolis Colts quarterback’i Andrew Luck ise gecede Sezonun Geri Dönüş Yapan Oyuncusu ödülünü kazandı. Colts’un savunmadaki yıldızı, çaylak linebacker Darius Leonard ise Sezonun En İyi Savunmacı Çaylağı seçildi.

Yakın bir mücadeleye sahne olan Sezonun En İyi Hücum Çaylağı Ödülü’nde ise New York Giants running back’i Saquon Barkley, Cleveland Browns quarterback’i Baker Mayfield’ı geride bırakarak ödülün sahibi oldu.

NFL’deki ilk sezonunu, oldukça zayıf bir hücum hattının arkasında 1307 yard koşup 11 de koşu touchdown’u kaydederek noktalayan Barkley, yaptığı 91 top tutuş ile de bu alanda takımında başı çekmişti.

NFL Honors’ın son ödülü olan ve sporculuk karakteri ve toplum hizmetinin bir arada değerlendirildiği Walter Payton Yılın Adamı Ödülü’ne ise Philadelphia Eagles’ın tecrübeli savunma oyuncusu ve Long ailesinin de bir üyesi olan Chris Long layık görüldü.