NFL’de konferanslarını şampiyon olarak tamamlayan iki takım, Los Angeles Rams ve New England Patriots, sezonun en büyüğü olup Lombardi Kupası’nı müzelerine götürebilmek için kozlarını bu gece paylaşacak.

Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde yer alan Mercedes Benz Stadyumu’nda oynanacak mücadele TSİ 02.30’da başlayacak.

Son beş sezonda dördüncü kez Super Bowl oynama başarısı gösteren Patriots, süperstar oyun kurucusu Tom Brady önderliğinde maçı kazanıp geçen yıl Philadelphia Eagles’a kaybettiği Super Bowl’un izlerini silerek NFL’in tahtına yeniden oturmak istiyor.

Son olarak 2001 sezonunda Super Bowl’a yükselip genç Brady’li Patriots’a boyun eğen Rams ise 17 yılın ardından o karşılaşmanın rövanşını alıp “The Greatest Show on Turf” (Yeşil Sahalardaki En Büyük Şov) lakabına sahip takımın 2000 senesinde elde ettiği şampiyonluğu takiben tarihindeki ikinci Super Bowl zaferine ulaşmak için sahaya çıkıyor.

75.000 biletli izleyicinin stadyumda ve yüz milyonlarcasının da televizyon başında takip edeceği bu dev karşılaşmada, daha önce Super Bowl XLVI’da düdük çalmış ve kusursuz bir maç yönetmiş olan John Parry baş hakemlik yapacak.

Karşılaşmanın devre arası şovunda ise vokalistliğini Adam Lavine’ın yaptığı ünlü poprock grubu Maroon 5 sahneye çıkacak ve hip hop sanatçıları Travis Scott ve Big Boi ise şovda misafir sanatçı olarak görev alacak.

Karşılaşmanın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yayıncılığını CBS kanalı yürütecekken Türkiye’deki Amerikan futbolu severler, Super Bowl LIII’ün canlı anlatımını D-Smart 79. kanalda yer alan Fox Sports’tan Türkçe anlatım eşliğinde takip edebilecek. CBS’in orijinal yayını için ise ülkemizdeki izleyicilerin NFL Game Pass hesabı oluşturması gerekiyor.

Sezonun bu son ve en heyecanlı karşılaşması öncesi, tüm Amerikan futbolu severlere bol keyifli bir Pazar gecesi diliyoruz…