Indianapolis’te NFL Combine’ının başlamasıyla birlikte tüm Amerikan futbolu severleri draft heyecanı sarmış durumda. En merak edilen konuların başında ise ilk sıradan seçim yapacak olan Arizona Cardinals’ın kimi draft edeceği yer alıyor…

Yıl boyunca çoğu mock draft’ta sansasyonel defensive end Nick Bosa birinci sırada gösterilse de NFL.com’un anasayfasında yayınlanan habere göre şu anda Oklahoma quarterback’i Kyler Murray’nin ilk sıradan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor!

Aralık ayında Heisman Kupası’nı kazanan ve 2018 yılında dokuzuncu sıradan draft edildiği MLB’ye gitmek yerine NFL’de oynayacağını açıklayan Murray, draft’ın en iyi QB’lerinden biri olarak gösteriliyor. NFL Network’ten Kimberly Jones’un haberine göre ise NFL çevreleri Cardinals’ın ilk sıradan Murray’i seçeceğine ikna olmuş durumda.

Jones’un, birçok takım yöneticisi ve head koçun hazır bulunduğu NFL Combine’ındaki izlenimlerini aktardığı haberinde “Murray ile ilgili olarak, insanlar neredeyse oybirliği yapmışçasına onun ilk sıradan Arizona Cardinals tarafından seçileceğine inanıyorlar. Hatta ilk 10 sıradan seçim yapacak takımlar, Murray’i alma imkanları olmayacağını düşünüyorlar. Dünyadaki en büyük quarterback olmasa da combine’daki etkisi oldukça büyük.” ifadeleri yer alıyor.

Combine’da pas atmayacak olan ancak boyunu ölçtüren ve 1.77 cm çıkan Kyler Murray’nin fiziğinin halen NFL’e uymadığı konuşulanlar arasında. Ancak Murray’nin hızı ve kol gücü kendisini ön plana çıkarıyor…

Basın toplantısında da önümüzdeki günlerde Cardinals ile bir araya geleceğini söyleyen Murray, takımın yeni koçu Kliff Kingsbury ile ilgili olarak, “Koç Kingsbury’nin nasıl bir hücum sistemi yürüttüğünü biliyorum. Liseden sonra beni takımına almıştı ve onunla güzel bir ilişkimiz var. Onun takımında oynarsam bu muhteşem olur. Ancak oyuncuları ben seçmiyorum. Sadece çıkıp yapmam gerekeni yapacağım. Hücumu nasıl işlettiğini, ne aradığımızı ve her şeyi nasıl yönettiğini bildiğim için çok şanslıyım… Onun ve benim birlikte olmamız oldukça güzel olur.” şeklinde konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz yıl draft’ın 10. sırasından UCLA Bruins’in popüler oyun kurucusu Josh Rosen’ı seçen Arizona Cardinals’ın 22 yaşındaki oyuncu ile ne yapacağı da büyük bir merak konusu. Cardinals ile anlaşmadan önce NFL koçu olsa Kyler Murray’i ilk sıradan seçeceğini söyleyen Kingsbury, geçtiğimiz günlerde Rosen’ın bu takımın quarterback’i olduğunu söylese de takımın genel menajeri Steve Keim’ın Rosen hakkında ‘şimdilik takımın quarterback’i’ açıklaması herkesin aklını karıştırmış durumda.

Arizona Cardinals’ın 10. sıra seçimi Josh Rosen’dan sadece bir sezon sonra vazgeçip draft’ın ilk sırasından Kyler Murray’i seçip seçmeyeceğini, 25 Nisan’daki NFL Draftı’nın ilk gününde hep beraber göreceğiz…