Transfer sezonu açılır açılmaz savunmasında C.J. Mosley, Eric Weddle, Terrell Suggs ve Za’Darius Smith gibi önemli isimleri kaybeden Baltimore Ravens sonunda iki önemli hamle yaptı. Takım, Seattle Seahawks’tan ayrılan yıldız safety Earl Thomas’ı ve New Orleans Saints’in running back’i Mark Ingram’ı kadrosuna kattı.

Bir süredir Seahawks’ta mutsuz olan Earl Thomas’ın Ravens’tan dört yıllığına 55 milyon dolar alacağı ve bu paranın 32 milyon dolarının garanti olduğu açıklandı. Son iki sezondur Saints’te Alvin Kamara ile top paylaşan Mark Ingram ise Ravens ile üç yıllığına 15 milyon dolara anlaştı. Saints, geçtiğimiz günlerde Minnesota Vikings’in running back’i Latavius Murray’i transfer edince Ingram’ın geri dönmeyeceğinin sinyallerini vermişti.

NFL’in en iyi safety’lerinin başında gelen Earl Thomas’ın transferi geçtiğimiz sezon ligin en iyi savunmalarından olan Ravens için büyük anlam ifade ediyor. 30 yaşındaki tecrübeli oyuncunun önümüzdeki sezon takıma liderlik etmesi bekleniyor.

2018 yılının Eylül ayında sol ayağını kırıp, sezonu erken kapatan yıldız ismin sahalara nasıl geri döneceği ise büyük merak konusu. Thomas’ın 2016 yılında da aynı ayağını kırmış olması kimileri için endişe verici bir durum olmaya devam ediyor…

Öte yandan geçtiğimiz sezon çaylak quarterback Lamar Jackson’ın ilk 11’e girmesi sonrası iyi bir çıkış yakalayan Ravens hücumuna Mark Ingram’ın eklenmesi taraftarları ayrıca memnun etmiş durumda. Uzun süre peşinden koştuğu Le’Veon Bell’i New York Jets’e kaptıran Ravens, bu transferle Bell kadar dominant biri isim olmasa da red zone’daki başarısı ve liderlik vasıflarıyla öne çıkan Ingram’ı takıma eklemesi Lamar Jackson’ı oldukça rahatlatacağa benziyor…