Baltimore Ravens tecrübeli savunma oyuncusu Eric Weddle ile yollarını ayırdığını açıkladı. NFL’in en iyi safety’lerinden biri olan Weddle’ın serbest bırakılmasıyla, 13 Mart’ta açıklacak olan transfer dönemi bir büyük isim daha kazanmış oldu.

Ocak ayında 34 yaşına giren Weddle, bu sezon Ravens ile olan kontratının son yılına giriyordu ve takımda kalsaydı en az 6.5 milyon dolar ücret alacaktı. Primlerle birlikte bir milyon dolar alma ihtimali olan Weedle’ın takımdan kesilmesiyle Ravens, salary cap’inde transferler için 7.5 milyon dolarlık alan yarattı.

13 Mart sonrası bir numaralı hedefi yıldız lineback’ı C.J. Mosley’i takımda tutmak olan Ravens’ın bu parayı Mosley’nin yeni kontratında kullanması bekleniyor.

Öte yandan geride bıraktığımız sezon NFL’in en iyi savunmalarının başında gelen Ravens defansında Weddle’ın rolü oldukça büyüktü. Bu bakımdan, takımın Weddle’ı serbest bırakması sürpriz olarak yorumlanırken, Weddle son üç sezonda Ravens’a liderliğiyle çok şeyler katmıştı. Tecrübeli oyuncu Ravens öncesi dokuz sezon Chargers forması giymişti.

Son üç sezonda Ravens’ın oynadığı 48 maça da ilk 11 başlayan Weddle, 220 tacke, üç sack ve 10 interception ile oynamış, üç yıl üst üste de Pro Bowl seçilmişti. Weddle, kariyeri boyunca iki defa All-Pro ve altı defa Pro Bowl olarak NFL’in en saygıdeğer savunma oyuncularından biri konumundaydu.

Weddle’ın Earl Thomas, Landon Collins, Tyrann Mathieu, Kenny Vaccaro, Lamarcus Joyner ve Ha Ha Clinton-Dix gibi yıldız isimlerin bulunduğu safety piyasasında hangi takıma gideceği merakla bekleniyor…