Geçtiğimiz sezon Pittsburgh Steelers’tan beklediği kontratı alamadığı için oynamayarak, NFL’de benzeri pek görülmeyen bir protestoya imza atan Le’Veon Bell, yeni takımını buldu. New York Jets, bir yıldır transferi yılan hikayesine dönen yıldız running back ile dört yıllığına 52.5 milyon dolara anlaştı!

Sağlıklı olduğunda daima NFL’in en iyi üç running back’i arasında gösterilen Le’Veon Bell’in Jets’ten aldığı kontratın 35 milyon dolarının garanti olduğu açıklandı. Bell’in eski takımı Pittsburgh Steelers, yıldız ismi bir yıl franchise tag ile oynattıktan sonra geçtiğimiz yıl oyuncuya istediği garanti parayı vermemişti.

Yazılanlara göre Steelers bir dönem Bell’e 70 milyon dolarlık bir kontrat önerse de bu paranın sadece 10 küsür milyon dolarını garanti etmişti. Bu kontratı reddeden ve sakatlık riskini almak istemeyen Bell, 2018 sezonunda sahaya çıkmayı reddederek bir yıllık 14.5 milyon doları elinin tersiyle itmişti.

Antonio Brown ve Odell Beckham Jr. transferlerinden önce ise off-season’ın bir numaralı gündemi Bell’in hangi takıma gideceği konusuydu. New York Jets, Indianapolis Colts ve Baltimore Ravens, Bell için en büyük adaylar olurken, 27 yaşındaki oyuncu Jets’i seçerek Todd Gurley’nin arından ligin en çok kazanan running back’i oldu.

2017 sezonunda 321 defa top taşıyarak ligin en çok kullanılan running back’i olan Bell’in beş yıllık NFL kariyerinde 5,336 yard ve 35 touchdown koşusu bulunuyor. Le’Veon Bell aynı zamanda tüm NFL’in en çok pas yakalayan running back’lerinin de başında geliyor…

2013 yılında ikinci tur seçimi olan Le’Veon Bell lige girdiğinden beri maç başına en çok koşan (86.1 yard), en fazla top taşıyan (24.9), en fazla yard pas yakalayan (42.9) ve takımına maç başına en çok yard kazandıran running back (129.0) olarak dikkat çekiyor.

Bell’in bir yıllık aradan sonra eski dominant performansıyla sahalara geri dönmesini uman New York Jets, bu transferle birlikte geçtiğimiz yıl üçüncü sıradan seçtiği genç quarterback’i Sam Darnold’ı da oldukça rahatlatmışa benziyor…