Transfere oldukça hızlı giren ve yıldız defensive line oyuncuları Olivier Vernon ile Sheldon Richardson’ı kadrosuna katan Cleveland Browns, yılın en sansasyonel hamlesini yaptı! Geçtiğimiz sezonu gösterdiği çıkışla herkese umut veren Browns, New York Giants’ın superstar’ı Odell Beckham Jr.’ı kadrosuna katmayı başardı!

Browns, ligin en iyi wide receiver’ları arasında gösterilen ve en popüler yıldızlarının başında gelen Odell Beckham Jr. için Giants’a 2019 NFL Draftı ilk tur seçim hakkı (17. sıra), üçüncü tur seçim hakkı (95. sıra) ve geçtiğimiz sezon ilk turdan seçtiği safety Jabrill Peppers’ı verdi.

İki yılda toplam bir galibiyet aldıktan sonra 2018 NFL Draftı’nın ilk sırasından Baker Mayfield’ı seçip yeniden yapılanmaya giden Cleveland böylece genç quarterback’inin eline tam anlamıyla bir numara pozisyonunda oynayabilecek bir wide receiver vermiş oldu. Browns aynı zamanda geçtiğimiz off-season’da kadrosuna kattığı bir başka başarılı wide receiver Jarvis Landry ile Odell Beckham’ı kolej günlerinden sonra tekrar buluşturmayı başardı. LSU Tigers’ta beraber forma giyen ikili, şu anda Cleveland’da wide receiver koçluğu yapan Adam Henry ile çalışmıştı.

Daha önce Kansas City Chiefs’in başında olan ve şu anda lige damgasını vuran Chiefs hücumunun temellerini atan Cleveland Browns genel menajeri John Dorsey’in Odell Beckham hamlesi ise tam bir yöneticilik başarısı olarak yorumlandı.

2014 yılında lige girdiğinden maç başına 6.6 pas yakalayıp bu alanda NFL dördüncüsü olan Odell Beckahm, ortalama yard kategorisinde 92.8 yard ile üçüncü, toplam TD pası yakalama kategorisinde 44 touchdown ile de üçüncü sırada bulunuyordu. Beckham Jr.’ın şimdi aynı başarıları hatta ve hatta daha fazlasını, geçtiğimiz yıl 27 touchdown pası atarak Peyton Manning ile Russell Wilson’ın çaylak rekorunu kıran Baker Mayfield ile yaşaması bekleniyor.

Hücum takımında Baker Mayfield ile birlikte Odell Beckham Jr. ve Jarvis Landry gibi yıldız wide receiver, David Njoku gibi potansiyelli bir tight end, çaylak sezonunda oldukça iyi sinyaller veren running back Nick Chubb ve sezona cezalı girecek olmasına rağmen 2017 yılında ligin koşu lideri olan Kareem Hunt’ı barındıran Cleveland Browns, taraftarlarına şimdiden Super Bowl ihtimallerini konuşturmaya başlamış durumda…