Şubat ayında Baltimore Ravens’ta Joe Flacco’yu kadrosuna katan Denver Broncos, quarterback’i Case Keenum’u takas ile Washington Redskins’e yolladı. Denver, Keenum karşılığında Washington’ın 2019 NFL Draftı altıncı tur seçim hakkını alırken, Keenum’un yanında bir de yedinci tur draft hakkı gönderdi.

2017 sezonunda konferans finali oynayan Minnesota Vikings’in önemli parçlarından biri olan Keenum, sezon sonunda Vikings’in Kirk Cousins ile anlaşmasıyla birlikte Denver Broncos’un yolunu tutmuştu. Denver ile iki yıllık 36 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzalayan Keenum, takım sadece altı galibiyet alabilince hayal kırıklığı yaratan oyuncuların başında gelmişti.

Öte yandan geçtiğimiz sezon yeni transferi Alex Smith’in iç burkan bir sakatlık geçirip ayağını kırması sonucu yedek quarterback’i Colt McCoy’a dönen Washington Redskins, onun da ayağının kırılması sebebiyle sezonu yıllardır NFL’de oynamayan Josh Johnson ile tamamlamak zorunda kalmıştı.

Alex Smith’in ayağının hala iyileşmemesi ve veteran oyuncunun 2019 sezonunu kaçırma ihtimali bulunması, Redskins elinde bir tek Colt McCoy’u bırakıyordu. Her ne kadar head koç Jay Gruden, yıllardır takımda yedeklik yapan McCoy’a güvendiğini söylese de kamplarda onu zorlayacak bir ismin takıma alınması bekleniyordu.

Joe Flacco’nun Denver’a transferi sonrası şok olduğunu söyleyen Case Keenum ise Washington’ta Colt McCoy ile forma yarışına girecek isim olacak. 2017 sezonundaki performansının tesadüf olmadığı gösterme arzusuyla sahada olacak Keenum, bu yarışı kazanması bekleniyor.

Son dört sezonda dördüncü takımına transfer olan Keenum, Washington öncesi sırasıyla Houston Texans, St. Louis/Los Angeles Rams ve Minnesota Vikings formaları giymişti. Kariyerinde as oyun kurucu olarak 26 galibiyet ve 28 mağlubiyet bulunan Keenum’un 12,661 yard pası, 64 touchdown pası ve 42 interception’ı bulunuyor…