DeSean Jackson, kariyerine başladığı ve yıldızlaştığı takım olan Philadelphia Eagles’a geri döndü. Tampa Bay Buccaneers tecrübeli wide receiver’ı 2020 NFL Draftı yedinci tur seçim hakkı ile birlikte Eagles’a gönderirken, karşılığında Eagles’ın 2019 NFL Draftı altıncı tur seçim hakkını aldı.

Kontratında bir yılı kalan DeSean Jackson, Pazartesi günü sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Buccaneers taraftarlarına teşekkür ederek, Tampa Bay’e veda etmişti. Jackson, Bucs formasıyla yaptığı paylaşımın altına “Tampa, bu çok güzel bir tecrübeydi ama işler yolunda gitmedi. Bir sonraki durağımı iple çekiyorum. Beklemede kalın.” yazmıştı.

Beş sezon öncesine kadar ligin en popüler isimlerinin başında gelen oyuncu bu açıklamasından saatler sonra Philadelphia Eagles’ın yolunu tuttu. Jackson, 2008 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçilerek Eagles formasıyla NFL’e adım atmış ve bu takımda geçirdiği altı sezonda üç defa Pro Bowl olmuştu.

2014 sezonu öncesi Eagles koçu Chip Kelly ile yaşadığı sorunlar sebebiyle Washington Redskins ile üç yıllık bir sözleşme imzalayan Jackson, 2017 yılında Buccaneers ile üç yıllığına anlaşmıştı. Halen NFL’in en iyi derin pas tehditlerinden biri olan Jackson, Tampa Bay’de sürekli Mike Evans’ın gölgesinde kalmış ve kariyerinde beş defa 1,000 yardlık sezon geçirmesine rağmen son iki yıldır 800 yard barajını aşamamıştı.

Kariyeri boyunca 589 pas yakalama, 10,261 yard ve 53 touchdown ile oynayan D-Jax lakaplı oyuncu bunların 6,117 yard ve 32 touchdown’ını Eagles forması altında yapmıştı. Son yıllarda düşen istatistiklerine rağmen NFL’in en hızlı oyuncularından biri olan 32 yaşındaki ismin transferi ise Eagles taraftarını oldukça memnun etti.

Geçtiğimiz sezon konferans yarı finalinde New Orleans Saints’e elenen Eagles, takımın sembol isimlerinden olan DeSean Jackson’ı geri getirerek, Carson Wentz’e oldukça ihtiyacı olan derin pas tehdidini de sağlamış oldu. Jackson’ın varlığı aynı zamanda tight end Zach Ertz’ün de kendisine sıkıca odaklanan savunmaların baskısından kurtulabileceği anlamına geliyor…

Eagles’ta diğer wide receiver’lar Golden Tate, Mike Wallace ve Jordan Matthews’un takımdan ayrılması beklenirken, takımın pas hücumu Alshon Jeffery, Nelson Agholor ve DeSean Jackson ile kağıt üzerinde taraftarlara oldukça umut veriyor…