Geçtiğimiz yıl off-season’da transfer şampiyonu olan ve ardından Super Bowl’a yükselen Los Angeles Rams, bu sene de transfere hızlı başladı. Rams, Baltimore Ravens’ın serbest bıraktığı yıldız safety Eric Weddle ile iki yıllğına 10.5 milyon dolara anlaştı. Sözleşmenin primlerle birlikte 12.5 milyon dolara yükselebileceği açıklandı.

Ligin en iyi savunmalarından biri olan Baltimore Ravens’ın liderlerinden olan Weddle, sürpriz bir şekilde serbest kaldıktan sonra 11 takımdan teklif almıştı. 34 yaşındaki veteran oyuncu, son olarak listesini beş takıma kadar indirirken seçimini Los Angeles Rams’ten yana kullandı.

Yaşına rağmen halen NFL’in en iyi safety’lerinden biri olan Weddle’ın yüzük kazanma isteği, 2019 sezonunun en iddialı takımlarından biri olan Los Angeles Rams ile oldukça örtüşüyor. Şubat ayında Super Bowl’u kazanma hedefine oldukça yaklaşan Rams adına ise bu hamle olumlu yorumlandı.

Şimdi-kazan modunda olan Rams’in bu off-season’da birkaç kilit savunma oyuncusunu kaybetme olasılığı bulunurken, takım Weddle’ın transferiyle rakiplerine gözdağı verdi.

İki defa All-Pro ve altı defa Pro Bowl olan Weddle, Rams secondary’sinde Josh Johnson III ile birlikte ilk 11’de başlayacak. Diğer All-Pro cornerback’ler Aqib Talib ve Marcus Peters’ı da denkleme kattığımızda Rams, 2019 sezonunda da ligin en iyi savunmalarından birine sahip olacak gibi gözüküyor.

Weddle’ın kontratının sadece 5.25 milyon dolarının garanti olması ise takım için riskleri en aza indirgerken, off-season’ın ilerleyen günlerinde Los Angeles ekibinin transfer için defensive tackle ve outside linebacker pozisyonlarına odaklanması bekleniyor.