2017 sezonun sonunda emekli olan ve 2018 NFL sezonunda ESPN’de Pazartesi gecesi maçlarında yorumcu olarak görev alan Jason Witten, Amerikan futboluna geri döndüğünü açıkladı. 15 sezon boyunca Dallas Cowboys forması giyen veteran tight end tekrardan Cowboys’ta oynayacağını duyurdu. Cowboys ile Witten’ın kontratının bir yıllık beş milyon dolar olduğu belirtildi.

Oyuncu olarak gösterdiği istikrarlı performanslarla 2000’li yılların en iyi tight end’lerinden biri olan Witten, ESPN’de Monday Night Football maçlarında yorumlarla tüm sezon boyunca eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Witten, maçlarda yorum yaparken, tek düze anlatımı, yaptığı bilgi yanlışları, “kafadan tavşan çıkarmak” gibi kullandığı hatalı deyimler, araya kaçan siyasi yorumları ve yanlış tahminleriyle sürekli Twitter’dan eleştiriliyordu. Tecrübeli oyuncu son olarak Pro Bowl maçının seremonisinde, kupayı oyunculara takdim ederken kırmasıyla gündeme gelmişti.

Yorumculuk kariyerinin aksine oyuncuyken NFL’in en sevilen ve saygı duyulan isimlerinin başında gelen Witten, Cowboys’ta 11 defa Pro Bowl olma onuru yaşarken, sahalara geri dönmesiyle ilgili olarak, “Tekrar rekabet etmek ve bu oyunu oynamak için içimde yanan yangın çok küvvetliydi. Takımda -Cowboys- çok iyi yükselen yıldızlardan oluşan gençler var ve şampiyonluk mücadelesinde onlara yardımcı olmak istiyorum” dedi.

Tecürebli oyuncu ESPN’den ayrılmasıyla ilgili olarak ise “Bu tamamen benim kararımdı ve bununla ilgili oldukça rahat hissediyorum. Tekrardan sahaya çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” açıklamasını yaptı.

36 yaşındaki Witten emekli olduğunda kariyerinde 1,152 pas yakalamıştı ve bu alanda Jerry Rice, Tony Gonzalez ve Larry Fitzgerald’ın arkasında NFL tarihinde dördüncü sırada bulunuyordu. Cowboys ile tam 239 maça çıkan oyuncu takım rekorunu da halen elinde bulunduruyor. Ancak kariyerinin son iki sezonunda iyice yavaşlamaya başlayan Witten’ın bir yıllık aradan sonra nasıl bir performans göstereceği ise bilinmiyor.

Öte yandan ESPN’de Jon Gruden’ın yerine göreve gelen Witten’dan boşalan koltuğu kimin dolduracağı da heyecanla bekleniyor. Genellikle haftanın en güzel maçının yayınlandığı ESPN’deki Monday Nigh Football’da yorumculuk yapacak ismin kim olacağı konusunda şimdiden söylentiler başlamış durumda. Yazılan adaylar arasında efsane NFL quarterback’leri Peyton Manning ve Kurt Warner, ESPN’in NCAA yorumcusu Tim Tebow ve NFL’in en renkli simalarından olan Indianapolis Colts’un eski punter’ı Pat McAfee yer alıyor…