Green Bay Packers’ın eski yıldızı Jordy Nelson, Oakland Raiders ile geçirdiği bir yılın ardından emekliye ayrıldığını açıkladı. Başarılarla dolu 11 yıllık NFL kariyerini sonlandıran oyuncunun 2019 sezonu için gelen teklifleri reddederek bu kararı aldığı belirtildi.

10 yıl boyunca Packers’ta wide receiver olarak Aaron Rodgers’ın favori silahlarından biri olan Jordy Nelson, geçtiğimiz yıl Oakland Raiders’ın yolunu tutmuş ancak Khalil Mack ve Amari Cooper’ın ayrılıkları sonrası kaos ortamına dönen Raiders’ta adeta kaybolmuştu. 33 yaşındaki oyuncu Raiders formasıyla çıktığı 15 maçta 739 yard ve üç touchdown ile oynamıştı.

Nelson’ın Packers’tan eski takım arkadaşı WR James Jones, yaptığı açıklamada, Jordy’nin birkaç takım ile deneme idmanlarına çıktıktan sonra gelen teklifleri reddederek emekli olduğunu belirtirken, Nelson’ın bu kararını Packers’tan teklif gelmeyince aldığını da sözlerine ekledi. Nelson ile ilgilenen takımlar arasında Seattle Seahawks ve Kansas City Chiefs yer alıyordu…

2018 yılında Raiders ile iki yıllığın 15 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan Jordy Nelson, Mart ayının ortasında Raiders’ın Antonio Brown’ı alması sonrası serbest bırakılmıştı.

Önümüzdeki aylarda 34 yaşına girecek olan Nelson, NCAA’de Kansas State forması giydikten sonra 2008 yılında ikinci turdan draft edilerek Packers formasıyla NFL kariyerine başlamıştı. Green Bay’de 10 sezonda 136 normal sezon maçında forma giyen Nelson, bu maçların 88’in ilk 11 başlamış, bir Super Bowl şampiyonluğu yaşamış, 2014 sezonunda 98 pas yakalama, 1,519 yard ve 13 touchdown ile yıldızlaşarak Pro Bowl olmuştu.

O dönemde NFL’in en iyi wide receiver’ları arasında gösterilen Nelson, takip eden sezonda sağ dizindeki bağları koparıp tüm yılı kaçırmıştı. Başarılı oyuncu 2016 yılında sahalara geri dönüp 1,254 yard ve 14 touchdown ile “Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu” ödülünü kazanmış ve lig genelinde en çok TD pası yakalayan wide receiver olmuştu.

Packers tarihinin en sevilen oyuncularından da biri olan Nelson, geçtiğimiz ay yaptığı bir röportajda, “Mükemmel bir dünyada Green Bay’de birkaç yıl daha oynadıktan sonra eve dönerdim. Ancak gördüğümüz gibi bazıları farklı kararlar verdi ve şu an bu durumdayız.” açıklamasını yapmıştı.

“Yani bunu her gün düşünmüyorum. İşlerin farklı bir şekilde gitmesini ister miydim? Kesinlikle. Kimsenin aksini iddia edeceğini düşünmüyorum. Kimse ‘Hayır, takımdan gönderildiğim ve kariyerimin son birkaç yılında başka başka takımlarda oynayarak geçireceğim için mutluyum’ desem bana inanmaz” açıklamalarını Raiders forması giyerken yapan Jordy Nelson, şimdi emekli olduktan sonra Packers tarafından yapılan bir teşekkür ile uğurlandı.

2017 sezonundan sonra Jordy’i takımdan kesen Packers genel menajeri Brian Gutekunst, yayınladığı açıklamada, Jordy Nelson’ın Packers tarihinin en iyi wide receiver’larından biri olduğunu ve günün birinde Packers Hall of Fame’ine gireceği söyledi.

Gutekunst, geçen yıl kendisine Jordy Nelson’ı kestiği için pişman olup olmadığı şeklinde bir soruya bunun zor bir karar olduğunu ancak pişmanlık duymadığını söyleyerek cevap vermişti.

Raiders’ın Jordy Nelson’ı serbest bırakmasının ardından Packers taraftarları yıldız oyuncunun takıma dönme ihtimali için heyecanlansa da bu heyecan şimdilik kendisini veda kliplerine ve anılara bırakmış gözüküyor…