Ryan Tannehill ile yollarını ayıran ancak Tyrod Taylor ve Teddy Bridgewater transferlerinde başarıya ulaşamayan Miami Dolphins, tecrübeli quarterback Ryan Fitzpatrick ile anlaştı. 36 yaşındaki oyuncunun Dolphins ile olan kontratının iki yıllığına 11 milyon dolar değerinde olduğu açıklandı.

Bu transfer ile birlikte Fitzpatrick, kariyerinin sekizinci takımına imza atarken, AFC Doğu grubundaki üçüncü takımıyla anlaştı. Daha önce AFC Doğu’da New York Jets ve Buffalo Bills formaları giyen Fitzmagic lakaplı oyuncu günün birinde Patriots ile de anlaşırsa grubu tamamlamış olacak.

Sırasıyla Rams, Bengals, Bills, Titans, Texans ve Jets formaları giyen tecrübeli oyuncu son iki yılını Tampa Bay’de geçirmiş ve Jameis Winston’ın yokluğunda gösterdiği başarılı performanslarla kariyerinde sıklıkla yaptığı gibi herkese ‘acaba as oyun kurucu olur mu?’ dedirtmişti. İki yılda Buccaneers ile 14 maça çıkan Fitzpatrick bu maçların 10’una ilk 11’de başlamış hatta geçtiğimiz sezonun ilk üç maçındaki performanslarıyla uzun süre manşetlerden inmemişti.

Jameis Winston’ın üç maçlık cezası esnasında Fitzpatrick, ilk üç maçta da 400 yardın üstünde pas atıp 11 touchdown pası vermişti. Tampa Bay bu üç maçın ikisinde Saints ve Eagles gibi güçlü rakiplerini yenip Pittsburgh Steelers’ı son anda elinden kaçırsa da Fitzpatrick dördüncü maçındaki kötü oynar oynamaz formasını kaybetmişti.

Kasım ayında üç maçlığına tekrardan ilk 11’e dönen oyuncu takımının bu üç maçını kaybetmesine engel olamasa da Bucs’ın üç sayıda kaldığı Redskins mağlubiyetinde tekrardan 400 yardın üstünde pas atmıştı.

Miami’nin ilk tercihi olmayan Fitzpatrick’in her şeye rağmen 2019 sezonuna starter olarak girmesi bekleniyor. 2019 NFL Draftı’nda 13. sıra seçim hakkını elinde bulunduran takımın bir quarterback seçmesi ve Fitzpatrick’in seçilen genç QB pişene kadar geçiş quarterback’i olarak görev yapması şu an için en iyi senaryo olarak görülüyor…