NFL’de kullanımı giderek azalan fullback pozisyonunun son yıldız isimlerinden biri olan John Kuhn emeklilik kararını açıkladı. Geçtiğimiz sezon oynamayan tecrübeli oyuncu kariyerinin son iki yılını New Orleans Saints ile geçirmiş ancak 2007 – 2015 yılları arasında forma giydiği Green Bay Packers’ta takımın sembol isimlerinden biri olmuştu.

Packers genel menajeri Brian Gutekunst, yaptığı açıklamada, John Kuhn’un sembolik bir sözleşmeyle Green Bay Packers oyuncusu olarak emekli olduğunu açıklarken, “John, çok iyi bir Amerikan futbolu oyuncusu ve Packers’ın yıllarca süren başarına katkı yapan muhteşem bir takım arkadaşıydı” dedi.

Green Bay’de geçirdiği dokuz sezonda 32’si ilk 11’de olmak üzere 139 maçta forma Kuhn, aynı zamanda 15 playoff maçına da çıkmışyı. 2010 yılında Super Bowl kazanan takımın önemli parçalarından biri olan oyuncu, Packers ile beş grup birinciliği yapamış, yedi sezonda 10 galibiyet ve üstü görmüş, sekiz sezon da üst üste playoff yapmıştı.

2014 yılında All-Pro seçilen Kuhn, 2011’de All-Pro ikinci takımına seçilmiş ve üç defa da Pro Bowl olma onuru yaşamıştı.

36 yaşındaki John Kuhn, Packers ve Saints tribünlerince her topu eline aldığında gelen “Kuuuuuhn” tezahüratlarıyla oynadığı takımlarda en sevilen oyuncuların başında geliyordu…