Hangi takıma gideceği en çok merak edilen oyuncular arasında ilk sıralarda yer alan Antonio Brown, Oakland Raiders’a takas oldu! Raiders, Antonio Brown karşılığında, 2019 NFL Draftı’nda üçüncü tur ve beşinci tur seçim haklarını Pittsburgh Steelers’a gönderdi!

Ayrıca Raiders, Brown’a üç yıllığına 54 milyon dolarlık bir kontrat verdiği açıklandı. 30 milyon dolarının garanti olduğu belirtilen kontrat ile birlikte Antonio Brown, maddi olarak Steelers’ta kazanacağı paranın oldukça üstünü Raiders’tan almayı başardı. Yıldız wide receiver’ın Steelers ile mevcut kontratında üç yıllık 38.9 milyon dolar bulunuyordu ve paranın herhangi bir bölümü garanti değildi.

NFL’in en iyi wide receiver’larından biri olarak gösterilen Brown, böylece geçtiğimiz yıl Pittsburgh ile imzaladığı dört senelik yıllık 17 milyon dolarlık kontratını 19.8 milyon dolara çıkardı. Geçtiğimiz günlerde Steelers’ın Antonio Brown’ı Buffalo Bills’e göndereceği yazılırken, bu transfer Antonio Brown’ın Buffalo’da oynamak istememesi sebebiyle suya düşmüştü.

Geçen yıl Khalil Mack ve Amari Cooper gibi iki yıldızını draft hakları için takımdan gönderen Oakland Raiders koçu Jon Gruden, bu hamlerle yerden yere vurulurken, Brown’ı alırken sadece orta tur seçim hakları vermesiyle takdir kazandı. Bu transfer aynı zamanda Oakland Raiders’ın yeni genel menajeri Mike Mayock’un da ilk hamlesi olurken, Oakland böylece 2019 NFL Draftı’ndaki üç ilk tur hakkını da elinde tutmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon Pittsburgh Steelers ile oynadıkları maç sonrası Antonio Brown’dan övgüyle söz eden ve onun Amerikan futbolunu oynamış en iyi wide receiver’lardan biri olduğunu dile getiren Jon Gruden, quarterback’i Derek Carr’a da oldukça ihtiyaç duyduğu bir hücum silahı kazandırmış oldu.

Ocak ayındaki Pro Bowl maçında birbirleri hakkında oldukça olumlu konuşan Derek Carr ve Antonio Brown ise bu takas ile aynı takımda buluşmayı başardılar. Pro Bowl’da aynı takımda oynayan ikiliden Antonio Brown, o maç sonrası Carr için “O çok özel. Ondan pas tutmak bir onurdu. O muhteşem bir genç quarterback, genç bir şampiyon ve tüm zamanların en iyisi olmak için gerekli olan temellere sahip” demişti.

Takas sonrası Antonio Brown, Pro Bowl maçından Derek Carr ile olan görüntülerini paylaşıp “İlk görüşte aşk” derken, Derek Carr, Twitter’dan “Çalışmalara başlayalım kardeşim!” yazdı.

Öte yandan yıldız running back’i Le’Veon Bell’in ardından Antonio Brown’ı da kaybeden Pittsburgh Steelers, salary cap’inde bu takasla yer de açamadı. Bir yıl önce Brown’a dev bir kontrat veren takımın salary cap’inde 21.12 milyon dolarlık ölü para kaldı. Bu da takımın Antonio Brown’ın ayrılmasına rağmen free agency’de yıldız bir oyuncu transferi yapamayacağı anlamına geliyor.

Dokuz yıllık NFL kariyerinde 834 pas yakalama, 11,207 yard ve 74 touchdown ile oynayan Brown her ne kadar Pittsburgh Steelers ile özdeşleşen isimlerden biri olsa da sezon sonunda soyunma odasında yaşadığı sorunlar ve sezon biter bitmez takasını istemesiyle takımının elini kolunu bağlamıştı.

31 yaşındaki Brown’ın yokluğunda Steelers’ta ligin yükselen yıldızlarından JuJu Smith-Schuster’ın as wide receiver rolüne soyunması bekleniyor. Kariyerinin ikinci yılına girecek olan James Washington geçtiğimiz sezon beklentilerin uzağında kalsa da şu anda Pittsburgh’un en iyi ikinci opsiyonu olarak gözüküyor. Takımın draft’ta, özellikle ikinci turda wide receiver seçmesine kesin gözüyle bakılıyor…