2019 sezonuna yeni head koçu Adam Gase ve dev transferi Le’Veon Bell ile girmeye hazırlanan New York Jets, yeni formalarını tanıttı! 20 sene sonra ilk defa formalarını değiştiren ekip üç farklı formasını ve kasklarında yer alan yeni logosunu taraftarlarının beğenisine sundu.

Yıllar sonra ilk defa yeşil kask giyecek olan Jets’in iç saha forması Gotham yeşili olarak adlandırılırken, dış saha forması “sahne ışığı beyazı”, alternatif forması ise “gizli siyah” renklerinden oluştu. 60 yıllık tarihinde dördüncü defa formalarını değiştiren Jets, ilk olarak 1963 yılında takımın renklerini lacivert ve altından yeşil beyaza çevirerek günümüzde bilinen formasına geçmişti.

1978 yılında formalarını modernize eden Jets, baştan aşağı yeşil renklere bürünmüş ve kaskını da yeşil yapmıştı. 1998 senesinde ise tekrar 60’lı yıllardaki klasik formasına geri dönen ekip, günümüze kadar Super Bowl III’ü kazandıkları Joe Namath ile özdeşleşen formalarını giyiyordu. Şimdi ise takım 2019 formalarıyla 70’lerin sonundaki tarzına selam göndermiş oldu.

Jets efsanelerinin ve şimdiki oyuncuların katıldığı tanıtımda, takımın yeni franchise quarterback’i Sam Darnold, yaptığı açıklamada yeni formaları çok beğendiğini dile getirirken yeterince maç kazanamazlarsa formaların oldukça kötü görüneceğini de eklemeyi unutmadı.

Formalar genel olarak taraftarlardan karışık tepkiler alırken, yeni tasarımların NCAA’deki Michigan State Spartans’ı, We Are Marshall filmiyle ülkemizde de iyice tanınan Marshall University’i ve CFL takımı Saskatchewan Roughriders’ı yakından andırması oldukça eleştirildi.

Öte yandan formada numaraların üstüne italik bir şekilde “New York” yazılması da Jets için yeni bir tercih oldu. Üç yıl önce formalarını değiştiren Cleveland Browns, formalarının önüne büyük bir şekilde şehrini yazan ilk takım olmuştu…