Hem bu draft’ın zorluğu hem de benim bir sene aranın ardından biraz formdan düşmemle beraber mock draft serimizin son bölümü biraz geç geldi. Aslında biraz draft’a yakın bir tarihe de bilerek bıraktığımı söyleyebiliriz. Duyumlar biraz daha netleşir ve belki skora oynarım diye bir düşüncem vardı ancak bunun imkansız olduğunun bir kez daha farkına vardım. Draft’ın gerçekleşmesine bir haftadan az bir süre kaldı ve hala ilk sıradan kimin seçileceği hakkında kesin bir kanı yok. Başlı başına bu, draft’ın tahmin edilebilirliğini zorlaştırırken net bir quarterback olmaması ve buna bağlı olarak nereden seçileceklerinin muamma olması tüm draft akışını değiştirebilecek bir etken. Çok fazla yakındığımın farkındayım, en iyisi daha fazla ağlamadan sizleri en fazla üç bileceğim mock draft’ım ile baş başa bırakayım…

1- Arizona Cardinals – Kyler Murray, QB, Oklahoma

Normal şartlarda draft’a bu kadar az bir süre kalmışken ilk sıradan seçilecek oyuncu belli olur ancak bu sezon Murray’nin ismi bir süredir öne çıkmış olsa da kesin konuşamıyorum. Cardinals’ın hala aklından neler geçtiğini kestiremiyorum, görünüşe göre onlar da duruma pek hakim değiller. Josh Rosen için söylentilere göre ikinci tur teklifleri almalarına rağmen hala takasa girmemiş olmaları beni işkillendiriyor açıkçası. Ancak bulunduğumuz noktada seçimin Murray olması daha muhtemel.

2- San Francisco 49ers – Nick Bosa, DE, Ohio State

Son zamanlarda 49ers’ın Quinnen Williams’ı Bosa’nın önünde düşünebileceğine dair haberler çıkmıştı ancak ben bunun gerçeği pek yansıtmadığını düşünüyorum. Kansas City Chiefs’ten takasla Dee Ford’u aldıktan sonra bu tarz bir hamle mantıklı gelebilir ancak Niners’ın defensive tackle pozisyonunda DeForest Buckner, Arik Armstead ve Solomon Thomas gibi opsiyonları var ve bilin bakalım bunların bir diğer ortak noktası ne? Bingo! Üçü de sırayla önceki yılların ilk tur seçimleri. Bosa ve Ford ikilisi ligin en iyi pass rusher ikililerinden olma potansiyeline sahip ve Niners kapısına gelen bu fırsatı kaçırmaz.

3- New York Jets – Josh Allen, OLB/DE, Kentucky

Jets, bu yılın draft’ında ne yapacağını kestirmenin en zor olduğu takımlardan birisi. Bana kalırsa üç seçenek var; a) Trade down yaparak daha fazla seçim hakkı toplamak (olmayan ikinci tur haklarını bu şekilde telafi edebilirler), b) En iyi oyuncu olan Quinnen Williams’ı seçmek, c) İhtiyaç dahilinde en iyi oyuncu olan Josh Allen’ı seçmek. Normal bir mock draft yazmak zaten oldukça zorken işin içine takas tahminleri de sokarak bir yerlere su kaçırmak istemediğimden bu yazıda takas tahminlerine girmiyoruz, dolayısıyla ilk seçenek burada eleniyor. Bir önceki yazıda tercihimi Williams’tan yana kullanmıştım ama eğer Jets bu sırada kalırsa Josh Allen’ın daha mantıklı bir seçim olacağını düşünmeye başladım. Normal şartlarda zaten çok büyük bir pass rusher ihtiyaçları var üstelik Gregg Williams’ın 3-4 savunma ön alanında oynayabilecek bir pass rusher’a ihtiyaçları var. Josh Allen’ın Kentucky kariyerinde başarılı olduğu pozisyon tam olarak 3-4 outside linebacker. Ayrıca bu pozisyon için akıcı bir coverage yeteneğine sahip olması da bonusu. Mükemmel şema uyumu nedeniyle Allen bana bir adım önde gibi geliyor.

4- Oakland Raiders – Quinnen Williams, DT, Alabama

Eğer dördüncü sıraya gelindiğinde Raiders’ın hedeflediği savunma oyuncularından birisi hala tahtada değilse buradan bir quarterback seçildiğini görmemiz hiç uzak bir ihtimal değil. Neyse ki Quinnen Williams’ın o oyunculardan biri olduğu dedikodusu var ve böyle bir olası senaryoda başka bir seçim yapmak çılgınlık olur. 2014 NFL Draftı’nda Raiders, beşinci sırada olmasına rağmen draft’ın en iyi iki oyuncusundan birini draft etmeyi başarmıştı ve şimdi o şansa bir kez daha ihtiyaçları var. Quinnen Williams, geçen sezon benim izlediğim en dominant savunma oyuncusuydu ve oyuna yaptığı etki tıpkı Mack’in 2016 sezonundaki etkiye benziyordu. Defensive tackle pozisyonu Raiders için bir ihtiyaç olmasa da Williams gibi oyunu değiştiren savunma oyuncuları ihtiyaç gözetmeksizin seçilmesi gereken oyuncular.

5- Tampa Bay Buccaneers – Devin White, LB, LSU

Kwon Alexander’ın ayrılığının ardından Tampa Bay savunmasının ortasında büyük bir boşluk oluştu ve bu boşluğu ilk turdan yüksek kaliteli bir isimle doldurmak isteyebilirler. Linebacker fazla değer verilmeyen bir pozisyon olsa da White, bu sınıfın en iyi oyuncularından birisi. LSU’da geçirdiği son iki sezonda da 120’den fazla tackle yapan White, 4.42 saniyelik ateş çıkartan hızıyla rakip hücumlar için büyük problem olma potansiyeline sahip. Ayrıca sahip olduğu liderlik özelliği yıllardır beklentinin altında kalmayı huy haline getirmiş olan Buccaneers defansının tam ihtiyacı olan şey olabilir.

6- New York Giants – Ed Oliver, DT, Houston

Ed Oliver’ın karakteri hakkında soru işaretleri hala devam ediyor olsa da potansiyeli gerçekten karşı konulamaz cinsten. Houston Pro Day’inde göstermiş olduğu kısa mesafe çabukluğu NFL’in en elit reciever’larını dahi kıskandıracak cinsten. Fiziki yapısı ve oyun tarzı olarak yapılan Aaron Donald benzetmesi Pro Day sonrası daha da yüksek sesle telaffuz edilmeye başlandı. Giants’ın Rams ile çok benzer olan savunma diziliminde Oliver, Donald ile birebir aynı görevi yapabilir. Ayrıca Giants’ın etki yapacak oyuncunun yanında yıldız gücüne de ihtiyacı var ve eğer Oliver erken olgunlaşabilirse çok ciddi bir süper yıldız potansiyelinden bahsetmek mümkün.

7- Jacksonville Jaguars – Jonah Williams, OT, Alabama

Son çıkan dedikodular Jaguars’ın bu seçim hakkıyla offensive tackle dışında bir seçim yapmasının büyük sürpriz sayılacağı yönünde. Bundan hareketle denk geldiğiniz çoğu mock draft bu sıra Jaguars ile Jawaan Taylor’ı mükemmel eşleşme olarak gösteriyor. Taylor’ın hissesinin yükselişte olduğu doğru ama ben Jaguars’ın sadece right tackle tecrübesi olan ve NFL’de de pozisyonu bu olacak bir adamı Jonah Williams’tan daha değerli göreceğini sanmıyorum. Williams’ın kısa ölçümleri nedeniyle NFL’de tackle oynayamayacağı yönündeki görüşler oyuncunun değerini biraz düşürmüş durumda ancak unutulan bir nokta var ki Williams, son yıllarda lige en hazır gelen offensive line oyuncularından biri ve muazzam bir tekniğe sahip. Oynayacağı pozisyon ne olursa olsun ciddi bir Pro Bowl potansiyeli var.

8- Detroit Lions – Montez Sweat, DE, Mississippi State

Trey Flowers’a akıllara zarar bir para ödedikten sonra yeterince pass rusher’a sahip olduk fikrine kapılmak Lions’ın yapacağı en büyük hata olur. Bu takımın yıllardır en büyük sorunu pasa karşı inanılmaz kötü bir savunmaları olması. Draft’ın en potansiyelli pass rusher’ları hala seçilmeyi beklerken buradan gidip cornerback seçmek hata olur. Montez Sweat, eğer kalp rahatsızlığı açıklanmış olmasa biraz daha üst sıralardan gitme ihtimali olan bir oyuncuydu. Devasa kulaç uzunluğu ve hızı ile korkutucu bir pass rusher olma ihtimali bir hayli yüksek.

9- Buffalo Bills – Jawaan Taylor, OT, Florida

Buffalo Bills’in offseason odağı tamamen ligde ikinci yılını yaşayacak olan oyun kurucuları Josh Allen için hayatı daha kolay kılmak yolundaydı. Bu motivasyonla takıma sayısız offensive line oyuncusu ve receiver transfer edildi. Bills’in bu görevden draft gecesi de şaşmasını beklemiyorum. Jawaan Taylor, oldukça başarılı geçen Florida kariyerinin ardından temiz bir right tackle potansiyeli olarak gözüküyor. Tecrübesi olmasa da yetenek seti dolayısıyla right guard oynama ihtimali de mevcut.

10- Denver Broncos – Drew Lock, QB, Missouri

“John Elway: Franchise Quarterback Yolunda” diye bir film çekilse dram dalında oldukça yüksek IMDB puanına ulaşır diye düşünüyorum. Neredeyse her sene belirli kalıplardaki bir quarterback’e, draft’ın farklı turlarından John Elway tarafından Denver yolu tutturuldu ancak şimdiye kadar hiçbirisi beklentiye cevap veremedi. Ancak bu Elway’i durduracak mı? Ben sanmıyorum. Joe Flacco takıma transfer edilmiş olsa da kendisi bir yer tutucudan fazlası değil ve bu draft sınıfında da Elway’in beyaz, kuvvetli kol ve poster çocuğu kriterlerine uyan şanslı talihli isim Drew Lock.

11- Cincinnati Bengals – Dwayne Haskins, QB, Ohio State

Marvin Lewis’in en nihayet takımdan kovulmasıyla Cincinnati’de yeni bir dönem başladı. Rams’in eski QB koçu Zac Taylor, Bengals’ın yeni baş koçu olacak ve bu yeni döneme yeni bir quarterback ile başlamak isterse bu şaşırtıcı olmaz. Andy Dalton zaman zaman iyi performanslar verse de en iyi ihtimalle averaj bir QB’den fazlası değil ve artık bu takımı daha ileriye taşıyamayacağı belli. Ohio State’ten Dwayne Haskins, çoğu kesime göre bu sınıfın en iyi QB potansiyeli olsa da nedenini kestiremediğim bir şekilde çok dalgalı bir draft hissesine sahip. Takımların ana çekincesinin sadece 16 maçlık starter tecrübesi olması olarak tahmin etsem de daha önce benzer durumdaki Trubisky’nin ikinci sıradan seçildiğine şahit olmuştuk.

12- Green Bay Packers – T.J. Hockenson, TE, Iowa

Kendi standartlarına göre oldukça aktif bir off-season geçiren Packers, serbest oyuncu piyasasında neredeyse tüm hamlelerini savunma odaklı gerçekleştirdi. Draft haftasında ise hücuma daha fazla önem vereceklerini düşünüyorum. Aaron Rodgers’ın kaşla göz arasında 36 yaşına gelmiş olması onlara başarı için çok dar bir zaman dilimine sahip olduklarını işaret ediyor. Bu nedenle Rodgers’a artık gerçek silahlar vermeleri lazım. T.J. Hockenson, hem pas yakalama yeteneği hem de blok yeteneğiyle bu sınıfın en öne çıkan tight end’i. George Kittle tarzı yetenek setiyle Rodgers için anında güvenilir bir hedef olacaktır.

13- Miami Dolphins – Brian Burns, DE, Florida State

Miami’nin 2020 draft’ı için hazırlık (!) yaptığı artık çok açık bir durum ve asıl hedef Tua olduğu için bu draft’ta QB seçmeleri fikrinden artık ben de vaz geçtim. Son günlerde gelen haberler Dolphins’in Brian Burns’u çok beğendiği ve bu sıraya gelindiğinde hala seçilmemişse Miami yolunu tutmasının çok güçlü bir ihtimal olduğu yönünde. Cam Wake’in de takımdan ayrılmasıyla Dolphins-Burns eşleşmesi mantıklı duruyor. Burns, hem fiziksel hem de yetenek setiyle ilk günden itibaren kenarlarda caydırıcı güç olabilecek bir oyuncu.

14- Atlanta Falcons – Rashan Gary, DE, Michigan

Falcons’ın bu draft için gerçek bir ‘kalan en iyi oyuncuyu seç’ takımı olduğunu düşünüyorum. Her sene bizi bir şekilde hayal kırıklığına uğratmayı başarsalar da kadrolarında çok ciddi bir açık göremiyorum o yüzden sıradaki en iyi oyuncuyu seçmek en mantıklı hareket olacaktır. Rashan Gary, bu sınıfın analiz edilmesi en zor oyuncusu. Fiziksel olarak muazzam bir seviyede olup sınırsız bir potansiyele sahipmiş gibi görünse de Michigan kariyerindeki çok kısıtlı üretim takımları ikilemde bırakıyor. İlk turun hangi sırasında seçilirse seçilsin şaşırmayacağım bir oyuncu ve Falcons, onun potansiyeline yatırım yapabilecek konumda.

15- Washington Redskins – D.K. Metcalf, WR, Ole Miss

D.K. Metcalf kasırgası biraz dinmiş gibi görünse de draft gecesi bu sırayı geçmesi bana pek mümkün gelmiyor. Eğer Redskins, Case Keenum ile mücadele edebileceğine inanıyorsa ki Vikings onunla çok benzer şartlarda (güçlü savunma) derin bir post-season koşusu yapmayı başarmıştı, daha iyi receiver’lara ihtiyaçları var. Peki bu draft’ın daha iyi olan receiver’ı Metcalf mi? Sorulması gereken soru bu. Net bir en iyi çıkarmak zor olsa da Metcalf’in vadettikleri herkesten daha fazla ve NFL Draftı’nda genelde oyuncuların olduğundan çok olabilecekleri para ediyor.

16- Carolina Panthers – Andre Dillard, OT, Washington State

Panthers’ın bu sırada offensive tackle ve edge rusher arasında büyük bir ikilem yaşaması çok muhtemel. Edge rusher olarak Burns’u çok beğendikleri haberleri var ve eğer Burns tahtada olmazsa left tackle potansiyeli olan bir oyuncuya yönelmelerini bekleyebiliriz. Sonuçta Panthers’ın maçları kazanıp kaybetmesini belirleyen tek etken Cam Newton ve daha iyi korunması gerekiyor. Jonah Williams için pozisyon karmaşası yaşandığı için Andre Dillard, bu draft’ın en temiz left tackle potansiyeli olarak görülüyor. Washington State’in hızlı temposunda pas korumasında sorun yaşamayan Dillard’ın bir üst seviyeye adapte olması zaman alabilir fakat kendisine baktığımız zaman en azından ben bir NFL left tackle’ı görüyorum.

17- New York Giants – Daniel Jones, QB, Duke

Odell Beckham Jr. takasıyla ekstra bir ilk tur seçimine daha sahip olan Giants’ın biraz daha esnek davranmasını bekleyebiliriz. İlk turdan QB seçmelerini beklemiyordum ancak bu mock draft’taki gibi uygun şartlar oluşursa Eli sonrasını şimdiden planlamaya başlayabilirler. Üstelik önümüzdeki sezon franchise QB seçebilecek pozisyonda olup olmayacakları da soru işareti. Daniel Jones, Manning kardeşlerin de kolejde koçluğunu yapmış David Cutcliffe bağlantısıyla Giants için doğal bir uyum gösteriyor. Her yaz Manning kardeşlerle çalıştığı için bir süre Eli Manning’in arkasında beklemek onun için sorun olmaz diye düşünüyorum.

18- Minnesota Vikings – Cody Ford, OG/OT Oklahoma

Geçen mock’ta da belirttiğim üzere bu draft Vikings için offensive line ya da ölüm. O yüzden iyi offensive line potansiyellerinden birinin onlara düşmesi için bildikleri tüm duaları edeceklerdir. Benim senaryomda bu dualar kabul oluyor. Cody Ford offensive line’ın birden fazla pozisyonunda oynayabilme esnekliği sayesinde tam Vikings’in ihtiyaç duyduğu bir oyuncu.

19- Tennessee Titans – Noah Fant, TE, Iowa

Delaine Walker’ın sakatlığı sonrası hücumda yeni bir taşıyıcı bulmakta zorlanan Titans’ın daha fazla hücum silahına ihtiyacı var. Yaşı artık kemale ermeye başlayan ve ciddi bir sakatlıktan dönmekte olan Walker’ın halefini seçmek bu işe başlamak için iyi bir nokta. Noah Fant, belki hiçbir zaman Walker’ın olduğu kadar iyi blok yapan bir tight end olamayacak ama receiver gibi olan pas tutma yetenekleri onu savunmalar için esas bir eşleşme problemi yapacaktır.

20- Pittsburgh Steelers – Devin Bush, LB, Michigan

Steelers defansı Ryan Shazier’ı kaybettikten sonra sadece yumuşamadı, aynı zamanda müthiş bir lideri de kaybetti. Rams’ten Mark Barron takıma katıldı ancak tek başına Shazier’ın boşluğunu dolduracak bir oyuncu değil. Devin Bush ise Steelers defansının şuan ihtiyaç duyduğu herşeyin ete kemiğe bürünmüş hali. Daha yukarıdan gitme ihtimali olsa da bu sıraya kadar düşerse Steelers için rüyalar gerçeğe dönüşür.

21- Seattle Seahawks – Byron Murphy, CB, Washington

Tüm draft’ta sadece dört seçim hakkı bulunan Seahawks, en büyük trade down adayı ve bu hakkı takaslamarı neredeyse kesin gibi. Zaten bunu birinci ağızdan yüksek sesle dile getiriyorlar. Olur da bu seçimi kendileri kullanırsa artık Earl Thomas’ın da gidişiyle tamamen yok olan Legion of Boom’un yerini alacak yeni bir yapılanmanın adımlarını atmalarını bekleyebiliriz. Thomas’ın yanında Justin Coleman’ı da kaybeden Seahawks’ta ilk hedef slot savunabilen bir defensive back olmalı. Byron Murphy, bu sınıfın cornerback’leri arasında en iyi tackle yapan corner desem biraz iddialı olur ama muhtemelen yanılmış olmam. Tam Seahawks tarzı.

22- Baltimore Ravens – A.J. Brown, WR, Ole Miss

Üç mock’tur bu seçime sadık kalıyorum. Aslında çok güvendiğim söylenemez ve az kalsın bu sefer değiştiriyordum bu seçimi ancak son anda aklıma Ravens’ın ikinci tur seçimi olmadığı (geçen sene Lamar Jackson’ı seçtikleri seçim hakkı için takas etmişlerdi) ve receiver depth chart’larının zirvesinde Willie Snead ile Seth Roberts’ın olduğu aklıma geldi. Eğer fark yaratan bir receiver istiyorlarsa ilk turda seçmeleri gerekiyor. A.J. Brown, her geçen zaman daha fazla izledikçe daha fazla beğendiğim bir oyuncu oldu. Metcalf ile aralarında pek fark olmadığını ve Brown’ın daha güvenli seçim olduğunu düşünüyorum.

23- Houston Texans – Greedy Williams, CB, LSU

Houston Texans, offensive tackle için reach yapar mı? Eğer bu senaryo gerçekleşirse sorulacak soru bu olacak. Çünkü benim kitabımda ilk tur etiketine sahip tackle’ların hepsi şuan seçilmiş durumda. Sıradaki OT Gregg Little’ı seçmektense Texans’ın burada bir değer seçimine yönelerek diğer bir elzem ihtiyaç olan cornerback tercihini yapmasını bekleyebiliriz. Greedy Williams, tüm draft’ta en geniş seçilebilecek yer skalasına sahip oyuncu olabilir. Bana kalırsa bu sınıfın en iyi cornerback’i o ve Kareem Jackson ile Kevin Johnson’ı kaybeden Texans defansında ilk günden itibaren katkı vermeye başlar.

24- Oakland Raiders – Clelin Ferrell, DE, Clemson

Draft skalası geniş oyuncu demişken Clelin Ferrell da bu grubun içinde. NCAA sezonu bittiği gibi draft yapılsa ilk on içinde seçilmesi kesin olan oyuncu prosesin kaybedeni oldu diyebiliriz hem de hiçbir olumsuz hareket yapmadan. Kulağa garip geliyor biliyorum ama sahadaki üretimine ve başarısına rağmen kendinden önce sıralanan pass rusher’lar kadar uçup kaçan bir atletizm’e sahip olmayışı defansif açıdan çok güçlü olan bu draft’ta bir miktar düşüş yaşamasına neden olabilir. İtiraf etmek gerekirse eğer Raiders, bu senaryodaki gibi Williams’ın ardından Ferrell’ı seçerse draft gecesi zafer turuna çıkabilirim.

25- Philadelphia Eagles – Lonnie Johnson Jr., CB, Kentucky

Eğer son zamanlarda en çok hangi oyuncunun draft hissesi değerlendi diye merak ediyorsanız onun adı Lonnie Johnson. Bu cornerback sınıfının geçtiğimiz yıllara göre özellikle üst noktada biraz zayıf ve benzer yapıda oyunculardan oluşması takımları farklı arayışlara itti. Neredeyse tüm proses boyunca ikinci tur etiketiyle dolaşan Lonnie Johnson ismi artık ilk tur için de telaffuz edilmeye başlandı. Diğer top cornerback’lere kıyasla daha büyük ve uzun olan Jonhnson, fiziksel bir cornerback. Eagles’ın geçen sezon özellikle cornerback pozisyonunda yaşadığı sıkıntıları düşünecek olursak onun için oltayı sallayacak takım olabilirler.

26- Indianapolis Colts – Christian Wilkins, DT, Clemson

Eğer Indianapolis Colts’un gerçekçi bir draft board’u varsa Christian Wilkins’in o board’un ilk sırasında olması çok muhtemel. Gerçi bu bile ne kadar gerçekçi sayılır bilemedim çünkü Colts’tan önce Wilkins’i seçme ihtimali çok yüksek olan iki takım var (Falcons ve Titans). Genç, dinamik liderlerden oluşan ve geçen sezon beklentiyi son derece aşan Colts defansı Wilkins’in 3-teknik pozisyonundan yapacağı pas baskılarıyla bir üst seviyeye çıkabilir. Üstelik karakter ve liderlik olarak da çok uyumlu bir eşleşme bu.

27- Oakland Raiders – Josh Jacobs, RB, Alabama

Jon Gruden’ın eski tarz hücum stili bilindik bir şey. Doug Martin ve Marshawn Lynch’in ayrılığına karşılık Isaiah Crowell takıma katıldı fakat şuan kadrodaki running back’lerin hiçbirisi three-down back özelliği taşımıyor fakat Josh Jacobs taşıyor. Alabama kariyeri boyunca sürekli arkaplanda kalan bir oyuncu olarak bu draft’ın en iyi running back potansiyeli olarak gösterilmesi çoğu kesin için şaşırtıcı olsa da Alabama’nın neredeyse her maçını izleyen biri olarak söyleyebilirim ki Jacobs okulda taşıdığı her topta bunun ışığını veriyordu zaten. Çok hızlı bir oyuncu olmasa da one-cut runner olarak tabir edebiliriz onu. Pas oyunlarında hem pas koruması hem de elleri oldukça iyi. En önemli özelliği ise dengesi ve fiziğinden beklenmeyecek derecedeki kuvveti.

28- Los Angeles Chargers – Dalton Risner, OT/OG, Kansas State

Offensive tackle’ın ciddi bir ihtiyaç olduğu takımlardan birisi de LA Chargers. Dört yıl aradan sonra playoff yapan takım için Philip Rivers sahada olduğu sürece her zaman başarı ihtimali var ancak ona maksimum koruma sağlanmak zorunda. Dalton Risner’ın NFL’de tackle’dan ziyade guard olarak daha başarılı olacağını düşünenler olsa da geçen sezon oynadığı right tackle pozisyonundaki performansıyla konferansının en iyi offensive line oyuncusu olmayı başarmıştı. Senior Bowl’un da en dikkat çekici isimlerinden biri olan Risner, Gregg Little gibi bir isme göre daha garanti bir tercih gibi görünüyor.

29- Kansas City Chiefs – Garrett Bradbury, C, North Carolina State

Kansas City Chiefs, starter center’ı Mitch Morse’u serbest oyuncu döneminde kaybetti. Koşuya ve derin paslara dayalı oynadıkları sistemde offensive line’ın merkezi çok büyük önem arz ediyor. Bradbury, combine’da atletizm ve güç testlerinde bir center’dan çok tight end gibi göründü. İkinci alandaki blokların Chiefs sisteminde büyük bir yeri olduğunu düşünecek olursak Bradbury gibi atletik ve yüksek hareket kabiliyetine sahip bir center, ilk günden itibaren önemli katkı verecektir.

30- Green Bay Packers – Hakeem Butler, WR, Iowa State

İlk turda iki hücum oyuncusu mu? Evet, bu babanızın veya abinizin muhafazakar Packers’ı değil. Yeni GM ile çoktan eski kalıplarının dışına çıkarak aktif bir serbest oyuncu dönemi geçiren Packers’ın ilk turdaki iki hakkını da hücum tarafında kullanması yüksek bir ihtimal ve bu seçimlerden birinin wide receiver olması da bana göre neredeyse kesin gibi. Devante Adams oldukça iyi bir receiver olsa da çoğu takımda no1 olamayacak bir oyuncu. Onun arkasındaki diğer receiver’lara girmiyorum bile. Hakeem Butler, Calvin Johnson’ı andıran yetenek setiyle (elleri hariç) çoğu takımı heyecanlandıran bir oyuncu. Uzun boyunun yanında çok etkileyici bir derin hıza sahip ve hatta Marquise Brown ile birlikte bu sınıfın en etkili derin tehdit silahı olabilir.

31- Los Angeles Rams – Dexter Lawrence, DT, Clemson

Ndamukong Suh, hakkı pek verilmese de Rams için çok önemli bir oyuncuydu. Onun varlığı ve kapattığı alan Aaron Donald’ın daha serbest olmasını sağlıyordu. Artık Suh olmadığına göre Donald’a benzer özgürlüğü sağlayabilecek bir çapaya ihtiyaçları var. Clemson’ın gözden düşen yıldızı Dexter Lawrence tam aradıkları isim. Suh kadar penetre yeteneği gelişmiş olmasa da birden fazla boşluğu aynı anda kapatabilecek bir cüsseye ve güce sahip. Ayrıca dev gibi bir insana göre hareket kabiliyeti çok etkileyici.

32- New England Patriots – Jeffery Simmons, DT, Mississippi State

İlk turun son sırasından top-10 bir yetenek seçmek mi? Bundan daha Patriot bir hareket olamaz sanırım. Combine hazırlık sürecinde çapraz bağlarından sakatlanan Jeffery Simmons bu sezon belki forma giyemeyecek ama sağlığına kavuştuğu zaman tam bir canavar. Montez Sweat ile beraber SEC hücumlarını terörize eden Simmons, günümüz defensive tackle anlayışı için komple bir paket…