Seattle Seahawks, oyun kurucusu Russell Wilson’ı, 65 milyon dolar imza parası içeren dört yıllık 140 milyon dolarlık yeni bir kontrat ile NFL’in en çok kazanan oyuncusu yaptı. Salı günü imzalanan dört yıllık anlaşma 30 yaşındaki Wilson’ı 2023 yılının sonuna kadar Seattle’da tutacak.

Uzun süredir kontrat pazarlıkları gündemde olan başarılı oyuncunun takımda kalmasıyla ilgili konuşan Seahawks head koçu Pete Carroll, “Russ şu ana kadar olan her şeyde büyük bir faktördü ve bu kontrat istikrarı sağlamamızda bize olanak sağlayacak” dedi. Tecrübeli koç, “Russell eşsiz bir oyuncu, eşsiz bir savaşçı. Sürekli olarak savaşması ve rekabet etmesi ender bir durum. Bu faktörü programımızda tutmamız taraftarlarımız ve herkes için oldukça pozitif bir durum” şeklinde konuştu.

İlk üç yılında iki defa Super Bowl oynayan ve bir şampiyonluk kazanan Wilson, bu kontratıyla birlikte yıllık ortalama 35 milyon dolar ile Packers QB’si Aaron Rodgers’ı geride bırakmayı başardı. 65 milyon dolarlık imza parası da NFL tarihinin rekoru olmayı başardı. Önceki rekor Aaron Rodgers’ın geçtiğimiz yaz imzaladığı yıllık 33.5 milyon dolar ve 57.5 milyon dolarlık imza parası içeren kontrata aitti.

Beş defa Pro Bowl olan Russell Wilson, 2012 NFL Draftı’nın üçüncü turundan seçildikten sonra ikinci yılında Super Bowl kazanmayı başararak herkesi şaşırtmıştı. Super Bowl’da Peyton Manning’i yenen oyuncu ertesi yıl, Malcolm Butler’ın yaptığı son saniye interception’ıyla Tom Brady’nin Patriots’ına boyun eğmişti. Wilson takip eden yıllarda ise Seahawks taşımayı devam etmişti…

Hem koşabilen hem pas atabilen oyuncular arasında istikrarıyla dikkat çeken Wilson, geçtiğimiz sezon 3,448 yard, 35 touchdown pası ve sadece yedi interception ile yine takımını sırtlamıştı. Yıldız oyuncu her şeye rağmen takımının wild card maçında iki sayıyla Cowboys’a elenmesine engel olmamıştı.

Russell Wilson ile oynadığı yedi sezonun altısında playoff yapan Seahawks’ın şimdiki en büyük amacı Wilson’ın etrafındaki takımı güçlendirip, tecrübeli oyuncu önderliğinde tekrardan Super Bowl’a yürümek olacak…