Arizona Cardinals’ın yıldızı Patrick Peterson, performans arttırıcı madde kullanımı sebebiyle NFL tarafından altı maç men cezasına çarptırıldı. 2019 NFL sezonunun ilk altı maçında oynayamayacak olan başarılı cornerback’in, aynı zamanda doping testinde hile yapmaya veya sonuçları örtbas etmeye çalıştığı belirtildi.

Konu ile ilgili bir bildiri yayınlayan Arizona Cardinals, “Patrick bunun hem taraftarlarımız hem de organizasyondaki herkes için ne kadar hayal kırıklığı yarattığının farkında. Hepimizin olduğu gibi niyeti ne olursa olsun vücuduna koyduğu her şeyden kendisi sorumlu. Koç kadromuz ve oyuncularımız şimdi ilk altı maçta Patrick olmadan oynayacaklarının farkında ve bunun üstesinden gelmeleri gerektiğini anlıyorlar.” açıklamasında bulundu.

NFL’in en iyi cornerback’lerinden biri olarak gösterilen Patrick Peterson sırasıyla Detroit Lions, Baltimore Ravens, Carolina Panthers, Cincinnati Bengals ve Atlanta Falcons maçlarını kaçırdıktan sonra yedinci haftadaki New York Giants maçıyla sahalara geri dönebilecek.

Bu altı maçlık men cezası yanı zamanda Patrick Peterson’ın yedi yıllık NFL kariyerinde kaçırdığı ilk maçlar olacak. 2011 yılında Cardinals tarafından beşinci sıradan seçilen oyuncu, o günden beri hiçbir maçı kaçırmayarak istikrarlı performanslarıyla Cardinals savunmasının en güvenilir ismi olmuştu.

Kariyeri boyunca her yıl Pro Bowl seçilen, All-Pro ilk takımına girme onuru yaşayan Patrick Peterson’ın men cezası yüzünden maç başına alamayacağı paranın miktarı ise 3.8 milyon dolar. Yıldız oyuncu şu anda beş yıllık 70 milyon dolarlık kontratının dördüncü yılında bulunuyor…