NFL’in 100. yılı olan 2019 sezonu aynı zamanda Chicago Bears’ın 100. yılı olma niteliğini taşıyor. Geçtiğimiz sezon NFC Kuzey’i lider bitiren ve yeni sezonda da Super Bowl’un önemli adayları arasında gösterilen Bears, bu bağlamda yeni sezonda iki maçta giyeceği klasik formalarını tanıttı…

Bears’ın 100. etkinliklerinin ilki olan Bears100 Kutlamaları Hafta Sonu’nda tanıtılan formalar 1936 yılında bir sezonluk giyilen formların yeniden tasarımı olarak dikkat çekiyor. Üzerinde Bears100 arması içeren beyaz forma, omuz, kollar ve kasklardaki lacivert ve turuncu çizgiler ile taraftarların beğenisini toplamış durumda.

“100. yılımızdaki klasik formamız 1936’da tek seferlik hit olan formalarımız olacak” diyen Bears başkanı George H. McCaskey, “Bronko Nagurski ve takım arkadaşları bu formaları giyerek sezonu 9-3 tamamlamıştı. Taraftarların o dönemde formalara tepkisini sadece hayal edebiliriz. Günümüzdeki taraftarlarımızın bu formalar hakkında çok konuşacağını umuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Formada en fazla dikkat çeken detay olan kask ile ilgili konuşan takımın yıldız cornerback’i Kyle Fuller ise “Kask oldukça havalı. Cidden böyle bir şey beklemiyordum.” derken kaskın formaya ayrı “pop” tarzı kattığını dile getirdi.

Bears’ın klasik formlarını 29 Eylül’de Minnesota Vikings karşısındaki Pazar gecesi maçı ve 5 Aralık’taki Soldier Field’da Dallas Cowboys’a karşı oynanacak Perşembe gecesi maçında giyecek…