NFL’in en tecrübeli quarterback’lerinin başında gelen Josh McCown, uzun kariyerini noktaladı. Önümüzdeki ay 40 yaşına girecek olan McCown, The Players’ Tribune sitesinden bir veda yazısı yayınlarken, duygu dolu açıklamalarda bulundu.

17 yıllık NFL kariyerinde 10 takımın formasını giyen ve bir sezon da United Football League’de boy gösteren oyuncu, kariyeri ile ilgili olarak, “Sanırım bu her zaman kendi yolunuzu seçemeyeceğinizi gösteriyorum. Ancak geri dönüp bakınca kariyerimin gidişiyle gurur duyuyorum. Gezgin oyuncu etiketinden utanmıyorum. Bunu tamamen benimsiyorum” dedi.

“Bu çok güzel bir yolculuktu. Ve şimdi, söylemek garip gelse de, 17 yıl sonra… bu yolculuk sona erdi. Resmi olarak emekliye ayrılıyorum.”

2002 NFL Draftı’nın üçüncü turundan Arizona Cardinals tarafından seçilen Josh McCown, bu takımda dört sezon geçirdikten sonra sırasıyla Detroit Lions, Oakland Raiders, Miami Dolphins, Carolina Panthers, Hatford Colonials (UFL), San Francisco 49ers, Chicago Bears, Tampa Bay Buccaneers, Cleveland Browns ve son olarak da geçtiğimiz iki sezon olmak üzere New York Jets formaları giymişti.

Kariyeri boyunca çoğu zaman güvenilir bir yedek olan ancak zaman zaman geçiş quarterback’i olarak ilk 11’de de oynayan McCown, 76 maça as oyun kurucu olarak çıkmış, paslarının yüzde 60.2’sinde isabet bulmuş, 98 touchdown pası ve 82 interception atmıştı.

Sam Houston State University çıkışlı olan McCown, uzun kariyeri boyunca zaman zaman iyi maçlar çıkarsa da geçirdiği sakatlıkların da etkisiyle hiçbir takım için oyun kurucu pozisyonunda uzun süreli bir cevap olmamıştı. Ancak 2013 sezonunda Chicago Bears’ta Jay Cutler’ın sakatlığı sonrası gösterdiği başarılı performansın da etkisiyle, son yıllarda sürekli olarak kendisine yeni bir takım bulmayı başarmıştı. McCown, geçtiğimiz yılı ise New York Jets’te Sam Darnold’a hem yedeklik hem de mentorlük yaparak geçirmişti…

Emeklilik yazısında gelecekte koçluk ya da yorumculuk yapmak istediğini belirten tecrübeli isim, bu yazıdan kısa bir süre sonra açıklandığı üzere 2019 sezonunda ESPN’nin yorumcu kadrosuna görev alacak. Oyuncu mentorlüğü geçmişini göz önünde bulundururak, McCown’ı ilerleyen yıllarda QB koçu olarak da görürsek şaşırmak gerek…