NFL beş yıllık bir aranın ardından Kanada’ya geri dönüyor! Toronto Raptors’ın NBA Finali’nde boy gösterdiği şu günlerde Amerikan sporlarının merkezine oturan Kanada, Ağustos ayında Oakland Raiders ile Green Bay Packers arasında oynanacak olan hazırlık maçına ev sahipliği yapacak.

22 Ağustos’ta oynanacak olan pre-season’ın üçüncü hafta maçının Oakland yerine Winnipeg, Manitoba’da düzenlenecek. Maç, CFL’de Winnipeg Blue Bombers’ın sahası olan 33 bin kişilik IG Field’da oynanacak…

Genelde hazırlık maçları hayranları çok heyecanlandırmasa da bu maçın takımların as oyuncularını en az bir yarı denediği pre-season’ın üçüncü haftasına denk gelmesi, Kanada’daki Amerikan futbolu severlere NFL yıldızlarını tüm maç olmasa da sahada görme şansı verecek.

Packers’ı ağırlayacağı maç ile birlikte Raiders aynı zamanda tarihe geçecek. Sezon içinde de bir maçını Londra, İngiltere’de oynayacak olan Raiders, bir yıl fikstürüne üç farklı ülkede maça çıkmış ilk takım olacak.

2020 sezonu itibari ile Oakland’dan Las Vegas’a taşınacak olan Raiders’ın hazırlık maçının Kanada’ya taşınması finansal anlamda takım sahiplerini de oldukça mutlu edecek. Packers maçı için Kanada’ya gidilmesi, MLB’de Oakland A’s’in maçlarını oynadığı Oakland Coliseum’un zeminine daha az zarar verilmesi anlamına gelirken, Raiders yönetiminin stat için ödediği yıllık 7.5 milyon dolarlık verdiğinin yedi milyon dolara düşmesini sağlayacak.

Öte yandan Ağustos ayındaki maç, Raiders’ın Kanada’da oynayacağı ilk maç olurken, rakipleri Green Bay Packers’ın Kuzey Amerika’daki ikinci maçı olarak tarihe geçecek. Yeşil sarılı ekip daha önce Toronto’da 1997 yılında Buffalo Bills ile bir hazırlık maçı oynamıştı.

Kanada ise 2013 yılından sonra ilk kez bir NFL maçına ev sahipliği yapacak. Ülkede son oynan NFL maçı 2013 sezonunda Toronto’da gerçekleşen ve Atlanta Falcons’ın Buffalo Bills’i 34-31 yendiği normal sezon maçıydı. Toronto dışında bir NFL maçı oynanan tek şehir ise 1998 yılında San Francisco 49ers ile Seattle Seahawks arasındaki hazırlık maçın ev sahipliği yapan Vancouver’dı…