Philadelphia Eagles, başarılı quarterback’i Carson Wentz’i dev bir kontrat ile 2024 sezonuna kadar takımda tutmayı başardı. Super Bowl LII şampiyonunun Wentz’e dört yıllığına 128 milyon dolar vereceği açıklandı.

Kontratın primlerle birlikte 144 milyon dolar değerine ulaşabileceği, 66 milyon dolarının imza parası olarak garanti olduğu ve toplamda 107.9 milyon dolar garanti para içerdiği belirtildi.

Bu kontrat ile Wentz’in 32 milyon dolarlık yıllık ortalama kazancı, lig lideri Russell Wilson’ın kazandığı 35 milyon doları geçmez iken garanti ücret konusunda Wentz, Wilson ile birlikte tüm NFL oyuncularını geride bıraktı.

2016 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçilen Carson Wentz, draft sınıfında sözleşme yenileyen ilk oyuncu olurken, bu kontratın aynı yıl ilk sıradan seçilen Los Angeles Rams QB’si Jared Goff ve 135. sıradan seçilen Dallas Cowboys oyun kurucusu Dak Prescott’ın muhtemel sözleşmelerini nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor…

Diz sakatlığı öncesi 2017 sezonunda MVP’lik bir performans gösteren Wentz, son iki sezonda ortaya koyduğu 100+ QB reyting ile lig genelinde geleceği en parlak olan QB’lerin başında geliyor… Öte yandan ilk olarak 2017 sezonunun sonunda sakatlanan ve Eagles’ın Super Bowl şampiyonluğunu kenardan seyreden genç yıldızın geçtiğimiz yıl da yılın son ayında sakatlanarak playoff’ları kaçırması Eagles taraftarlarını endişelendirmeye devam ediyor.

Off-season’ın hemen başında Super Bowl LII MVP’si Nick Foles’un takımdan ayrılmasına izin veren Eagles’ın bundan böyle en büyük arzusu 26 yaşındaki oyun kurucusunun sağlıklı kalıp, normal sezonlarda gösterdiği playoff’lara da taşıması olacak…