Green Bay Packers’ın sürpriz bir şekilde takımdan kestiği defensive tackle Mike Daniels’ı Detroit Lions kaptı. Geçtiğimiz sezonu ligin iyi defensive line’larından birini kurarak geçiren Lions böylece savunmasını daha da güçlendirmiş oldu. Lions aynı zamanda aynı grupta bulunduğu rakibinin en önemli oyuncularından birini kadrosuna katarak taraftarlarını mutlu etti.

Detroit ile bir yıllık sözleşme imzalayan Daniels, hafta başında Green Bay Packers’tan kesilmiş ve bu hamle herkesi şaşırtmıştı. Ardından Packers’ın kontrat problemleri sebebiyle bir süredir Daniels’ı takaslamaya çalıştığı, alıcı bulamayınca yıldız oyuncu ile yollarını ayırmak zorunda kaldığı yazılmıştı…

Detroit’ten bir yıllığına 7.8 milyon dolar garanti ücret alacağı açıklanan Daniels’ın primlerle birlikte kazanacağı rakamın 9.1 milyon dolara yükselebileceği belirtildi. 30 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz ayağındaki sakatlık sebebiyle altı maç kaçırsa da halen ligin en iyi defensive tackle’larından biri olarak görülüyordu. Daniels, son olarak 2017 yılında Pro Bowl olma onuru yaşamıştı.

Öte yandan Mike Daniels’a yer açmak için altı yıldır takımda bulunan running back Theo Riddick’i serbest bırakan Lions, derin offensive line’ına bir yıldız daha eklemeyi başardı. Lions off-season’da serbest oyuncu piyasasından Trey Flowers’ı takıma katmış ve Giants’tan takas yoluyla Damon Harrison’ı almıştı.

Geçtiğimiz yıl koşuyu durdurmada lig genelinden 10. sırada yer alan Lions savunmasının bu hamle sonrası yeni sezonda daha iyi bir yerde olması bekleniyor. Takımın playoff yapması için ise hücumun kesinlikle bu yıl vites yükseltmesi gerekiyor…