Bu sene geç başlayan kulüp liglerinde geçtiğimiz hafta sonu oynanan yarı final karşılaşmalarıyla artık son adıma yaklaşıldı.

2. Lig’in ilk yarı final maçı İstanbul’da, Yeditepe Eagles ile Kulüpler Ligi’nde üçüncü yılını geçiren Afyon Sinanpaşa Zafer takımları arasında oynandı. Batı grubunu tüm rakiplerini rahat bir şekilde geçerek birinci bitiren Eagles bu karşılaşmada da 56-6 gibi farklı bir skorla rakibini geçti ve finale adını yazdıran ilk takım oldu.

Pazar günü Ankara’da oynanan diğer yarı final müsabakasında ise Doğu Grubu birincisi Hacettepe Red Deers, Ulucak Spor karşısında 22-18 ile galibiyete uzandı ve finalde Eagles’ın rakibi oldu.

Final maçını kazanan takım hem 2. Lig şampiyonu olacak hem de 1. Lig’e doğrudan yükselmek hakkı kazanacak. Finalin kaybedeni ise Anadolu Rangers ile play-out maçı oynayarak kazandığı takdirde gelecek sene 1. Lig’de yer alacak…

1. Lig’de ise her iki yarı final müsabakası da Koç Üniversitesi Stadı’nda oynandı. İlk maçta ODTÜ Falcons ve Boğaziçi Sultans karşı karşıya geldiler. Sezon içerisindeki maçı deplasmanda 10-7 kazanan Sultans bu maçta 26 sayı üretse de rakibinin 28 sayısını durduramayınca sahadan yenik ayrıldı. Böylece ODTÜ Falcons finale yükselmeyi başardı.

İkinci maçta ise normal sezon birincisi Koç Rams ile İTÜ Hornets karşılaştı. İlk yarı, karşılıklı ikişer TD yapıldı ancak, Hornets ikinci ekstra sayı denemesinde başarılı olamayınca, 14-13 ile devre arasına girildi. Rams ikinci yarıda üç TD bulurken Hornets ancak iki TD yapabildi ve bunlardan birinde yine ekstra sayıyı değerlendiremeyince, maç Rams lehine 35-27 sonuçlandı.

Final maçlarının 13-14 Temmuz tarihlerinde tarafsız bir sahada oynanması bekleniyor…