14 Temmuz Pazar günü oynanacak maçlarla Kulüpler 1. Ligi ve Kulüpler 2. Ligi’nde 2019 sezonunu kapatıyor…

Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi’nde oynanacak play-out maçında, 2. Lig finalinde aldığı mağlubiyet ile şampiyonluğu kaçıran Hacettepe Red Deers ile 1. Lig sezon maçlarını yedinci sırada tamamlayan Anadolu Rangers mücadele edecek. Maçın başlangıç saati 19.00.

Aynı gün, İstanbul’da saat 16.30’da ise Koç Üniversitesi Sahası’nda ODTÜ Falcons ile Koç Rams, Türkiye şampiyonluğu için karşı karşıya gelecekler…

ODTÜ Falcons daha önce sadece bir kez yer finalde yer alırken, 2013 yılında Bursa Ali Durmaz Stadyumu’nda oynanan final karşılaşmasında Boğaziçi Sultans karşısında aldığı 39-23 mağlubiyet ile ikincilik ile yetinmişti.

İlk final karşılaşmasını bir yıl sonra 2014 yılında oynayan Koç Rams ise yine Boğaziçi Sultans ile Maltepe Hasan Polat Stadı’nda karşılaşmıştı. Bu maçtan da Sultans 30-23 ile galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etmişti.

2014 finali dahil, beş kez üst üste final oynayan Koç Rams, bu finallerden dört tanesi Sultans ile oynadı. 2015 yılında Sultans karşısında kaybettiği ikinci final sonra sırası ile Sultans, Sakarya Tatankalar, Sultans galibiyetleri ile, TAFL tarihinde Sultans’tan sonra üst üste üç şampiyonluk alan ikinci takım olmuştu.

Falcons ve Rams’in final konusundaki ortak noktası her ikisinin de ilk final karşılaşmalarında Boğaziçi Sultans karşısında 23 sayı attıkları halde yenilmiş olmaları.

Koç Rams bir final karşılaşmasında en az sayı atan (2015 finali – 7) ve aynı zamanda en az sayı yiyerek yenilen (2015 – 10), bir final müsabakasında en çok sayı atan (2017 – 56) takım durumunda. Ayrıca üst üste en çok final oynayan takım ünvanı da Koç Rams’e ait.

İki takımın sezon performanslarına baktığımızda, Rams tüm maçlarını kazanırken 274-67 ile en çok sayı üreten ve en az sayıya izin veren takım oldu. Maç başına ortalama 39.14 sayı atıp, 9.57 sayı yemiş olan Rams, sezonda yediği 67 sayının üçte birden fazlasını, 33-23 sonuçlanan Falcons karşılaşmasında görmüş oldu. Bu sezon ortalamasının da 2.4 katına karşılık geliyor. Rams, Falcons karşısında hücumda ise sezon ortalamasının 6.14 sayı altında kalmıştı.

ODTÜ Falcons’ın ise normal sezonda yedi maçta beş galibiyeti bulunuyor. 149 sayı üretip 104 sayı yiyen Falcons üç, dört ve hatta altıncı sıradaki takımlardan az sayı üretip normal sezonu tamamlamıştı. Takım aynı zamanda ligde en az sayıya izin veren üçüncü ekip durumunda. Maç başına 21.28 sayı üretip, 14.85 sayıya izin veren Falcons sezon maçında Rams karşısında ortalamasına yakın sayıya ulaşırken, sezon ortalamasının 2.2 katı sayıya izin vermişti.

Çeşitli bilgi ve istatistikleri sunduktan sonra her iki takımın da sezon karşılaşmasına göre kadro ve taktiksel farklılıkları olduğunu hatırlatır, her iki takıma ve müsabakada görev alacak hakemlere başarılar dileriz…

Haftanın programı:

14 Temmuz 2019 Pazar

Koç Rams – ODTÜ Falcons, 16.30, Koç Üniversitesi Sahası, İSTANBUL

Hacettepe Red Deers – Anadolu Rangers, 19.00, Hacettepe Beytepe Stadı, ANKARA