2019 NFL Draftı’nın en çok eleştirilen ismi Daniel Jones, ilk hazırlık maçında gösterdiği performans ile herkesi şaşırttı. New York Giants’ın altıncı sıradan seçtiği ve genel olarak kimsenin beğenmediği Jones, takımının Jets karşısında kusursuz oynadı.

Giants’ın New York Jets’i 31-22 yendiği maçın ilk çeyreğinde Eli Manning’in yerine oyuna giren Jones, sekiz oyunda takımını touchdown’a götürdü. Beş pas denemesinin beşinde de isabet bulan Jones, Dody Latimer, Golden Tate ve Bennie Fowler’a gönderdiği paslar ile takımına 67 yard kazandırdı.

Sahadaki sakinliği ve keskin paslarıyla dikkat çeken Jones’un end zone’un köşesindeki Fowler’a attığı touchdown pası ile izleyenlerden tam not aldı.

“Beklentilerden söz etmişken, ne beklemem gerektiğini gerçekten bilmyordum, sadece çıkıp iyi oynamak istedim” diyen Jones, muhteşem drive’ından sonra maç hava şartları sebebiyle bir saat ertelenince tekrar sahaya girmedi. 22 yaşındaki oyuncu yerine takımın üçüncü QB’si Alex Tanney’e bırakırken, maç sonrası “Belki biraz daha oynarım diye düşünüyordum ancak şimşek durumlarını göz önünde bulundurunca, bunu tamamen anlıyorum” şeklinde konuştu.

Maç sonrası konuşan Giants koçu Pat Shurmur ise Jones’un performansından oldukça mutlu olduğunu ancak bir maçla Giants’taki QB pozisyonunda oynayan isimde değişikliğe gidilmeyeceğini söyledi.

“Eğer şöyle olursa tarzı bir oyun oynamayacağız ve hiçbir şey değişmedi. Jones hakkındaki beklentilerimiz değişmedi. Durumumuzda bir değişiklik yok.” diye Shurmur, son yıllarda oldukça eleştirilen 38 yaşındaki quarterback’i Eli Manning’in formasının güvende olduğunu işaret etti.

Aynı zamanda ilk maçında 158.3 quarterback reytingi elde eden Jones, şu ana kadar hazırlık karşılaşmalarında oynayan çaylak QB’ler arasında en iyi performansı ortaya koydu. Kendisinden şüphe edenlere cevabını sahada veren Jones’un bu performansını devam ettirse, Giants tribünlerinde sezon ilerledikçe QB değişikliği için tezahüratlar görebiliriz…