Cleveland Browns’ta mutsuz olduğunu bir süredir dile getiren ve takasını isteyen Duke Johnson, muradına erdi. Başarılı running back, 2020 NFL Draftı dördüncü tur draft hakkı karşılığında Houston Texans’a gönderilirken, Johnson’ın 10 maçta aktif olarak kadroda yer alması halinde bu hakkın üçüncü tura dönüşeceği belirtildi.

Geçtiğimiz sezon çaylak running back Nick Chubb’ın gölgesinde kalan Duke Johnson, sezon sonunda Browns’ın Kareem Hunt’ı transfer etmesinden sonra takıma resti çekmiş ve ayrılmak istediğini dile getirmişti. Her şeye rağmen Browns’ın hazırlık kampına katılan Johnson, son dönemde Baker Mayfield ile yaşadığı anlaşmazlıklarla da gündemdeydi.

2015 NFL Draftı’nın üçüncü turundan seçilen Duke Johnson, son dört sezonda takımın en kötü günlerinde bile gösterdiği iyi performanslarla taraftarın sevgilisi haline gelmişti. Koşu oyununda olduğu kadar pas oyununda da oldukça tehlikeli bir isim olan Johnson, ligin kalburüstü çift yönlü koşucuları arasında yer alıyordu. Ancak Johnson, Browns’ın sırasıyla Carlos Hyde, Nick Chubb ve son olarak da Kareem Hunt tercihleri sonrası gözden çıkarılmıştı.

Odell Beckham Jr. Olivier Vernon ve Sheldon Richardson gibi yıldız transferleriyle adından çokça söz ettiren Cleveland Browns, bu takas ile birlikte 2020 NFL Draftı’nda toplam 10 seçim hakkına sahip oldu.

Öte yandan Houston Texans’ta veteran koşucu Lamar Miller ile top paylaşacak olan Johnson’ın pas oyunlarında Deshaun Watson’a iyi bir opsiyon vereceği de bir gerçek. Texans koçu Bill O’Brien’ın Duke Johnson’ı hücuma nasıl adapte edeceğini hep birlikte göreceğiz…