Hazırlık kampına kadrosunda sadece bir kicker ile giren New York Jets, Chandler Catanzaro’nun ani emeklilik kararıyla şoka uğuradı. Jets’in New York Giants’a yenildiği ilk hazırlık maçında üç ekstra sayı denemesinin ikisini kaçıran Catanzaro emekliliğini açıkladı.

28 yaşındaki oyuncunun emeklilik açıklaması maçtan sadece üç gün sonra geldi. Sezonun başlamasına üç hafta kala kicker’sız kalan Jets ise 2016’da draft edilmeyen, Los Angeles Rams, Denver Broncos kadrolarında bulunmuş ancak hiç NFL maçına Taylor Bertolet ile anlaştı.

Sezonu New York Jets ile geçirseydi 2.3 milyon dolar kazanacak olan Catanzaro ise yaptığı Instagram’dan yayınladığı açıklamada, “Ne yolculuktu ama. Tanrı beni hak ettiğimden fazlasıyla kutsadı. Clemson’daki kariyerimi bitirdiğimde NFL’de oynamak sadece bir hayaldi. Ligdeki beş yıldan sonra, önümüze bakma zamanı” dedi.

Clemson Tigers çıkışlı oyuncu 2014 yılında NFL kariyerine Arizona Cardinals ile başlamış ve bu takımda geçirdiği üç sezonun ardından 2017 yılında New York Jets ile anlaşmıştı. Jets’teki tek sezonunda 30 alan golünün 25’inde isabet bulan Catanzaro, 29 ekstra sayı denemesinin tamamında başarılı olmuştu.

Geçtiğimiz yıl Carolina Panthers ve Tampa Bay Buccaneers formaları giyen Catanzaro, bu off-season’da tekrar Jets’e dönmüştü. Catanzaro sonrası Jets’in yönelmek zorunda kaldığı Bertolet’in ise nasıl bir performans göstereceği muamma…