Philadelphia Eagles, takıma Super Bowl kazandıran yedek quarterback’i Nick Foles ile yollarını ayırdıktan sonra Carson Wentz’i yedeklemesi için sürpriz bir isimle anlaştı. Eagles, geçtiğimiz aylarda emekliliğini açıklayan 40 yaşındaki QB Josh McCown’ı sahalara geri döndürdü.

Hazırlık maçlarında ikinci oyun kurucu olması beklenen Nate Sudfeld’in sakatlığından sonra Cody Kessler’ın da beyin sarsıntısı geçirmesi ve beşinci turdan seçilen Clayton Thorson’ın henüz hazır olmaması Eagles’ı böyle bir yöne gitmeye sürükleyen etkenler oldu.

Öte yandan McCown’ın kontratının bir yıllığına iki milyon dolar değerinde olduğu açıklanırken tecrübeli oyuncunun primlerle beraber 5.4 milyon dolar kazanabileceği belirtildi…

Philadelphia Eagles, emekliliğe son veren McCown’ın 11. NFL takımı olurken, tecrübeli oyuncu Tom Brady’den sonraki en yaşlı QB olarak kariyerine devam edecek. Son iki sezonu New York Jets forması altında geçiren oyuncu, 2017 sezonunda as oyun kurucu olarak beklentileri aştıktan sonra geçtiğimiz yılı Sam Darnold’ın yedeği olarak geçirmişti.

2017 sezonunu şampiyon tamamlayan geçtiğimiz sezonda ise playoff ikinci turunda New Orleans Saints’e yakın kaybeden Eagles ise bu iki sezonda da as oyun kurucusu Carson Wentz’in sakatlıkları sonrası Nick Foles’a çok şeyler borçluydu. Bilindiği üzere Foles, Wentz’in üst üste iki yıl sezon sonunda sakatlanması sonrası ortaya koyduğu performanslarla herkesi kendine hayran bırakmış ve Super Bowl MVP’si dahi olmuştu.

Off-season’da Foles’u serbest bırakıp Wentz’e uzun bir kontrat veren takım, kötü bir senaryoda Wentz’in tekrar sakatlanması sonrası Josh McCown’a güvenmek zorunda…